KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

160 konut için 3 bin 730 başvuru

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa çıkarılan 160 konut için 3 bin 730 başvuru yapıldı.

160 konut için 3 bin 730 başvuru
28 ŞUBAT 2011 PAZARTESİ 08:45
0
2218
0
AA aa

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) alt gelir grubundaki vatandaşlara yönelik satışa sunduğu konutların büyük ilgi gördüğü bildirildi. Bingöl'de satışa çıkarılan 160 konut için 7 günde 3 bin 730 başvuru yapıldığı açıklandı.

İdarenin, alt gelir grubuna yönelik satışa çıkardığı 5 bin 641 konuta, 7 günde 38 bin 60 başvuru geldi. Satışa sunulan her bir konut için ortalama 6,74 başvuru olurken bu sayı, Bingöl'de ortalama 23,3, Kayseri'de 14, Aksaray'da 13, Düzce'de 11'e ulaştı.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, Kayseri'de satışa çıkarılan 602 konut için 8 bin 400 kişi başvururken, Bingöl'de 160 konuta 3 bin 730, Aksaray'da 160 konuta 2 bin 800, Düzce'de 320 konuta 3 bin 505 ve Sivas'ta 468 konut için 3 bin 805 başvuru yapıldı. Konutlar, 4 bin liradan başlayan peşinatlarla, 15 yıl (180 ay) vadeli olarak satılıyor ve aylık taksitleri 225 liradan başlıyor.

Taksitleri teslimden sonra başlayacak konutlardan almak isteyenler, 4 Mart Cuma gününe kadar illerde valiliklere, ilçelerde ise kaymakamlıklara başvurabilecek. Konut almaya hak kazananlar, noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

Alt gelir grubuna yönelik konutlardan almak isteyen kişilerde, 'TC vatandaşı olması, projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması, (şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 5 yıldır ikamet ediyor olması veya il/ilçe nüfusuna kayıtlı olması), 25 yaş ve üzerinde olması, aylık hane halkı gelirinin en fazla, İstanbul'da 3 bin 100 lira, diğer illerde 2 bin 600 lira olması' şartları aranıyor.

Başvuru yapan ailelerin, şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri kategorisi hariç, TOKİ'den daha önce konut almamış veya konut kredisi kullanmamış, kendisine ait konutu veya gayrimenkulü bulunmaması gerekiyor.

Kura çekimi sırasında, 'şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimler', 'gaziler', 'en az yüzde 50 özürlü vatandaşlar' için ayrı kategoriler uygulanıyor.

Konut satışları ile müracaat şartları hakkında, TOKİ'nin 'www.toki.gov.tr' internet adresi ile projelerin bulunduğu valilik ve kaymakamlıklardan ayrıntılı bilgi alınabilecek.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın