KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Kasım 2025 Pazar
°C

300 kişi istihdam edilecek!

Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik'in girişimleri sonucu ilçeye kazandırılan ve 300 kişinin istihdam edileceği tekstil merkezi üretime başladı. Resmi açılış ise yakın zamanda yapılacak.

300 kişi istihdam edilecek!
19 EKİM 2022 ÇARŞAMBA 15:13
3
2906
2
AA aa

Genç'in en temel sorunları arasında yer alan işsizlik sorununu önemli oranda ortadan kaldıracak olan Tekstil Atölyesi Projesi tamamlandı ve üretime geçildi. Yenişehir Mahallesinde yaklaşık 3000 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanan ve üretime geçilen Tekstil atölyesinin resmi açılışı ise Kasım ayı içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Bingöl'e geleceği gün yapılacak. Son teknolojik sistemlerle kurulan atölyede, üretim atölyesi, yemekhane, sosyal dinlenme alanı ve yönetim ofisi bulunuyor.

İlk etapta 45 kişinin eğitime alındığı ve üretimin resmi olarak başladığı atölyede 3 ay içerisinde bu sayının 300'e çıkacağı ve işsizlik sorununa da bir nebze çözüm getirmesi bekleniyor.

“KURBAN KESİLDİ, DUALAR EDİLDİ”

Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik kurban kesilerek üretime başlayan Tekstil Atölyesine ziyaret gerçekleştirdi. Burada tekstil yetkililerinden bilgi alan Kaptanoğlu ve Dirik, iş hayatına ilk adımlarını atan vatandaşlarla da sohbet ederek kolaylıklar diledi.

DİRİK: “İLÇEMİZİN BACASIZ FABRİKASI OLACAK”

Tekstil fabrikasının ilçenin bacasız fabrikası olacağını ifade eden ve üretime geçilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Başkan Dirik, “Göreve geldiğimizde çoğunlukla bayan kardeşlerimiz olmak üzere çok sayıda iş talepleri alıyorduk. Tabi belediye olarak bizlerin iş sunması gibi bir durumu yok. Bizlerde ne yapabiliriz diye sürekli araştırmalar içerisinde olduk ve akabinde Fırat Kalkınma Ajansına özellikle bayanlarımıza istihdam sağlayacak olan tekstil atölyesi projesini sunduk. Projemizin de takipçisi olarak kabul edilmesini sağladık. Rabbime şükürler olsun ki  bugün itibariyle de üretime geçildi. Burada yaklaşık 300 kardeşimiz istihdam edilecek ve ev ekonomilerine destek olacaklar. Genç halkımıza hayırlı olmasını diliyor ve bu bacasız fabrikanın ilçemize kazandırılmasında büyük emekleri olan Ticaret Ve Sanayi Bakanımız Mustafa Varank başta olmak üzere, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Dr. Cevdet Yılmaz'a, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'e ve AK Parti Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar'a şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96119)
19 Ekim 2022 Çarşamba 20:10
Başkan Haşim sağlarla ne alakası var. Emeği ne ki
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96118)
19 Ekim 2022 Çarşamba 20:07
Anlamadığım bu imamların ne işi var açılışta. Bereket için mi gitmişler acaba.
08.11.2025
17:39
ÜNİPERSEN`den Ankara`da
ÜNİPERSEN'den Ankara'da 'Memur Hakları' Çağrısı
Memurun alım gücünün eridiğini, verilen sözlerin tutulmadığını ve toplu sözleşmenin işlevsiz hale geldiğini vurgulayan ÜNİPERSEN, 'Artık seyirci değil, hak arayan tarafız' diyerek Meclis'e çağrı yaptı. Genel Başkan İbrahim Güzel: 'Memur geçinemiyor; çözüm artık ertelenemez.'
08.11.2025
14:26
Çocuk istismarından 33 yıl ceza almıştı! Bingöl polisi yakaladı
Çocuk istismarından 33 yıl ceza almıştı! Bingöl polisi yakaladı
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.11.2025
14:20
12 Bingölspor`da hedef mutlak şampiyonluk!
12 Bingölspor'da hedef mutlak şampiyonluk!
Nesine 3. Lig'de mücadele eden 12 Bingölspor, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Takımın teknik direktörü Ulaş Ulusan; 'Bu yılki hedefimiz kesinlikle şampiyon olmaktır. Başkanımız Mehmet Engin Özturan önderliğinde ligin sonunu inşallah şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz.'
07.11.2025
14:11
Bingöl`de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl'de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezleri, bir yılda 22 bin etkinlik düzenleyerek 292 bin gence ulaştı. Atölye, kurs ve kamplarla gençlere hem sosyal hem de kişisel gelişim imkânı sunuldu.
07.11.2025
14:10
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl dahil 45 ilde son iki haftada FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın