KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

75 köy yolu ulaşıma kapalı

Bingöl genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 272 köy yolundan 197’si ulaşıma açılırken, 75 yolun kapalı olduğu bildirildi.

75 köy yolu ulaşıma kapalı
30 OCAK 2014 PERŞEMBE 06:48
0
1459
0
AA aa

Bingöl'de özellikle kırsal kesimlerde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle birçok köy yolunun kapandığı bildirildi.

İl genelinde 272 köy yolu ulaşıma kapalıyken, İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde kapalı köy yolu sayısının bu gün itibariyle 75 olduğu belirtildi.

İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı, 12 greyder, 9 dozer, 4 kepçe, 2 kar küreme, bir kar savurma aracı ve 90 personelden oluşan 11 ayrı ekiple karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Yol ve Ulaşım Hizmetlerine yol formeni olarak çalışan Alican Mollaoğlu: “Burası Bingöl Merkezden 15 kilometre uzakta Çiris Köyü'dür. İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler olarak çalışıyoruz. Greyderle yol açma çalışmalarını yapıyoruz. Burada yaklaşık 50 santimetre kalınlığında bir kar var. Köy yolunu açmış durumdayız. Yüksek kesimlerde tipi nedeniyle çalışmaları güçlükle sürdürüyoruz."

Çiris köy muhtarı M. Zülküf Burhan ise, köy yollarının 2 kapalı kalmasının ardından ekipler tarafından açıldığını ifade ederek memnuniyetini dile getirdi.

Yetkililer, özelikle köy yollarında mahsur kalan, köy minibüsü şoförlerine uyarıda bulunarak, araçlarda zincir, halat, küreme aleti ve ilkyardım malzemelerinin bulundurulmasını belirtti.

Ayrıca yetkililer, yolları mümkün olduğunca erken açıp ulaşımdaki sıkıntıları gidermeye gayret göstereceklerini ifade ederek: “Fakat sürücülerimizin de gerekli tedbirleri almalarını, hava koşularına göre yola çıkmalarını ve olası çığ olaylarına karşı da dikkatli olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştular. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın