KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

2022 MTV Zammı Beklenenden Çok Daha Düşük Olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MTV oranında yaşanacak artış konusunda indirim yetkisini kullanabilir. Konu hakkında resmi bir açıklama yokken AK Parti kulislerinde bunun söylendiği ifade ediliyor.

2022 MTV Zammı Beklenenden Çok Daha Düşük Olabilir
08 ARALIK 2021 ÇARŞAMBA 12:40
3
1494
0
AA aa

Son aylarda büyük bir ivme kazanarak değerini daha da kaybeden Türk Lirası, haliyle beraberinde pek çok üründe zam getirdi. Bu ürünlerden biriyse zincirleme olarak zamlanan otomobillerdi. Kurun artmasıyla sadece kur üzerinden ülkeye giriş fiyatı neredeyse %50 oranında artan otomobiller, artık ÖTV'nin %50'lik dilimine dahi giremez oldu.

Öte yandan şu anda otomobil sahibi olan kişilerin de benzin ve bakım masrafları da arttı. Bunların yanı sıra kasım ayının sonunda Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2022 yılında vergi, harç ve cezalarda %36,2 artış olacağına dair bir tebliğ yayınlamıştı. Bu tebliğde belirtilen oranda artışın geleceği bir kalem de Motorlu Taşıtlar Vergisi idi.

Resmî Gazete'de yayımlanan tebliğ ile %36,2 oranında artacağı açıklanan MTV, bu artışla birlikte 2022 yılında en düşük 1.431 TL olacak. Piyasada en fazla kullanılan ve motor hacmi 1.300 – 1.600 cc olan araçlarda ise en düşük MTV 1.830 TL'den 2.492 TL'ye yükselecek. Bu oranda bir artış, araç sahiplerinin üzerindeki yükü daha da artıracakken bugün bir nebze umutlandıran bir haber paylaşıldı.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre AK Parti kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MTV konusunda indirim yetkisini kullanabileceği belirtiliyor. Buna göre Cumhurbaşkanı, sahip olduğu yetkiyi kullanarak %36,2 olarak belirlenen yeniden değerleme oranını %20'ye indirebilir. Bu konuda henüz resmi ağızdan bir açıklama olmadığını hatırlatalım.

Artış oranında söz konusu indirim yapıldığında 2022 yılında en düşük MTV 1.431 TL değil, 1.256 TL olacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2024
15:29
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Bingöl'de banka hesabını kiraya veren bir şahıs, dolandırıcıların tuzağına düştü, 600 bin TL borçlandırıldı.
15.05.2024
15:28
Bingöl`den Afrika`ya arıcılık eğitimi
Bingöl'den Afrika'ya arıcılık eğitimi
Bingöl Üniversitesi ile Güney Afrika Venda Üniversitesi Arasında 'Arıcılık Alanında İş Birliği Geliştirme Projesi' Altyapı Çalışmaları Başladı. Bingöl'den giden ve bir dizi incelemelerde de bulunan akademisyenler, 'Arı Yetiştiriciliği', 'Ana Arı Yetiştiriciliği' ve 'Bal Arısı Hastalık ve Zararlıları 'eğitimleri verildiler.
15.05.2024
15:27
Bingöl`de `Aile istikbalimizdir` Yürüyüşü
Bingöl'de 'Aile istikbalimizdir' Yürüyüşü
İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Desteğe ihtiyacı bulunan her ailenin yanında olduğumuzu ve aynı zamanda ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlarımızın aile danışmanlığı hizmetinden ve aile eğitim programlarından ücretsiz olarak faydalanabileceğini vurgulamak isteriz' vurgusunda bulundu.
15.05.2024
15:26
Bingöl Valisi Usta, Genç`te muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Usta, Genç'te muhtarlarla bir araya geldi
Toplantı, özellikle genel güvenlik ve asayiş konularıyla birlikte, deprem sonrası hasar gören binalar, kira yardımları, yatırımlar, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma, eğitim ve sağlık gibi konulardaki ihtiyaç ve sorunlar ele alındı.
15.05.2024
15:25
Cami kubbesindeki leylek yuvası, yıkım nedeniyle taşındı
Cami kubbesindeki leylek yuvası, yıkım nedeniyle taşındı
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir caminin kubbesinde bulunan leylek yuvası, yıkım nedeniyle yandaki binaya taşındı.
14.05.2024
23:50
Bingöl`de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, son iki haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 28 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın