KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

36 trilyonluk asfalt

Bingöl-Kiğı yolunu asfaltlayan Bölge Müdürü Altınyuva: Bu yıl 379 km. asfalt yaptık Bu yollar Cumhuriyet tarihinde ilk defa asfaltlanıyor.

36 trilyonluk asfalt
14 EKİM 2008 SALI 15:37
0
1507
0
AA aa
Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva beraberin-deki Karayolları 84. Şube Şefi Mahmut Bural, Bölge Asfalt Şefi Selahattin Kırılmaz ve Karayolları yetkililerinden oluşan bir heyetle Karakoçan-Çan-Kiğı-Adaklı-Hasbağlar-Sancak-Yolçatı (Şarge) güzergahlarındaki asfalt ve yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
Karakoçan-Çan güzergahından Kiğı'ya giden Altınyuva, yoldaki heyelan bölgeleri Çıtak ve Darköprü mevkiindeki genişletme ve zemin iyileştirme çalışmalarını inceledi. Karakoçan-Kiğı güzergahında 68 km.lik yükseltme, alt temel, zemin ıslahı ve satı kaplama çalışmaları yapıldığını belirten Bölge Müdürü Altınyuva, 30 km.'lik Çan-Kığı güzergahının tamamen asfaltlandığını yerinde gösterdi. Kiğı'ya   14 km. mesafedeki Horhor mevkiinde yürütülen hendek kaplama ve drenaj   çalışmalarını da yerinde inceleyen Altınyuva, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kiğı ilçe girişine kadar araçla giden Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altınyuva ve beraberindeki heyet, daha sonra asfalta kavuşan Adaklı'ya geçti. Altınyuva ve beraberindeki heyet, Adaklı Kaymakamı Muhammet Önder'i de makamında ziyaret etti.


ADAKLI BAKIMEVİ İÇİN İŞ MAKİNESİ İHALESİ PLANDA
Adaklı Kaymakamı Önder, Bölge Müdürü Altınyuva'ya kış mevsiminde bakımevinin faaliyete geçirilmesi  durumunda Köy Hizmetleri Şantiyesi'ni kullanabileceklerini söyledi. Karayolları Bölge Müdürü Altınyuva, Adaklı'da kışın yolların açılması için 1 greyder ve 1 kepçe kiralanması ihalesi planladıklarını ifade etti.


KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRÜ ALTINYUVA: KARAKOÇAN-ÇAN-KİĞI, KİĞI-ADAKLI, KİĞI-HASBAĞLAR-SANCAK, SANCAK-YOLÇATI YILLARDAN SONRA ASFALTA KAVUŞTU
Karakoçan-Çan-Kiğı-Adaklı-Hasbağlar-Sancak-Yolçatı (Şarge) güzergahında incelemelerde bulunan Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altınyuva, Bingöl genelinde bu yıl 379 kilometre asfalt çalışması yaptıklarını vurguladı. Yılbaşında Bingöl'e ayrılan 1 trilyonluk ödeneğin 21 trilyona çıkarıldığını, yılsonu itibariyle 36 trilyonluk çalışma yapılacağını belirten Bölge Müdürü Altınyuva, ödeneğin 36 kat üzerinde çalışma yapıldığına dikkat çekerek "Bölge insanına ne kadar hizmet gelse azdır" dedi. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Bingöl'de rekor düzeyde asfalt kaplama ve onarım çalışması yapıldığının altını çizen Altınyuva, bölge müdürlüğü kapsamındaki 5 ilde 1700 km.lik asfalt çalışmasının 379 km.lik bölümünün Bingöl'de yapıldığını ifade etti.


HASBAĞLAR YOLU İLK DEFA ASFALTA KAVUŞTU
Bingöl'deki çalışmaları hakkında  bilgi veren Karayolları Bölge Müdürü  Yasin Altınyuva, "25 km.lik Çan-Kiğı-Hasbağlar güzergahının tamamında asfalt satı kaplama yenilemesi yapıldı. Hasbağlar-Adaklı yol ayrımı arasındaki 3 km.lik bölümde drenaj ve zemin iyileştirmesi ve üstyapı çalışmaları devam ediyor. Selenk Köprüsü-Kiğı arasındaki 5 km.lik bölümde asfalt satı kaplama yenilemesi yapıldı. Selenk Köprüsü-Adaklı arasındaki 6 km.lik bölümde asfalt yenileme ve onarım çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, Kiğı ayrımı-Adaklı  arasındaki 14 km.lik bölümde ilk defa temel takviyeli asfalt onarım çalışması  ve sanat yapıları yapılarak yol ulaşıma açıldı. Kiğı ayrımı-Hasbağlar-Sancak güzergahındaki 13 km.lik bölümde temel takviyeli onarım ve asfalt kaplama yenileme çalışması yapıldı. Hasbağlar-Sancak-Yolçatı güzergahında 32 km.   ikinci kat satı kaplaması yapıldı. Yıllardan sonra ilk defa Bingöl-Yolçatı-Sancak-Hasbağlar-Kiğı-Adaklı güzergahının tamamı uzun yıllar hizmet verecek şekilde asfalt seviyesine getirildi" diye konuştu.


YEDİSU, YAYLADERE, SERVİ YOLU ASFALTLANDI
Bu yılki çalışmaları kapsamında Cumhuriyet tarihinde ilk defa Yedisu ilçe yolunun 44 kilometre asfalta kavuştuğunu belirten Altınyuva, Genç-Servi yolunda 33 km. asfalt, Yayladere yolunda 21 km. asfalt, Karlıova-Varto yolunda 11 km. asfalt çalışması yapıldığını söyledi.
Bingöl-Muş karayolundaki 60 km.lik duble yol çalışmalarının toprak seviyesinde tamamlandığını da hatırlatan Bölge Müdürü Altınyuva, 2010 yılında bölünmüş yol olarak bitirilmesi hedeflenen güzergahın bölge açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
İncelemelerinin ardından Elazığ'a dönen Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altınyuva, İl Koordinasyon Toplantısı'na katılmak üzere bugün yine Bingöl'e gelecek.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın