KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Abd: komşuları iran'dan kaygılı

Pentagon'da silah satışlarından sorumlu kuruluşun direktörü Korgeneral Jeffrey Kohler, İran'ın nükleer programından kaygı duyan komşu ülkelerin, savunmalarını geliştirmek amacıyla ABD ile temas halinde olduğunu söyledi.

Abd: komşuları iran`dan kaygılı
19 MAYIS 2006 CUMA 10:14
0
1427
0
AA aa
Pentagon'a bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Dairesi'nin (DSCA) direktörü Korgeneral Kohler, Reuters ajansına demecinde, İran'ın nükleer silah yapımında kullanılabilecek uranyum zenginleştirme işlemini durdurmayı reddetmesinin, komşu ülkelerde ciddi kaygılara yol açtığını belirtti.

Kohler, ''Bu ülkelerle, yeteneklerini nasıl geliştirebilecekleri ve ABD'nin onların ihtiyaçlarını nasıl karşılayabileceği üzerinde görüşmeler yapıyoruz'' dedi.

Korgeneral Kohler, ''İran'dan kaygılanan hangi Ortadoğu ülkelerinin ABD ile bu tür görüşmeler yaptığı'' sorusuna, ''İran dışındaki herkes diyebiliriz'' yanıtını verdi. Bu devletler arasında Basra Körfezi ülkeleri Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt'in bulunduğunu doğrulayan Kohler, Türkiye'den ise bahsetmedi.

ABD'nin devletten devlete yaptığı silah satışlarını düzenleyen DSCA, geçen yıl toplam 10,6 milyar dolarlık savunma sistemleri ihracatına onay vermişti.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın