KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

34 yıl sonra eski ismine kavuştu

Yaklaşık 34 sene önce yeni ismiyle Kaleönü Mahallesi olarak kayıtlara geçen ‘Simani’, mahallelinin talebi üzerine Belediye Meclis kararıyla eski ismine kavuştu.

34 yıl sonra eski ismine kavuştu
06 KASIM 2014 PERŞEMBE 19:56
0
3149
0
AA aa

Bingöl Belediyesi Kasım Ayı Meclis toplantısı Kültür Merkezi TOGEM Salonu'nda gerçekleşti. Bingöl Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı Kültür Merkezi TOGEM salonunda gerçekleşti. Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, Kasım ayı gündemi ile bir araya geldi. Kaleönü Mahallesi isminin 'Simani' olarak değiştirilmesi Belediye Meclisi'nin oy birliği ile kabul edildi. Toplantı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Barakazi: “Kaleönü Mahallesi sakinlerinin mahalle ismini değiştirmek üzere belediyemize bir talepleri oldu. Kaleönü Mahallesi'nin ismi Belediye Meclisi'mizin oy birliği ile aldığı kararla Simani olarak değiştirilmiştir. Simani mahallemize hayırlı olsun” dedi.

TAPU KAYITLARINDA; SİMANİ OLARAK GEÇİYOR

Mahallenin eski ismine kavuşmasının sevindirici olduğunu belirten Simani Mahallesi Muhtarı Ferhat Aymaz: “Vatandaşlarımız Kaleönü ismini Simani olarak değerlendiriyordu. Ayrıca tapu kayıtlarında mahallemiz Simani mevkii diye geçiyordu. Bizler de mahalle sakinlerimizin görüşlerini alarak mahallemizin eski ismi olan Simani olarak değiştirilmesi için belediyemize müracaat ettik. Bingöl Belediyesi bu haklı talebimizi yerinde gördü ve mahallenin ismini Simani olarak değiştirdi. Bingöl Belediyesi halkın taleplerine uygun olarak çalışma yaptı. Bu konu ile ilgili Belediye Başkanımız Yücel Barakazi'ye ve Belediye Meclis üyelerimize mahallemiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

1980 yılında dönemin Valisi Ahmet Tosun tarafından Kaleönü olarak değiştirilen Simani bölgesi o tarihten sonra mahalle oldu. Halk arasında Simani Mahallesi olarak bilinen Kaleönü Mahallesi'nin adı, Belediye Meclis kararı ile değiştirildi.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın