KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Kasım 2026 Perşembe

6 köye tarım bilgilendirme kitapları dağıtıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve DenizBank işbirliğiyle yürütülen ‘3500 Köye 350 Bin Kitap’ projesi kapsamında Bingöl'deki 6 köye kitap dağıtımı yapıldı.

6 köye tarım bilgilendirme kitapları dağıtıldı
16 EYLÜL 2011 CUMA 23:38
0
2037
0
AA aa

2009 yılında ‘Bin Köye Yüz Bin Kitap' sloganıyla uygulanan proje, 2010 yılında ‘1500 Köye 150 Bin Kitap', 2011 yılında ise daha önce kitap gönderilmeyen ‘1000 Köye 100 Bin Kitap' gönderilerek genişletildi. Yeni yapılacak dağıtımlarla Tarım Bilgi Seti Projesi kapsamında üç yıl içinde 3 bin 500 köyde 350 bin kitabın dağıtımı gerçekleştirilmiş olacak.

Bu kapsamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde düzenlenen programda, Bingöl'ün 6 köyüne de kitap dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Vahap Şimşek, yayım ve eğitim faaliyetlerinin, çiftçiler ve üreticilerin kendilerini geliştirmeleri, günün koşullarına uyum sağlamaları bakımından önemli olduğunu söyledi. Şimşek, proje kapsamında Bingöl Merkez Yamaç ve Erdemli köyleri, Karlıova Yiğitler köyü, Kiğı Güneyağıl Köyü, Solhan Arakonak Beldesi ve Adaklı köyüne tarım bilgi seti dağıtıldığını söyledi.

Denizbank Bingöl Şube Müdürü Cemgil Kaya ise, Denizbank Bingöl Şubesi'nin 1 ay içerisinde hizmete açılacağını belirterek, Denizbank'ın çiftçiye en fazla finansal destek veren banka olduğunu söyledi.
Kaya, “Tarıma verdiğimiz finansal desteğin yanı sıra üreticilerin sosyal hayatlarına da destek veriyoruz. Üretimin daha verimli yapılabilmesi için üreticilerin bilinçlendirilmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, tarımsal içerikli 100'er kitaptan oluşan setler, ilçe ve köylerde görevli tarım danışmanına teslim edildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.11.2026
17:29
Almanya`dan Türk iş insanlarına vize kolaylığı hazırlığı!
Almanya'dan Türk iş insanlarına vize kolaylığı hazırlığı!
Almanya, Türk iş insanlarının vize işlemlerini kolaylaştırmak için yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Başvuru süreçlerinin sadeleştirilmesi ve hızlandırılması planlanırken, Türkiye'de yeni bir dış temsilcilik açılması seçeneği de değerlendiriliyor.
05.11.2026
17:15
Yeni Hal Kanunu geliyor: Üreticiye vergi muafiyeti ve destek!
Yeni Hal Kanunu geliyor: Üreticiye vergi muafiyeti ve destek!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeni Hal Kanunu taslağının ayrıntılarını açıkladı. Düzenlemeyle üretici birlikleri ve kooperatiflerin pazarlardaki payının artırılması, vergi ve rüsum muafiyetleri sağlanması, kendi halini kurmak isteyen üretici örgütlerine bedelsiz Hazine arazisi tahsis edilmesi planlanıyor.
05.11.2026
17:04
Meteoroloji`den Bingöl`e kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl'e kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 16 il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. 6 Kasım Cuma sabahından itibaren etkili olması beklenen yağışların sel, su baskını ve heyelan riskini beraberinde getirebileceği belirtilerek vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.
05.11.2026
16:50
Vali Çelik ve Eşi Nermin Çelik`ten Şehit Ailelerine Ziyaret
Vali Çelik ve Eşi Nermin Çelik'ten Şehit Ailelerine Ziyaret
Bingöl Valisi Dr. Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, BİŞHAK yönetimiyle birlikte Karlıova ve merkeze bağlı Elmalı köyünde şehit ailelerini ziyaret etti. Ziyaretlerde şehitlerin aileleriyle yakından ilgilenilerek hâl ve hatırları soruldu.
05.11.2026
16:34
Bingöl Umut Kervanı 205 aileye yardım eli uzattı
Bingöl Umut Kervanı 205 aileye yardım eli uzattı
Bingöl Umut Kervanı, 2026 yılı Ekim ayında kentteki 205 aileye toplam 564 bin 979 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Dernek, yurt dışı ve Gazze'ye ise 809 bin 150 TL nakdi yardımda bulundu. Ekim ayındaki toplam yardım miktarı 1 milyon 374 bin 129 TL'ye ulaştı.
05.11.2026
16:22
Bingöl`ün Bankacılık Karnesi Belli Oldu
Bingöl'ün Bankacılık Karnesi Belli Oldu
2026 yılının ilk çeyreğine ilişkin bankacılık verilerinde Bingöl dikkat çeken iller arasında yer aldı. Kişi başına düşen takipteki alacak tutarı 1.970 TL olarak açıklanan Bingöl, Türkiye genelinde borç yükü en düşük iller sıralamasında üst sıralarda yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın