KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Kasım 2025 Cumartesi
°C

4 bin 42 kişi okuma yazma sertifikası aldı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, kent genelinde açılan okuma yazma kurslarını başarılı bir şekilde tamamlayan 4 bin 42 kişinin sertifika aldığını söyledi.

4 bin 42 kişi okuma yazma sertifikası aldı
22 ÅžUBAT 2019 CUMA 20:22
2
1999
0
AA aa

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve eÅŸi Emine ErdoÄŸan'ın himayesinde baÅŸlatılan ‘Okuma Yazma SeferberliÄŸi' kapsamında merkez Mimar Sinan İlkokulu'nu ziyaret eden Vali Kadir Ekinci, ÅŸuana kadar il genelinde 731 kursun açıldığını söyledi.

Açılan kurslarda 8 bin 100 kiÅŸiye eÄŸitim verildiÄŸini aktaran Vali Ekinci, “Åžu ana kadar ilimizde 731 kurs açıldı ve bu kurslarda yaklaşık 8100 vatandaşımıza okuma yazma kursları verildi. 4042 kardeÅŸimiz bu kursları baÅŸarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazandı. Geriye kalan vatandaÅŸlarımızın bir kısmı halen devam eden kurslarda okuma yazma eÄŸitimi almaya devam ediyorlar. Henüz herhangi bir kursa baÅŸlamamış 1800 civarındaki kardeÅŸimizi de en kısa zamanda bu hizmetler ile buluÅŸturmayı planlıyoruz. Amacımız ilimizde okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımızın kalmamasıdır. Programlarımızı bu yönde takip ediyoruz. Kadın erkek demeden bu hizmeti herkesin almasını istiyoruz. Bu konuda istekli ve gayretli vatandaÅŸlarımıza her türlü desteÄŸi vereceÄŸiz inÅŸallah” diye konuÅŸtu.

Daha sonra Mimar Sinan İlkokulu dersliklerini ziyaret eden Vali Ekinci, sırasıyla ‘Özel EÄŸitim Sınıfları'nı, ‘anasınıfları'nı, derslikleri ve İş Teknik Atölyesini ziyaret etti.

Özel EÄŸitim sınıfındaki öÄŸrencilerle tek tek ilgilenen Vali Ekinci, öÄŸrencilerin çalışmalarını inceledi ve öÄŸretmenlerden öÄŸrencilerle ilgili uygulanan programlar hakkında bilgi aldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın