KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

4 yıldır beklenen ihale!

Bingöl'ün Sancak beldesinde 22 köy adına kurulan ve faaliyete hazır hale getirilen Sancak Süt Kombinası Kooperatifi üyeleri, 4 yıl önce yapılması gereken inek alım ihalesinin bir türlü yapılamaması nedeniyle çalışmalarını başlatamadıklarını söyledi

4 yıldır beklenen ihale!
27 TEMMUZ 2010 SALI 12:48
0
2252
0
AA aa
Bölgede hayvancılığı canlandırmak üzere 22 köy adına kurulan kooperatifin ciddi anlamda işsizliğe darbe vuracağını belirten Sancak Süt Kombinası Kooperatifi yöneticilerinden Cuma Albakabala, ihalenin yavaş işleyen resmi prosedürler nedeniyle bir türlü yapılamadığını dile getirdi. Albakabala, "Sancak beldesine bağlı 22 köy adına 150 üye ile birlikte bir kooperatif kurduk. Kooperatifimizin kurulma aşamasında devlet tarafından bize 175 bin lira hibe verildi. Üyeler olarak da 150 bin lira kendi aramazdı toplayarak 375 bin liraya binamız ile birlikte tüm teçhizatı kurduk. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından teşvik amacıyla üye başına 2'şer adet süt ineği verilecekti ve bunun için gerekli olan 1 milyon lira para ayrıldı. Ancak para hazır olmasına rağmen ineklerin üyelere verilmesi için ihale yapılmıyor. Dönt yıldır ihalenin yapılmasını bekliyoruz. İhale yapıldıktan sonra üyelere 3 yıl ödemesiz, 8 yıl geri ödemeli olarak süt inekleri dağıtılacaktır. Fakat 4 yıldır para çıkmış olmasına rağmen prosedür çok yavaş işliyor. Bir an evvel ihalenin yapılması için yetkililere sesleniyoruz" dedi.

İhalenin yapılması ile birlikte özellikle Sancak beldesinde hayvancılığın çok ciddi bir şekilde canlanacağına inandıklarını belirten Cuma Albakabala, beldedeki işsizliğin de azalacağına inandığını söyledi. Albakabala, "Bölgemizde sanayi yok, tek çıkar yolumuz tarım ve hayvancılıktır. Bu ihale yapılırsa bölgede hayvancılık canlanacaktır. Bizim kurduğumuz kooperatif ile Sancak beldesinde hayvancılık anlamında çok ciddi bir canlılık yaşanacaktır. Bu aynı zamanda ülke ekonomisine de ciddi katkı sunacaktır. Yıllardır bölgede yok olmaya yüz tutmuş hayvancılığı canlandırmak için yetkililerin bize destek vermesini ve ihalenin bir an evvel hayata geçirilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yetkililer ise Sancak Süt Kombinası için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından ayrılan 1 milyon liranın hazır olduğu ve işin ihale aşamasının beklendiğini söyledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın