KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

80 yaşındaki adama 5 yıllık eziyet

Bingöl’ün Solhan İlçesi’ne bağlı Hazarşah Köyü’nde ikamet eden 80 yaşındaki Abdullah Alın, 5 yıldır Aksa Fedaş’dan, bahçesinden geçen elektrik hatlarının başka güzergâha alınması için talepte bulundu. İlk yıl inceleme yaparak, hattın başka güzergâha alınması gerektiği doğrultusunda karar veren Aksa Fedaş, 5 yıldır işlemi gerçekleştirmiyor.

80 yaşındaki adama 5 yıllık eziyet
10 NİSAN 2015 CUMA 02:19
0
3776
0
AA aa

 Merkez, ilçe ve köylerdeki hizmet yetersizlikleriyle sürekli gündemde olan Aksa FEDAŞ, sorun yumağı olmaktan kurtulamıyor. Yanmayan sokak lambaları, yol ortasındaki elektrik direkleri, elektrik kesintileri ve daha birçok sorunla şikâyet odağı haline gelen Aksa Fedaş, vatandaşların tepkisini almaya devam ediyor.

5 YILDIR ÇÖZÜL(E)MEYEN SORUN

Solhan İlçesi'ne bağlı Hazarşah Köyü'nde yaşayan 80 yaşındaki Abdullah Alın, bahçesinde bulunan ceviz ağaçlarının uzamasıyla birlikte 5 yıllık eziyeti başladı. Ceviz ağaçlarının elektrik hatlarına temas etmesinden doğabilecek olumsuzları önlemek için 5 yıl önce Aksa Fedaş'a müracaatta bulunan Alın, sorunun çözülmemesine sitem etti.

“İNCELEME YAPTILAR, HATTI DEĞİŞTİRECEĞİZ DEDİLER”

Müracaatın ilk yılı ekiplerin bahçede inceleme yaptığını belirten Alın: “ilk olarak Solhan ilçesindeki kuruma müracaat ettim. Onlar, bizim yapabileceğimiz bir şey yok deyip, Bingöl'e gönderdiler. Buraya gelip durumu sözlü ve yazılı olarak bildirdim. Bunun üzerine bir süre sonra gelip inceleme yaptılar ve hat güzergâhını değiştireceklerini söylediler. Fakat o tarihten sonra kimse gelmedi. 5 yıl boyunca bu yaşlı halimle Bingöl'e gelip durumu bildiriyorum ama sonucu değişmiyor” dedi.

Elektrik hatlarından doğabilecek olumsuzluklardan korktuğunu kaydeden Alın: “uzayan ağaç dalları, elektrik hatlarıyla temas etmiş durumda. Bu durumdan dolayı hasat zamanlarında elektrik korku yaşamamızın yanı sıra, rüzgârın etkisiyle dalların hatları koparacağından endişe duyuyoruz. Elektrik hatlarında bir kopma yaşanırsa, olası yangınlarda müdahale edebilecek gücüm de yok. Yetkililerin bu konuda duyarlı olması gerekiyor” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın