KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

9 bin sıvat dağıtılacak

Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi Başkanı Adnan Demir, bölgede hayvancılığı daha verimli kılmak, kırsal alanda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla, bu yıl 5 Bin 300 adet sac, 3 Bin 700 adet beton olmak üzere toplam 9 bin adet sıvat dağıtılacağını söyledi.

9 bin sıvat dağıtılacak
08 MAYIS 2016 PAZAR 22:09
0
3434
0
AA aa

 DAP İdaresi tarafından finanse edilerek bölge il ve ilçelerine gönderilen sac ve prefabrik beton sıvatların yapımı için yeniden protokol imzalandı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen'le birlikte protokol imzalayan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, imza töreninde yaptığı konuşmada, bölge il ve ilçelerinden gelen yoğun talep üzerine, ‘Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi' kapsamında, geçtiğimiz yıl olduğu gibi söz konusu uygulamaya 2016 yılında da devam edeceklerini söyledi.

2015 yılında, toplam 9 bin 30 adet sac ve beton sıvatın bölge illerine dağıtıldığını ifade eden DAP idaresi Başkanı Adnan Demir, bölgede hayvancılığı daha verimli kılmak, kırsal alanda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla, bu yıl da 5 bin 300 adet sac, 3 bin 700 adet beton olmak üzere toplam 9 bin adet sıvatın İl Özel İdareleri ve Büyükşehir Belediyeleri aracılığıyla yeniden dağıtılacağını ifade etti.

Başkan Demir, “2016 yılında dağıtılacak sıvatlarla beraber 14 ilde toplam 18 bin adet sıvat dağıtılmış olacak” dedi.

Türkiye'nin en büyük meralarının DAP Bölgesinde olduğunu ve burada yaşayan nüfusun büyük bölümünün de geçimini hayvancılık yaparak sağlamaya çalıştığına dikkat çeken Başkan Demir, meralardaki hayvanların su ihtiyacını karşılama konusundaki sıkıntısından dolayı böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Meraların, hayvanların beslenmesindeki önemine dikkat çeken Başkan Demir, “Hayvanların merada otlatılması kadar içme suyu ihtiyacının karşılanması da en az bunun kadar önemlidir” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl, ilk etapta, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı yerleşim ve mera yerlerine konulmak üzere sıvatların dağıtıldığını ifade eden Başkan Demir, “Meranın durumuna göre beton mu, sac mı hangisi tercih edilecekse onun kullanılmasını istedik. 2016 yılı içerisinde 14 ilimize toplam 9 bin adet sıvat dağıtılmasını amaçlıyoruz. Beton sıvatlarda içerisine daha fazla su alacak şekilde revizyon yapıldı. Bölge çiftçilerimizin sıvat dağıtımına olan memnuniyetleri ve gelen yeni talepler nedeniyle 2016 yılında da sıvatların dağıtılması için İdaremiz yatırım programına ödenek ayrıldı” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın