KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

11 yıldır yaptıklarımız ortada

Demokratikleşme Paketinin ülke için son derece önemli olduğunu ifade eden Bayraktar: “Kim ne derse desin 11 yıldır yaptıklarımız ortadadır. 76 milyon insanımızla kalkınma, özgürlük, demokrasi, yatırım ve insanımızın refahı diyoruz. Bunu inadına birbirimize sarılarak, kardeşlik içerisinde bunu arttırmaya devam edeceğiz.”

11 yıldır yaptıklarımız ortada
03 EKİM 2013 PERŞEMBE 08:36
0
2168
2
AA aa

Çeşitli incelemelerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Bingöl'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk olarak Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret etti. Vali Taşyapan'dan Bingöl'de çalışmalarla ilgili brifing alan Bakanlar, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunup soruları yanıtladılar.

BAYRAKTAR: “DEPREME DAYANIKSIZ EVLERİN YENİLENMESİ LAZIM”

Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Bingöl'de 2003 yılının başından itibaren yapılan hem deprem dönüşümü hem de kentsel dönüşümü faaliyetlerini etap etap arttırmaya çalıştıklarını söyledi.

Depreme dayanıksız ve kaçak evlerin yenilenmesi gerektiğini, bunun sadece deprem riski bakımından değil, hayat kalitesini artırma açısından da zorunlu olduğunu kaydeden Bayraktar, bu konuda yeni konforlu evler üretme noktasında çok ciddi çalışmalarının bulunduğunu bildirdi.

“11 YILDIR YAPTIKLARIMIZ ORTADA”

Demokratikleşme Paketinin ülke için son derece önemli olduğunu ifade eden Bayraktar: “Kim ne derse desin 11 yıldır yaptıklarımız ortadadır. 76 milyon insanımızla kalkınma, özgürlük, demokrasi, yatırım ve insanımızın refahı diyoruz. Bunu inadına birbirimize sarılarak, kardeşlik içerisinde bunu arttırmaya devam edeceğiz. Dün de Meclisimizin 4. yasama yılını açtık. Cumhurbaşkanımızın değindiği hususlar var. O mesajları tüm ülke, milletvekilleri, bakanlar olarak aldık. Benim bakanlığıma da atıfta bulundu. Ben Cumhurbaşkanımıza da saygılarımı, şükranlarımı arz ediyorum. Bundan sonra daha dikkatli olacağız” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ ODAKLI ÇALIŞIYORUZ”

Kentsel dönüşüm çalışmaları ve bölgede deprem olacağı iddialarının sorulması üzerine Bayraktar, bilimin böyle bir açıklama yapmadığını, öyle bir şeyin olmadığını kaydetti.

Tedbir alma konusunda bir takım çalışmaların yapıldığını, kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bayraktar, dönüşümü vatandaş odaklı, eksenli ve onun rızası doğrultusunda yürütmek istediklerini belirtti.

Bayraktar: “Vatandaş evini yıkıyor, biz ona kira veriyoruz. 18 ay hibe şeklinde veya diyorsa ki ‘kredi alacağım', bankadan aldığı kredi faizinin yüzde 4'ünü ödüyoruz. Ruhsatlarda, kentsel tasarımlarda, harçlar noktasında planlamada çok ciddi şekilde yardımcı oluyoruz. Bu yılın sonuna kadar 200 bin birim konutunun yıkılmasını, dönüşümün başlatılmasını hedefliyoruz. 2014 yılı sonuna kadar 400 bin, ondan sonra bu iş katlanarak kartopu şeklinde çok daha fazla ileriye gidecek. Kentsel dönüşüm için Bingöl'deyiz. TOKİ burada evler yapıyor, belediyeyle ortak protokol yaptı. Türkiye'nin konumu, imkânı nispetinde bunları çok daha fazla arttıracağız."

YILMAZ: “SON 10 YILDA BİNGÖL'DE MUAZZAM ÇALIŞMALAR YAPILMIŞTIR”

Kalkınma Bakanı Yılmaz ise şehirleşme ve afet açısından son derece önemli olan ve Bin 300 konutu kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesinin resmi temel atma törenini yapacaklarını bildirdi.

Yılmaz: “Son 10 yılda Bingöl'de yapılan çalışmalar gerçekten tek kelimeyle muazzam. İnanılmaz çalışmalar, hiçbir dönemde olmamış çalışmalar. Bugün de bunun bir aşamasını tamamlıyoruz. Bu çalışmalar bittikten sonra etap etap başka alanlarda da Bingöl'de gireceğiz. Onun da hazırlıklarını hep birlikte gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Valilik ziyaret defterini imzalayan Bakan Bayraktar, Bakan Yılmaz ve beraberindekilerle Bingöl Belediyesi tarafından Şelale Park Cafe&Resteaurant'ta düzenlenen öğlen yemeği programına katıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
RizKhan (@Misafir_15876)
04 Ekim 2013 Cuma 00:52
Sanki Türkiye'nin bütçesini bingöl'e yatırsa hizmete mi dönüşecek? Müteahitlerin en pahallı ihaleleri alıp en adi malzemelerle en adi hizmeti ürettikleri sürece sen sadece siyasilere bakıp bakıp boş yere eleştir. O sisyasi kadar herkesin suçu var bu tabloda
fikri aytekin (@Misafir_15861)
03 Ekim 2013 Perşembe 13:36
11 yıldır bingöle ne yaptı karakoçana bile gidiyorsun bingölden daha iyi türkiye genelinde ak partiye en yüksek oy vern memlekete ne yapılmış buyrun
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın