KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

20 bin 700 dolar milyonerimiz var

BCG Küresel Servet 2006 raporuna göre Türkiye?de nüfusun binde 3?ünün 1 milyon dolardan fazla serveti var

20 bin 700 dolar milyonerimiz var
24 ARALIK 2006 PAZAR 01:08
0
1225
0
AA aa
Dünya giderek zenginleşiyor. Boston Consultancy Group'un (BCG) yayınladığı Küresel Servet 2006 raporu, dünya çapında kayıt altında olan menkul değerlerin yüzde 8 büyüyerek 88.3 trilyon dolara çıktığını gösterdi. Aslan payını ise elbette sosyo-ekonomik olarak toplumun en üst bölümünde olanlar aldı. BCG'nin raporundan çarpıcı bölümler şöyle:

* Dünya nüfusunun yaklaşık olarak yüzde 1'ini oluşturan dolar milyonerleri servetlerini geçtiğimiz yıl ortalama yüzde 14 oranında artırdı. Dünya üzerinde 7.2 milyon dolar milyoneri var. Dolar milyonerleri 88.3 trilyon dolarlık küresel servetin yüzde 28.6'sını kontrol ediyor.

* Türkiye'de 20 bin 700 dolar milyoneri yaşıyor. Türk dolar milyonerlerinin kayıt altında olan toplam servetleri (nakit, bono ve hisse senedi gibi menkulleri) 102 milyar doları aşıyor. Bu oran Türkiye'nin Gayrı Safi Milli Hasılası'nın yaklaşık 4'te biri...

* Türkiye nüfusunun ortalama binde 3'ü dolar milyoneri... Her 1.000 Türk'ten 3'ünün milyoner olması kulağa çok gibi geliyor olabilir. Ancak durum pek de öyle değil. ABD'de yaklaşık 3 milyon dolar milyoneri yaşıyor. Her 1.000 ABD'liden 27'si dolar milyoneri.

Siz kaçıncı zenginsiniz?
Globalrichlist.com adresli internet sitesine girip yıllık gelirinizi yazın, dünya zenginleri arasında kaçıncı olduğunuzu görebilirsiniz.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın