KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2026 Salı
°C

30 gün içinde asılacak!

Irak temyiz mahkemesi, Duceyl davasında devrik lider Saddam Hüseyin hakkında verilen ölüm cezası kararını onadı.

30 gün içinde asılacak!
27 ARALIK 2006 ÇARŞAMBA 11:46
0
1015
0
AA aa
Konuyla ilgili açıklama yapan Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvafak el Rubi, "Temyiz mahkemesi, Saddam'ın asılarak idam edilmesine ilişkin kararı onadı" dedi. Irak yasaları, idam cezası, temyiz mahkemesinin onaylamasıyla birlikte 30 gün içinde infaz edilmesini öngörüyor.

Duceyl kasabasında, 148 Şiinin katledilmesinden sorumlu tutulan Saddam'ın yargılanması, 19 Ekim 2005'te başlanmıştı. 11 başka suçtan da yargılanmakta olan Saddam, diğer davaları uzatarak idamını geciktiremeyecek. Çünkü yasa, tüm ölüm cezalarının, mahkumiyetin bozulamadığı temyizi takip eden 30 gün içinde, diğer davalara bakılmaksızın yerine getirilmesini öngörüyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Scott Stanzel, temyiz mahkemesinin kararının Irak için "kilometre taşı" olduğunu ve "Irak halkının tiranlıktan hukuk devletine geçiş çabalarını" simgelediğini söyledi.

KÜRT DAVASI NE OLACAK

Böylece Saddam idam edildiği takdirde, şu anda yargılanmakta olduğu ve Kürtleri kimyasal madde ile imha etmekle suçlandığı Enfal davası düşecek. Kürt kökenli Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Saddam'ın idam hükmünü imzalamayacağını söylemişti. Bu şartlarda ya 30 gün Saddam'ın Enfal davasından da idam hükmü giymesi, böylece Kürt hesaplaşmasının da görülmesi; ya da Talabani'nin infaz belgesini yardımcısına imzalatması bekleniyor.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2026
00:52
Bingöl`de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
Bingöl'de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına aldı.
05.05.2026
00:51
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası`na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl'ün Genç ilçesinde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, Murat Nehri'nde gerçekleştirilecek yarışlarla sporseverleri buluşturacak.
05.05.2026
00:50
Bingöl`de korkutan yangın! 13 kişi dumandan etkilendi
Bingöl'de korkutan yangın! 13 kişi dumandan etkilendi
Bingöl'de bodrum katta çıkan yangın sonrasında dumanlar binayı sararken, 13 kişi dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen 5 kişi olay yerinde tedavi edilirken 8 kişi ise hastaneye kaldırıldı.
05.05.2026
00:44
Sağlık Bakanı Yardımcısı duyurdu: Sigara kimlikle satılacak
Sağlık Bakanı Yardımcısı duyurdu: Sigara kimlikle satılacak
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci, Türkiye'de de Japonya gibi kimlikle sigara satılması yönünde çalışmalarının olduğunu açıkladı. Birinci, 'Japonlar artık sigarayı kimlikle veriyor insanlara. Bizim de planlarımızdan birisi bu' diye konuştu.
05.05.2026
00:43
Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak
Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak
Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı.
04.05.2026
12:39
Anşin:
Anşin: 'Enflasyon Düşmüyor, Maaşlar Eriyor'
Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, memur ve emeklilerin alım gücünün hızla düştüğünü belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın