KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Abd'de üst düzey güvenlik toplantısı

ABD Başkanı Barack Obama'yı, Noel tatilini geçirdiği Havai'den dönüşünden sonraki ilk gününde Washington'da yoğun bir mesai bekliyor.

Abd`de üst düzey güvenlik toplantısı
05 OCAK 2010 SALI 08:33
0
1463
0
AA aa

Obama, bugün Beyaz Saray'da Delta Havayolları uçağına düzenlenen saldırı girişimiyle ilgili gözden geçirme çalışmaları, güvenlik ve istihbarat paylaşımı alanlarında atılan adımlar ve terörle mücadele konularında, ilgili bakanlar ve kuruluşların başkanlarının katılacağı önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak.

Uluslararası haber ajansları ve Amerikan basınında yer alan haberlere göre, Obama, toplantının ardından, gelecekte benzer saldırıların önlenmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilecek bir dizi reformun ana hatlarını çizeceği bir açıklama yapacak.

Amerikan yönetiminden bir yetkiliye göre, Obama'nın duyurusunu yapacağı reformlar, ABD'nin terör şüphelilerine yönelik 'izleme listesi''nin geliştirilmesini içeriyor.

Bir istihbarat yetkilisi, yönetimin, terör şüphelileri ve ABD'ye uçmaları yasaklananların yer aldığı listeye çok sayıda kişinin daha eklendiğini bildirirken, Obama'nın da toplantıdan sonraki açıklamasında, 'izleme listesi'nde gidilecek değişikliklere değineceği kaydediliyor.

Saldırı girişiminin hemen ardından, Amerikan yönetiminin havayolu yolcularını nasıl izlediği ve olası teröristlerin tespiti ve takibi konularında nasıl bir çalışma yürüttüğü konularının acilen gözden geçirilmesi talimatını veren Obama, açıklamasında, bu gözden geçirme çalışmasının bulgularına dair ayrıntılara da yer verecek.

ABD uçağına saldırı girişiminin ardından düzenlenecek en kapsamlı toplantıya, Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Savunma Bakanı Robert Gates, İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, Başsavcı Eric Holder, Enerji Bakanı Steven Chu, FBI Başkanı Robert Mueller, CIA Başkanı Leon Panetta, Ulusal Güvenlik Danışmanı James Jones, Obama'nın terörle mücadele ve iç güvenlik danışmanı John Brennan gibi çok sayıda üst düzey yetkili katılacak.

Toplantıda Obama, ilgili yetkililerden, saldırı girişimiyle ilgili yürütülen incelemeler, zanlı Ömer Faruk Abdülmuttalib'e yönelik soruşturma, teröristlerin tespitine dair tekniklerin ve 'terör izleme sistemi' hakkındaki gözden geçirme çalışmaları ve önerileri dinleyecek. İlgili kuruluşların başkanları da, kendi iç değerlendirmelerini Başkan Obama'ya aktaracak.


-MÜSLÜMAN ÖRGÜTTEN HAVAALANLARIYLA İLGİLİ YENİ KURALLARA ELEŞTİRİ-


Öte yandan, ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi'nin (TSA), aralarında Washington'ın 'teröre destek veren ülkeler' listesinde yer alan 4 ülkenin de bulunduğu 14 ülkeden gelen yolcuların 'tam teşekküllü arama'dan geçirilmesi talimatına, Amerikalı Müslümanların en büyük insan hakları örgütlerinden Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nden eleştiri geldi.

CAIR İcra Direktörü Nihad Avad, TSA'nın talimatındaki listede yer alan ülkelerin nüfusunun büyük çoğunluğunun Müslüman olduğuna işaret ederek, alınan son tedbirleri 'dini ayrımcılık' olarak niteledi. Avad, 'Yeni kurallara göre, aileleri ya da arkadaşlarını görmeye giden ya da Mekke'ye Hac'ca giden hemen her Müslüman, özel güvenlik kontrolleri için otomatik olarak diğer yolculardan ayrılacak, bu ayrımcılıktır' diye konuştu.

TSA'dan yapılan açıklamadaysa, ayrımcılığın söz konusu olmadığı belirtilerek, 'TSA'nın aldığı güvenlik tedbirleri, etnik ya da dini geçmişe değil, tehdide dayalıdır' ifadesi kullanıldı.

 

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın