KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

'28 Şubat'ı bin yıl geçse de unutmayacağız'

AK Parti Bingöl İl Başkanlığından 28 Şubat açıklaması: '28 Şubat için 'bin yıl sürecek' diyenler unutmasın ki 28 Şubat bin yıl sürmedi: ancak biz 28 Şubat'ı bin yıl geçse de unutmayacağız.'

`28 Şubat`ı bin yıl geçse de unutmayacağız`
28 ŞUBAT 2022 PAZARTESİ 15:43
32
3775
20
AA aa

AK Parti Bingöl İl Başkanlığı 28 Şubat'ın 25. Yılı dolayısıyla program düzenledi. AK Parti Bingöl İl Teşkilatı İnsan Hakları Birimi tarafından düzenlenen programda, “bin yıl sürecek denilen darbe unutulmayacaktır” denildi.

AK Parti Bingöl İl Teşkilatı İnsan Hakları Birimi Başkanı Muhittin Değişman'ın okuduğu metinde şu ifadeler yer aldı:

“25. yılını geride bırakan ve “post-modern” darbe olarak adlandırılan 28 Şubat süreci, milletimizin inancına, iradesine, değerlerine, insan haklarına, demokrasiye ve özgürlüklere yapılan fiili bir darbedir. Motivasyonunu 27 Mayıs darbesinden alan 28 Şubat; bir darbenin tarihi olduğu gibi vesayetin, antidemokratikliğin, karanlık bir zihniyetin de ismi olarak tarihe geçmiştir. 28 Şubat'ta sözde ‘irtica tehdidi' ile medya, darbeci zihniyete ram olarak ‘Topyekün Savaş' manşetleri atmış, Ankara sokaklarında tanklar yürütülmüş, anti-demokratik MGK kararları alınmış, ‘demokrasiye balans ayarı' denilerek dönemin hükümeti istifaya zorlanmıştır. ‘1000 yıl sürecek' dedikleri 28 Şubat Post-Modern darbesi ile insanlar ayrımcı, ötekileştirici, insan haklarına aykırı uygulamalara maruz bırakılmış, milyonlarca insanın hayatı karartılmıştır. Kadınlarımız ve genç kızlarımız, ne acıdır ki bu karanlık sürecin en büyük mağdurlarından olmuştur. Darbecilerin kurduğu ikna odalarında nice kadın, inançları hiçe sayılarak horlanmış ve baskıya maruz kalmıştır. Başörtüleri açılmaya zorlanmıştır. Bu odalarda psikolojik baskılara maruz bırakılan kızlarımızın çoğu üniversitelerdeki, liselerdeki eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalmış ve etkisi bugün dahi süren travmalar geçirmiştir. Getirilen kanunsuz başörtüsü yasağı ile kadınların çalışma hayatında var olmaları engellenmiştir.”

“Siyasi görüş ve inancından dolayı insanların; çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel hakları ellerinden alınmıştır. Ülkesi, milleti için çalışan ve üreten sermaye dahi kategorize edilerek ‘Yeşil sermaye' adı altında ötekileştirilmiştir. 28 Şubat darbesi, vesayetçi sistemin ilk tezahürü değildir; maalesef sonu da olmamıştır.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi de aynı kaynaktan beslenen vesayetçi sistemin dışa yansıyan bir suretidir. Ülkemizde yaşanan bazı gelişmelere ve dillendirilen, mırıldanılan, hayali kurulan özlemlere bakılırsa 28 Şubat zihniyeti ne yazık ki bazı mahfillerde hala diriliğini korumaktadır. Devletimizin 28 Şubat'ın acılarını sağaltmak ve iyileştirmek adına yaptığı muazzam çalışmalarına rağmen bu zihniyetin söylemleri, eylemleri ve kamuflajlı darbe yılları nostaljileri; kabuk bağlayan yaralarımızı kanatmaktadır.

 Vesayetçi zihniyetle mücadelemiz biz var olduğumuz sürece devam edecek inşallah. 28 Şubat için ‘bin yıl sürecek' diyenler unutmasın ki 28 Şubat bin yıl sürmedi; ancak biz 28 Şubat'ı bin yıl geçse de unutmayacağız. Demokrasimize ve Milli İrade'ye her zaman sahip çıkacağız. 15 Temmuz Darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Milletimizle beraber gösterdiğimiz mücadele bunun ispatıdır. Bu vesile ile ülkemizde 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz gibi insan onurunun, insan haklarının, demokrasi ve değerlerimizin hiçe sayıldığı günlerin bir daha yaşanmaması için var gücümüzle çalışmaya devam ediyor, 20 yıldır her şartta ve koşulda özellikle darbeler karşısında yanımızda olan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89855)
02 Mart 2022 Çarşamba 01:39
Binyili bilmem ama milyon yilda gecse bu millet asla sizi unutmayacak.. hayirla anmayacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89851)
02 Mart 2022 Çarşamba 00:57
Bu milet dün ne yediğini bile hatırlamaz hale gelmiş.ekonomi,eğitim,sosyal haklar, yaşam kalitesi,yüzlerde bir gülümseme kalmamiş.tek derdimiz 28 subat olsa keşke.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89847)
01 Mart 2022 Salı 23:06
Bu memlekette 28 şubat mağduru yokmu var ama sizin aranızda yok neden çünkü sizin akrabanız değil Reis olmasaydı kimse sizi asla seçmezdi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89845)
01 Mart 2022 Salı 20:54
28 şubatta camilerde kuran dersi verenler gözaltındaydı,başörtüsü takanlar okuldan içeri alınmıyordu,namaz kılmak için merdiven altları kullanılıyordu,memurlar soruşturma yiyordu,polis dirseklerimize jop indiriyordu tekbir getirdiğimiz için BİLMEM ANLATBİLDİMMİ
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89837)
01 Mart 2022 Salı 19:48
28 Subat bahane, memleketi soyuk sogana cevirmek sahane.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89821)
01 Mart 2022 Salı 15:33
Öyle yağma yok! O kadar çabuk unutmuşsunuz ki bir tarafınızda 28 Şubat'çı Doğu Perinçek diğer tarafınızda MHP.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89819)
01 Mart 2022 Salı 15:18
Haci başgan biz seni siyasette değil Bingölspor başkanliginda gormek istiyoruz. Efsane geri dönecek mi? Bizlerde David Kongolo ve Noble Nnanna gibi oyuncuları denemeye almani unutmadik. Buyuk baskan...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89816)
01 Mart 2022 Salı 14:12
Başörtüsü simdi olmuş türban. Dini inancı gereği başını kapatanların sayısı moda için türban takanlar daha az. Başörtüsü siyasi bir obje haline getirildi. Kadinlari başı acik kapali diye ayirmadan esit goruyorduk. Kim bu ayrimi yarattiysa Allah islah etsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89815)
01 Mart 2022 Salı 13:37
20 yildan fazla oldu ,28 subatin ekmegini yediginiz yetmedi mi , kimse inanmiyor artik bunlara, karnimiz tok bu laflara ,din iman diyerek bu halki sömürdügünüz yeter artik,bi düsün artik yakamizdan..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89803)
01 Mart 2022 Salı 11:34
BİZDE SİZLERİ UNUTURSAK YAZIKLAR OLSUN. MAHF ETTİNİZ GENÇ LİĞİMİZİ..
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın