KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

500 kişilik aşevinin temeli atıldı

Vali Balkanlıoğlu: “2009 yılında tamamlanması hedeflenen aşevinde ihtiyaç sahibi 500 kişiye yemek dağıtımı yapılacak. Burada ayırım yapılmayacak ve dileyen herkes buradan sıcak yemek yiyebilir veya evine götürebilir” dedi.

500 kişilik aşevinin temeli atıldı
20 EKİM 2009 SALI 12:22
0
1371
0
AA aa
Hayırsever bir işadamı tarafından yapılacak olan 500 kişilik aşevi temeli, dün sabah saat 10.00'da Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Hizmet binası bahçesinde Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, Tarım İl Müdürü Namet Sevinç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, Kızılay Derneği Bingöl Şube Başkanı Mehmet Savaş ve çok sayıda davetlinin katılımıyla atıldı.

Törende bir konuşma yapan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yapılacak olan aşevinin mağdur olan ve tüm vatandaşlara açık olacağını belirterek, aşevine gelmek istemeyen ailelere yapılacak bir organizasyonla evlerine servis yapılacağını ifade etti.

Balkanlıoğlu: “Böyle bir aşevi gündeme gelince Kızılay Genel Başkanı Sayın Tekin Küçükali ile görüştük. Aşevi için yer baktın maalesef yer bulamadık. En sonda burada hastaneden geçerken buradaki boşluğu gördük. Burada aslında Tarıma tahsisli orman arazisinde hukuki sorun vardı. İl Tarım Müdürümüz sağ olsun, bu konuda çok destek oldu. Şayet bu yeri bulamasaydık 500 kişilik aşevini yapamayacaktık ve bu aşevi başka vilayete gidecekti. Mağdur vatandaşların duası bize yeter diye bu sorumluluğu üstlendik. Yapılacak olan aşevinin hastaneye yakın olması da anlamlı. Hastan yakınları, refakatçiler bu aşevinden faydalanabilecek. Mağdur ailelerimiz hem burada yemek yiyebilecekler hem de alıp evlerine götürebilecekler. Aynı zamanda burada kuru gıda yardımları da yapılabilecek. Buradaki mağdur insanların elinden tutmak lazım. Üniversiteyi kazanıp gelen öğrencilerimizde bu aşevinden yararlanabilecekler. Bu aşevi birçok şeye faydası olacaktır. Aşevinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada yardıma muhtaç ailelerimizin yemek yemelerini görmek bizi de çok mutlu edecektir. Bu aşevimiz mağdur olan herkese ve halka açık bir yer olacak. Aşevine gelemeyen ailelerine bir organizasyon yaparak, evlerine biz götüreceğiz. Buradaki Bingöllü hayırsever ve Kızılay'dan gelen yardımlar bu aşevini devam ettirecektir. Aşevinin yapımı kışa yetiştirilmeye çalışılacak. Bu yıl bitmesini istiyoruz. Bitmezse seneye yazın aşevinin yapımı bitecek. Bu aşevini bir hayırsever işadamımız tarafından yapılacaktır. Aşevini yaptıran hayırsever işadamımız Türkiye'nin en zenginlerinden ve hayırseverliyle ün salmış bir firma ve ailedir. İsmini açıklamak istemeyen hayırsever işadamı tarafından yaptırıldığı için para sıkıntımız olmayacak” diye konuştu.

kenthaber bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın