KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ekim 2026 Salı

Ab'den genç ve solhan'a trilyonluk okullar

Avrupa Birliği'nce (AB) desteklenen Temel Eğitime Destek Projesi (TEDP) kapsamında Genç ve Solhan ilçelerine okul yapılacak. Genç'te yapılacak okulun yaklaşık 6.5 milyon YTL, Solhan'da yapılacak okulun ise yaklaşık 9 milyon YTL'ye mal edileceği öğrenildi.

Ab`den genç ve solhan`a trilyonluk okullar
16 HAZİRAN 2006 CUMA 11:12
0
2024
0
AA aa
Avrupa Birliği'nce (AB) desteklenen Temel Eğitime Destek Projesi (TEDP) kapsamında Genç ve Solhan ilçelerinde yapılacak okulların yapım çalışmalarına başlandı.

1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremden sonra güçlendirilen binalarda eğitim gören öğrenciler, AB tarafından TEDP yapılacak modern okullardan sonra yeni binalarda eğitim görmeye devam edecek. Okullarla birlikte yapılacak yatakhanelerle de özellikle kız çocuklarının eğitimini sürdürmesi konusunda büyük fayda sağlayacak. Kısa bir süre önce yapımına başlanan okulların yaklaşık 2 yıllık bir süre zarfında tamamlanması hedefleniyor. Okullar tamamlanıncaya kadar öğrenciler eski okullarında eğitim öğretimine devam edecek.

Genç ilçesi'nde temeli atılan ve 8 derslik + 2 laboratuardan oluşan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) yanı sıra 240 yatak kapasiteli yatakhane, 4'ü aile için olmak üzere 2 bloktan oluşan 28 daireli lojman binası, 264 kişi kapasiteli yemekhane ve spor salonu yer alacak.

Solhan ilçesi'nde yapılacak ve 8 derslik + 2 laboratuardan oluşan YİBO ile birlikte ise, 720 yatak kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurtları, 3'ü aile için olmak üzere 21 daireli lojman yer alacak. Yine Solhan'da 16 derslik + 1 laboratuardan oluşan ilköğretim okulu yapılacak. Edinilen bilgiye göre, Gen YİBO yaklaşık 6.5 milyon YTL, Solhan YİBO yaklaşık 9 milyon YTL, Solhan İlköğretim Okulu ise 2.5 milyon YTL'ye mal edilecek


bingolunsesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.10.2026
11:19
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Bingöl dahil 30 ilde düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda 30'u çocuk yaşta olmak üzere 85 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün, sosyal medya üzerinden temin ettiği tetikçileri mesajlaşma gruplarına dahil ederek suç eylemleri için yönlendirdiği belirlendi.
27.10.2026
10:56
Bingöl`de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Farklı suçlara yönelik operasyonlarda 39 olaya müdahale edilirken, çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve kaçak tütün ürünü ele geçirildi.
27.10.2026
10:45
Bingöl OSB`de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl OSB'de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde yönetim değişti. Halim Asilkan Yönetim Kurulu Başkanlığına, Yakup Karagöz ise Başkan Vekilliğine seçildi. Yeni dönemde üretim, istihdam ve yatırım odaklı çalışmaların öne çıkması hedefleniyor.
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın