KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

3-4 isim öne çıkıyor

29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi öncesinden odak noktası haline gelen Ak Parti'deki aday belirleme sürecindeki bazı duyumlar dikkat çekiyor.

3-4 isim öne çıkıyor
08 OCAK 2009 PERŞEMBE 11:35
0
3241
0
AA aa
Özellikle 03 Ocak 2009 Cumartesi günü Ak Parti il ve ilçe belediye başkan aday adaylarına yönelik gerçekleştirilen teşkilat içi temayül yoklamasının adilane bir şekilde yapılmadığı kanısı sokaktaki vatandaşlar arasında konuşulmaya başlandı. Bir diğer iddia ise, temayül yoklamasının yapıldığı saatlerde çarşı merkezinde Ak Parti adına yapıldığı belirtilen kamuoyu yoklamasını yürüten anketörlerin bazı aday adaylarının yakınları tarafından ablukaya alınması oldu. Aday adaylarının en büyük tedirginliği olan "milletvekillerinin delegeleri bazı isimlere yönlendirmesi" konusunda ise ciddi söylemler bulunuyor. Milletvekillerinin "kesinlikle yönlendirme yapmadık" görüşlerinin ise gerçeği yansıtmadığı savunuluyor. Ancak milletvekillerimizin 3-4 isim üzerinde yoğunlaştığı öğrenilirken, sokaktaki büyük bir çoğunluk tarafından adı telafuz edilen bu aday adaylarını “taraf oluruz” diye kamuoyunu açıklamama kararı aldığımızın bilinmesini istiyoruz. 
Sonuçlar Ankara'da ise?
Temayül yoklamasının ardından basına yansıyan haberlerde, temayül yoklamasında oyların atıldığı sandıkların Ankara'da açılacağını ifade eden Tarım Eski Bakanı Ak Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü'nün, temayül yoklamasının aday belirlemedeki basamaklardan biri olduğunu kaydettiği yer aldı.
Sonuçlar Ankara'ya götürüldü ancak dün kamuoyunda yeni bir söylem dolaşmaya başladı. Hızla yayılan bu söylentiye göre, 16 aday adayı arasında 3 veya 4 ismin önceden netleştiği ve bu isimlerin temayül yoklamasında da en çok oy alan aday adayları olduğu belirtiliyor.  Ancak çok sayıda oy alması beklenen birçok aday adayının "en faz oy alanlar" sıralamasında yer almaması, bazılarının
ise alt sıralarda tutulması dikkat çekiyor. Yoğun tepkilere neden olan bu spekülasyonun, kasti yapıldığı ve diğer aday adaylarını yarıştan düşürme politikası olduğunun altı çiziliyor.
Vekiller arasında anlaşmazlık
Her platformda "kimseye verilmiş sözümüz yok" diyen milletvekillerinin ise samimiyetten uzak sözler sarf ettikleri kamuoyunda genel görüş haline gelmiş durumda. Her milletvekilinin bir aday adayı üzerinde yoğunlaştığı, bu konuda ısrarlı davranış içerisinde bulundukları da kamuoyunun en fazla konuştuğu konular arasında yer alıyor. Bu konuda aktarılan görüşler ise şöyle: "Aday belirleme çalışmalarında memleket değil, kişisel çıkarlar ön planda tutulmamalı. İşi bilene, halkın istediği kişiye bu görev verilmelidir. Ama bunun yapılacağını zan etmiyoruz. Tek sorun, üzerinde anlaşmaya varacakları ortak ismin henüz belirlenememesi. Sözde anketlerle yine kendi adamlarını ön plana çıkartacaklar. Halk oylamasındaki ısrar ise, kendi çevrelerinin geniş ve aşiret yapısına dayalı olmasından kaynaklanıyor. Kendi çevrelerini devreye koyarak halkın kendi adaylarını benimsediklerini ortaya atacaklar ve bunu da 'genel merkez halk oylamasını dikkate aldı'  diyerek gayelerine ulaşacaklar. Ancak unutulmamalıdır ki, tarih tekerrür eder, bu halk yapılan haksızlıkları karşılıksız bırakmaz!" Gözler, Ak Parti'nin Bingöl ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacağı 15 Ocak 2009 gününde. Görev işi bilene mi, yoksa parası olana mı, oyu olana mı veya aşiret sahibi olana mı verilecek merakla bekliyoruz”


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
14:12
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Bingöl merkez Kervansaray bölgesinde dökülen atıklar tepkiye neden oldu. Görüntüler ve tepkiler üzerine açıklama yapan Sütaş; 'Firmamızın böyle bir yönlendirmesi söz konusu değildir. Ayrıca sıvı gübredir, evsel atık değildir. Yağışlı hava nedeniyle çamurdan dolayı kamyonlar tarlaya giremeyince kum ocakları alanına dökmüşler. Çevreye zararlı değil ama gerekli uyarıları da yaptık.'
12.05.2026
13:20
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 44 farklı unvanda toplam 15 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı. Alınacak personellerin unvanları ve sayıları da tek tek sıralandı.
12.05.2026
13:19
Depozito Sistemi`nde kayıt süreci başladı
Depozito Sistemi'nde kayıt süreci başladı
1 Temmuz itibarıyla Türkiye genelinde hayata geçecek Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) uygulaması öncesinde, ambalajlı içecek satan veya servis eden tüm işletmeler dbys.gov.tr üzerinden Depozito Bilgi Yönetim Sistemi'ne kayıt olarak operatörlerini seçebilecek.
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın