KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

131 köye kablosuz internet

Bingöl genelinde 131 köyün yıllarca telefon ve internetten mahrum bırakıldığını açıklayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, yeni kurulacak sitem sayesinde bu köylerin en hızlı kablosuz internet iletişimine ve telefona sahip olacaklarını söyledi...

131 köye kablosuz internet
02 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 08:34
0
2114
0
AA aa
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun girişimleri, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da desteği sonucu Bingöl genelinde yıllarca telefon ve internetten mahrum bırakılan 131 köye telefon bağlantısı ile kablosuz internet iletişimi sağlanacak.

Yapılan girişimler sonucu Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'e gönderilen ALCATEL firmasında gelen, Aziz Öz, Ertuğrul Taşar, Nejat Işık, Caner Turhanlı ve Taylan Polat ile birlikte Bingöl Türk Telekom Müdürlüğü Halkla İlişkiler Şube Müdürü Haluk Korkutata ve İl Türk Telekom Müdürlüğü Teknik Müdür Orhan Bulut, dün sabah saatlerinde valiliğe giderek Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret ettiler. Ziyarette, yapılacak olan çalışmalar hakkında aldığı bilgiler ışığında açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, Bingöl genelinde 131 köyün yıllarca telefon ve internetten mahrum bırakıldığını belirterek, aynı köylerde bulunan okullara konulan bilgisayarlar sayesinde internet erişiminin olduğu yönünde yapılan açıklamalarında gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

“En hızlı internet iletişimi, mahrum bırakılan köylere nasip oldu”

Vali Balkanlıoğlu: “Bölgemizde, telefon bağlama işini üstlenen ALCATEL firmasının temsilcileri Bingöl'e geldi. Bu arkadaşlarımız Bingöl'e telefon bağlantısı ve iletişimin olmadığı 131 köyde çalışma yapıp bağlantı kuracaklar. Maalesef Bingöl genelinde hala 131 köyümüzde telefon iletişimi yok. Telefon, günümüzde elektrik kadar önemlidir. İletişimin bu kadar önem arz ettiği dönemimizde, hala yüzün üzerinde köyümüzde telefon yok, dolayısıyla internette yok. Buralarda birçok okulumuzda var. Köylerde uydu aracılığıyla oluşturulan alt yapı, bir gün dahi kullanılmamış. Bu bölgelerde gerekli denetimler ve gözetimler yapılmadığından, bölge insanı iletişimden yıllarca mahrum bırakıldı. İşte bütün okullar bilgisayara kavuşturuldu, internet bağlantısı var gibi söylemler, Bingöl'de geçerli değildi. 131 yerleşim birimimizde telefon yoktu, şimdi son sistem gelişmiş teknoloji sayesinde ‘Gelişmiş kablosuz' (GK) telefon sistemi kurulacak. Bugün ALCATEL firmasında görevli arkadaşlar bu köylerde gerekli alt yapıyı oluşturmak üzere Bingöl'e geldiler. Etüt, yer, arazi çalışmaları yapılacak. Kış gelmeden bu arkadaşlarımız, telefonun olmadığı 131 yerleşim birimlerine gerekli alt yapıyı kurarak iletişimi sağlayacaklar. Bu konuda Ulaştırma Bakanımız büyük bir destek verdi. Ben bizzat konuyu Ulaştırma Bakanımıza ilettim. Bundan 20 gün önce Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü bizi arayarak müjdeyi verdi. Bu arkadaşlarımızda bu çalışmayı yapmak üzere Bingöl'e geldiler. Şimdi vatandaşlarımız bir telefona bağımlı olmaktan kurtulacaklar. Herkesin evinde telefon olacak. Ayrıca bu sistem sayesinde herkesin evinde kablosuz internet olacak. Bu sistem kablosuz olacağı için artık tel koptu gibi sorunlar da olmayacaktır. En önemlisi Bingöl'de en hızlı internet iletişimi bu ücra köyler sahip olacaktır. Artık bu köyleri kıskanmamakta elde değildir. En hızlı internet, kablosuz internet yıllarca bu iletişimden mahrum olan köyler sahip olacaktır” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından firma yetkilileri, ilk etapta alt yapı çalışmaları yapacaklarını ve kış mevsimi öncesi 131 köyün tamamına telefon ve internet sisteminin kurulacağını belirtiler.


Bingol kent HAber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın