KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

8. cumhurbaşkanımız mezarında anıldı

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 17. yılında Topkapı'daki Anıt Mezar'da düzenlenen törenle anıldı. Törende Ahmet Özal, babasının ölümünün normal bir ölüm olmadığını ve araştırılmasını istedi.

8. cumhurbaşkanımız mezarında anıldı
17 NİSAN 2010 CUMARTESİ 15:01
0
1573
0
AA aa

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 17. yılında Topkapı'daki Anıt Mezar'da düzenlenen törenle anıldı.

Anma törenine, eşi Semra Özal ve çocukları Ahmet ve Efe Özal, torunları ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve kalabalık bir vatandaş grubu katıldı.

Özal için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, daha sonra anıta çelenk konuldu.

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının vefatının 17. yılı olduğunu belirterek, ''Bu kalabalığı buraya zorla getiremezsiniz. Bizim milletimiz vefalıdır. Her yıl katılanların sayısı artıyor. Yaptıkları ve yapmak istediklerinin çok iyi anlaşıldığını gösteriyor'' dedi.

Halkın yüzde 96'sının Turgut Özal'ın ölümünün normal bir ölüm olduğuna inanmadığını öne süren Ahmet Özal, 1999 yılında bununla ilgili TBMM'ye bir öneri verdiğini, ancak o günden bu yana böyle bir araştırmanın yapılmadığını ifade etti.

Semra Özal da eşinin vefatının üzerinden 17 yıl geçtiğini hatırlatarak, ''Büyük bir acı ve özlem. Zaman her şeyin ilacı derler de değil. Bunun ilacı değil. Bu, her gün daha büyüyen bir acı ve daha büyüyen bir özlem. Rahmetli 'benim kıymetim öldükten 10 yıl sonra daha iyi anlaşılacak' demişti. Şimdi söylediği ortaya çıktı'' diye konuştu.

Tören, Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından sona erdi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
15:15
Bingöl`ün Eylül konut satışı belli oldu
Bingöl'ün Eylül konut satışı belli oldu
Türkiye genelinde toplam konut satışlarının yüzde 36,2'sini ilk el, yüzde 63,8'ini ise ikinci el konutlar oluşturdu. Bölgede en çok konut satılan il Elâzığ olurken, Bingöl üçüncü sırada yer aldı.
16.10.2026
13:51
Alimoğlu yeniden TASKK Genel Başkan Yardımcısı oldu
Alimoğlu yeniden TASKK Genel Başkan Yardımcısı oldu
Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Ekber Alimoğlu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nda üst üste dördüncü dönem yönetim kurulu üyeliğine seçilmesinin ardından yeniden genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi.
16.10.2026
13:24
Hasbağlar resmen Kiğı`ya bağlandı!
Hasbağlar resmen Kiğı'ya bağlandı!
1989'da Adaklı'ya bağlanan Hasbağlar Köyü'nün yeniden Kiğı'ya dönme talebi, temmuz ayında İl Genel Meclisi'nden geçen kararın ardından Cumhurbaşkanı onayıyla kesinleşti. Karar, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
16.10.2026
12:58
Bingöl`de öğrenciler için yeni okuma seferberliği
Bingöl'de öğrenciler için yeni okuma seferberliği
Bingöl Okuyor Projesi ile öğrencilerin okuma alışkanlıklarının güçlendirilmesi, anlama ve yorumlama becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında haftalık okuma saatleri, kitap mütalaaları ve okur-yazar buluşmaları düzenlenecek.
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın