KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

30 saniyede tomografi

Bingöl Devlet Hastanesi'ne, vücudu 30 saniyede tarayan tomografi cihazı hibe edildi. Başhekim Şahin: 'Bu cihaz tanıyı güçlendirip hasta ile doktor arasındaki yanlışlıkları da ortadan kaldırıyor...'

30 saniyede tomografi
12 HAZİRAN 2009 CUMA 08:38
0
1642
0
AA aa
Bingöl Devlet Hastanesi yönetiminin girişimleri sonucu Hudut ve Sahilleri Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl Devlet Hastanesi'ne, 30 saniyede tüm vücudu tarayan 1 milyon 500 bin TL'lik bir tomografi cihazı hibe edildi.

Son yıllarda yapılan değişimlerle modern bir hastane görünümüne kavuşturulan Bingöl Devlet hastanesinde ihtiyaç duyulan cihazların alımında da önemli mesafeler katediliyor. Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Şahin, Sağlık Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimler sonucunda Hudut ve Sahilleri Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'e yaklaşık 1 milyon 500 bin TL değerinde bir tomografi cihazı hibe edildiğini söyledi.

Ankara'da Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koç başkanlığında 32 il devlet hastaneleri Başhekim ve Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıya Tıbbi Cihaz Daimi İhtisas Komisyonu Başkanı ve bakanlıkta ilgili bürokratlar katıldı. Radyoloji görüntüleme hizmet alımlarının masaya yatırıldığı toplantıda, söz alan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Şahin, konu ile ilgili yaşanan sorun ve sıkıntıları aktardı. Hastanedeki mevcut tomografi cihazlarının çok eski olmasından dolayı istedikleri randımanı alamadıklarını belirten Şahin, bu konuda yeni bir cihazın alınması için Hudut ve Sahilleri Sağlık Genel Müdürlüğü ile yazışmalar yaptıklarını ifade etti. Şahin'in konuşmasının ardından yapılan çalışma ve yazışmalar sonucunda Hudut ve Sahilleri Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından Devlet Hastanesi'ne piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 500 bin lira olan yeni bir tomografi cihazı hibe edilmesi kararlaştırıldı.

Radyoloji görüntüleme hizmet alımları ile ilgili bütün sorunların bu toplantıda masaya yatırılarak çözüm arandığını ifade eden Cahit Şahin, daha iyi hizmet verilmesi amacıyla firmalar için bölgeler oluşturulduğunu söyledi.

Şahin, “32 ilin başhekim ve hastane müdürleri bakanlık tarafından çağırılarak radyoloji görüntüleme hizmet alımı ile ilgili bir toplantı yapıldı. Radyoloji görüntüleme hizmet alımı sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda bütün illerin iyi hizmet alması için bölgeler oluşturularak, bu bölgelere bağlanan illere de aynı hizmetin götürülmesi sağlandı. Firmalar zarar eden illere gitmek istemiyor. Bölge bazındaki illerin de bunlara bağlanması firmalara o illere zorunlu hizmet götürme şartı ortaya koymaktadır. Bölgesel hizmet alımı yapılması durumunda firmalar bu bölgeye bağlı illere daha kaliteli hizmeti vermez durumunda kalıyor. Toplantıda bu konuda yaşadığımız bütün sorun ve sıkıntılarımızı aktardık” dedi.

“30 saniyede tüm vücudu tarayacak”
Tomografi sıkıntısını aşmak için karşılaştıkları bütün sorunları detaylı olarak anlattıklarını belirten Cahit Şahin, şuan hastanede bulunan tomografi cihazının eski olması nedeniyle hızı ve netliğinin düşük aynı zamanda çok masraflı olduğunu aktardığını söyledi. Şahin, “Şuan kullandığımız cihaz yıllık ortalama 80–90 bin lira bakım masrafı çıkarıyor. Bu sorunlarımızı aktardık ve Sağlık Bakanlığına bağlı Hudut ve Sahilleri Sağlık Genel Müdürlüğü, hastanemize yeni bir tomografi hibe etme kararı verdi. 30 saniyede tüm vücudu tarayan bir tomografi cihazı hastanemize hibe edilecektir. Bu cihaz sanal endoskopi yapabilecek özelliktedir. Akciğerin ve bağırsakların tüm boşluklarını sanal olarak mausla gezip görebiliyorsunuz. Bu cihaz ile akciğerin bütün boşluklarını görme imkânı var. Bu cihaz tanıyı güçlendirip hasta ile doktor arasındaki yanlışlıkları da ortadan kaldırıyor. Yaklaşık 2 aydır bu konu ile ilgileniyoruz yazışmalarımızı tamamladık ve şuan yüzde 80 oranında hibe işlemi tamamlandı. Yaklaşık 3 ay sonra bu cihaz bize teslim edilecektir. Bu yeni cihaz çekim süresini azalttığı için zamandan çok tasarruf elde edilecektir. Bu cihazın ortalama maliyeti 1 milyon 500 bin civarındadır” şeklinde konuştu.

bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın