KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Ab'nin cevaplayamadığı soru!

AB, Lübnan'da aralarında çocukların da bulunduğu onlarca masum insanı öldüren ve Beyrut havaalanını bombalayan İsrail'i kınayamayacağını açıkladı. İşte gerekçe:

Ab`nin cevaplayamadığı soru!
13 TEMMUZ 2006 PERŞEMBE 15:54
0
1274
0
AA aa
AB, ''Lübnan'da aralarında çocukların da bulunduğu onlarca masum insanı öldüren ve Beyrut havaalanını bombalayan İsrail'in neden kınanamadığını'' açıklayamadı.

AB Komisyonunun günlük olağan basın toplantısında çok sayıda uluslararası gazeteci, Dış İlişkiler Sözcüsü Emma Udwin'e, İsrail askerlerini kaçırdığı için Filistinliler ve Hizbullah'ı kınamakta tereddüt etmeyen AB'nin, İsrail söz konusu olunca ''neden sadece sükunet çağrısı yapabildiğini ve kınama kelimesini hatırlayamadığını'' sordu.

Önce ''Lübnan'daki durumun uluslararası hukuku ilgilendirdiği'' ve ''kendisinin hukuk uzmanı olmadığı'' gerekçesini ileri süren Udwin, çocukların öldürüldüğü ve komşu ülkenin uluslararası havaalanının bombalandığı İsrail saldırılarının hatırlatılması üzerine, AB Dönem Başkanlığının bu konuda muhtemelen bu akşam bir açıklama yapacağını bildirdi.

SÖZCÜ ELLERİNİ İKİ YANA KALDIRMAK YETİNDİ

AB dışişleri bakanlarını buluşturan Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyinin de önümüzdeki hafta Brüksel'de yapacağı toplantıda konunun geniş çaplı ele alınacağını ve AB politikasının şekilleneceğini belirten Udwin, ''Önceden bir yargıda bulunmak istemiyorum'' dedi.

Çok sayıda gazetecinin ısrarla ''AB'nin İsrail'i neden kınayamadığını'' sorması üzerine basın toplantısını yöneten AB Komisyonu Başsözcü Yardımcısı Pia Ahrenkilde Hansen, ''kınama konusunda'' soru sorulmamasını isterken, Dış İlişkiler Sözcüsü Udwin, ellerini iki yana açarak yapabileceği bir şey olmadığını anlatmaya çalıştı.



AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
04.04.2026
00:49
Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam yapıldı
Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam yapıldı
EPDK, elektrik ve doğalgaza fiyat artışı yapıldığını duyurdu. Yüzde 25'lik zam, bugün itibariyle geçerli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın