KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

3. sempozyuma çok sayıda bilim adamı katılacak

Bilim şenliğine dönüşecek olan 3. Bingöl Sempozyumu hazırlıkları hızla devam ediyor. Sempozyuma katılım için çok sayıda bilim insanı katılacak.

3. sempozyuma çok sayıda bilim adamı katılacak
28 HAZİRAN 2010 PAZARTESİ 09:08
0
2180
0
AA aa
  • İki yıl önce başlayan ve Bingöl'de bilim havası estiren Bingöl Sempozyumlarının üçüncüsü için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Bingöl Üniversitesi'nin 17-19 Eylül 2010 tarihleri arasında düzenleyeceği ve Bingöl Belediyesi'nin de destek verdiği Bingöl Sempozyumu'na beklentinin üzerinde katılım başvurusu yapıldığı bildirildi. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, bu yıl yapılacak 3. Bingöl Sempozyumu'nda, Bingöl ile ilgili 90'ın üzerinde bildirinin sunumu ve tartışması yapılacağını belirtti. Bu bildirilerin yarısı başka üniversitelerden yarısı da Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından sunulacak. Sempozyumda, Bingöl ile ilgili başta Ekonomi, Sosyal Hayat, Tarım ve Hayvancılık olmak üzere, pek çok alanda yeni yapılmış bilimsel araştırma ve incelemenin sunumu ve tartışması yapılacak.
  • Bingöl Üniversitesinin ve Bingöl Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılacak olan Bingöl Sempozyumu ile ilgili Sempozyum Düzenleme Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
  • “Daha önce resmi ve özel kişi ve kurumlar tarafından Bingöl ve çevresi hakkında iki sempozyum bir kolokyum düzenlenmişti. Bunlardan sonuncusunu Bingöl Üniversitesi de desteklemişti. Bu çalışmalar, Bingöl hakkında daha geniş çaplı araştırmalar yapılabileceğini, Bingöl ve çevresinin de buna ihtiyacı olduğunu ortaya çıkarmıştı. Böylece, Bingöl kamuoyunda sempozyumların devamı yönünde bir kanaat oluşmuş oldu. Bingöl Üniversitesi, sempozyumu düzenleyen diğer kurumlarla birlikte, 2010 yılında yapılacak Bingöl Sempozyumu'nun ev sahipliğini üstlenerek Bingöl ve çevresi ile ilgili çalışmaların bilimsel bir ortamda tartışılması ve değerlendirilmesini kararlaştırarak bu ihtiyaca cevap vermiş olmaktadır. Bingöl Üniversitesi, Bingöl Belediye Başkanlığı, Bingöl Valiliği ve Bingöl Araştırmaları Dergisi'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan bu Sempozyumun amacına ulaşmasını diliyor, Üniversite olarak Bingöl için böyle bir bilimsel çalışmaya öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz.”
  • EKONOMİ, SOSYAL HAYAT, TARIM VE HAYVANCILIK
  • Sempozyum Düzenleme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, sempozyumun 17–19 Eylül 2010 tarihlerinde Bingöl Kültür Merkezi'nde yapılacağı belirtildi. Sempozyumun, başta Ekonomi, Sosyal Hayat, Tarım ve Hayvancılık olmak üzere, bu ana başlıklar altında Bingöl ile ilgili her türlü yeni bilimsel araştırma ve inceleme konularında yapılacağını belirten Kurul, yapılacak Bingöl Sempozyumu'na, yukarıdaki alanlarda daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış araştırmaların kabul edileceğini ifade etti.
  • Sempozyum Düzenleme Kurulu, tebliğlerin sunum süresinin 15 dakika olduğunu ve her oturumun sonunda tartışmalar yapılabileceğini belirterek sempozyum için, başvuru süresinin dolduğunu, daha önce gönderilmiş olan bildiri özetlerine ait  sonuçların katılımcı araştırmacılara iletildiğini; bundan sonra tamamlanması gereken bildiri metinlerinin yine  Üniversitenin web sayfasındaki başvuru formu doldurulmak suretiyle 20 Ağustos 2010 tarihine kadar sempozyum@bingol.edu.tr elektronik adresine gönderilmesi gerektiğini bildirdi.
  • Sempozyum Düzenleme Kurulu'nun bildirisinde, “bildirisi kabul edilen ve Bingöl dışından sempozyuma katılacak olanların ulaşım ve konaklama giderleri, sempozyumu düzenleyen kurumlar tarafından karşılanacaktır. 17-18 Eylül'de, aynı anda iki veya üç ayrı salonda bildiri sunumları ve tartışmaları yapılacaktır. 19 Eylül 2010 tarihinde Bingöl'ün doğal, tarihi ve turistik yerlerine gezi düzenlenecektir.” Bilgisine yer verildi. Sempozyum hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek ve başvuru formuna ulaşmak için www.bingol.edu.tr adresine bakılabileceği belirtildi.
  •  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın