KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

29 ekim balosunda 'başörtü' krizi

Samsun'daki Cumhuriyet Balosu'nda ‘başörtü' krizi yaşandı. Baloda başı kapalı kadınların olmasına tepki gösteren Garnizon Komutanı ve beraberindeki subaylar oteli terketti.

29 ekim balosunda `başörtü` krizi
30 EKİM 2006 PAZARTESİ 10:42
0
1042
0
AA aa
Samsun Kurumahmutoğlu Büyük Otel'de düzenlenen Balo'da, türbanlı ve eşarplı kadınların olmasına tepki gösteren Garnizon Komutanı Tuğgeneral Naci Beştepe ve beraberindeki subay ve eşleri oteli terketti.

Kurumahmutoğlu Büyük Otel'de saat 20.00'de başlayan Cumhuriyet Balosu'na katılan davetlileri Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu karşıladı. Ardından davetliler kokteyle katılmak üzere üst kattaki balo salonuna çıktı. Baloya eşleriyle gelen 25 dolayındaki subay lobide bekledi. Subaylar baloya katılmak üzere eşi Derya Beştepe ile gelen Garnizon Komutanı Tuğgeneral Naci Beştepe'ye, balo salonunda türbanlı ve eşarplı kadınlar olduğunu bildirdi.


Bunun üzerine Beştepe, protokolden sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa İngenç'le görüştükten sonra, “O zaman geri dönüyoruz'' diyerek diğer subaylarla oteli terketti. Bu arada balo salonuna önceden çıktığı belirtilen 3 subay ile eşleri, sivil askerler tarafından uyarıldı ve salondan çıkmaları sağlandı.


Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve eşi Semiha Yılmaz ise üzerinde ‘Cumhuriyet'in 83. Yılı Kutlu Olsun' yazılı pastayı kesti. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı ve diğer rütbeli askerlerin Balo'ya katılmamasıyla ilgili ‘çok üzgün' olduğunu bildirdi.

Bu arada Cumhuriyet Balosu'na katılan yaklaşık 10 kadar türbanlı ve eşarplı kadının, il genel meclisi üyeleri ile kısa adı EMŞAD olan Emniyet Teşkilatı Vazife Malülü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin eşleri olduğu belirtildi.

MİLLİYET

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
10.09.2025
18:21
Bingöl`de Tüketici Hakem Heyeti`ne 230 başvuru yapıldı
Bingöl'de Tüketici Hakem Heyeti'ne 230 başvuru yapıldı
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
10.09.2025
15:10
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl`e Geliyor
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl'e Geliyor
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Bingöl halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 10 Eylül 2025 günü (bugün) 17:00 -22:00 saatleri arasında bütün Bingöl halkını Bingöl Kentpark'a buluşmaya davet etti.
10.09.2025
14:59
Türkiye`de kuraklık haritasında Bingöl…!
Türkiye'de kuraklık haritasında Bingöl…!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın