KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

2 bin işçi işbaşı yaptı

Bingöl'de Toplum Yararına Çalıştırma Programı kapsamında istihdam edilen 2 bin işçi Pazartesi günü itibariyle işbaşı yaptı.

2 bin işçi işbaşı yaptı
29 EKİM 2014 ÇARŞAMBA 19:29
0
1926
0
AA aa

 İŞKUR'un Toplum Yararına Çalıştırma Programı (TYÇP) kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar ile belediye ve müftülüklerde 8 aylığına geçici olarak çalıştırılacak 2 bin işçi, 27 Ekim Pazartesi günü itibari ile işbaşı yaptı.

Bingöl merkez, ilçe ve beldelerde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar, belediye ve müftülükler de istihdam edilecek, asgari ücretle çalışacak 2 bin kişilik kontenjana, 14 bin 500 kişinin başvuru yaptığını belirten İŞKUR yetkilileri, başvuru sayısın işsizlik rakamını yansıtmadığını, adayların birden fazla kuruma başvuru yapmasından dolayı bu rakamın ortaya çıktığını ifade ettiler.

Toplum Yararına Programı'nda mevzuatın değiştiğini belirten yetkililer; kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların öncelikli olduğunu ve bu uygulamanın bu yıl ilk defa uygulanmaya başladığını belirttiler.

MERKEZDE BİN 20 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Yapılan kura sonucu Bingöl belediyesi bünyesinde 270, Milli Eğitim Müdürlüğünde 550 ve müftülük bünyesinde ise 200 kişi istihdam edildi.

ADAKLI'DA 100 KİŞİ ÇALIŞACAK

Adaklı ilçesinde müracaat eden 437 kişiden 100 kişi işe başladı. Müracaat eden sayının yüksek olmasının bir kişinin birden fazla kuruma başvurmasından kaynaklandığı belirtildi. Kura sonucu 40 kişi belediyede, 30 kişi milli eğitim müdürlüğünde 30 kişi ise müftülük bünyesinde görev yapacak.

GENÇ'TE 220 KİŞİ İŞE ALINDI

220 kişilik geçici işçi kadrosuna Genç'ten 2 bin 563 kişi başvurdu. Yoğun başvuru üzerine tüm ilçelerde olduğu gibi işe alınacak kişiler için, noter huzurunda kura çekim yapıldı. Belediye bünyesinde 70, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 80 ve Müftülük bünyesinde ise 70 kişi iş başı yaptı.

KİĞI'DA 70 KİŞİ İŞE ALINDI

Kiğı'da müracaat eden 562 kişiden 70 kişi işe alındı. Belediye bünyesinde 30, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 20 ve Müftülük bünyesinde 20 kişi çalışacak.

SOLHAN'DA 220 KİŞİ ALINDI

Yoğun müracaatların yapıldığı Solhan da 2 bin 76 kişinin içinde yapılan kura sonucu 220 kişi işe alındı.

KARLIOVA'DA 220, YEDİSU'DA 35 KİŞİ ALINDI

Karlıova'da Belediye bünyesinde 70, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 80 ve Müftülük bünyesinde ise 70 kişi işbaşı yaptı. Yedisu ilçesinde Belediye bünyesinde 30, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 20 ve Müftülük bünyesinde ise 10 kişi işe alındı.

YAYLADERE'DE 35 KİŞİ İŞE ALINDI

Yayladere ilçesinde 35 kişi işe alındı. 15 kişi Belediye'de, 10 Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ve 10 kişi de Müftülük bünyesinde çalışacak.

Ayrıca Arakonak belde belediyesi bünyesinde 15 işçi, Sancak belde belediyesi 25 işçi, Ilıcalar belde belediyesi ise 15 işçi işe başladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın