KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2026 Çarşamba
°C

10 Milyar TL'lik Hibe İçin Başvurular Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.

10 Milyar TL`lik Hibe İçin Başvurular Başladı
29 NİSAN 2026 ÇARŞAMBA 19:40
0
205
0
AA aa

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından duyurulan 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın başvuru süreci başladı. Program kapsamında üreticilere ve yatırımcılara toplam 10 milyar TL bütçeli hibe desteği sağlanacak.

Başvuruların 12 Haziran 2026 tarihine kadar devam edeceği programda, proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.

Hibe Oranları ve Limitler

Program kapsamında alt proje limiti 100 bin TL, üst limit ise 30 milyon TL olarak belirlendi. Aile işletmeleri için bu üst sınır 8 milyon TL olacak.

Hibe oranları ise başvuru sahibinin durumuna göre değişiklik gösteriyor. İlgili alanda eğitim almış gençler, tarımsal amaçlı örgütler, Organize Tarım Bölgeleri yatırımları ve su kısıtı bulunan bölgelerdeki projeler yüzde 70 hibe desteğinden yararlanabilecek. Kadınlar, gençler ve yatırım yeri köy veya belde olan projelerde ise bu oran yüzde 60 olarak uygulanacak. Yenilenebilir enerji ve otomasyon içeren projelere ayrıca yüzde 5 ek hibe desteği sağlanacak.

Geniş Yatırım Alanı Desteği

Program, tarımsal üretimin yanı sıra teknolojik dönüşümü de kapsayan geniş bir alanda destek sunuyor. Bu kapsamda modern seralar, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık tesisleri, kanatlı üretim, su ürünleri ve arıcılık faaliyetleri desteklenecek.

Ayrıca tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımların yanı sıra akıllı tarım teknolojileri, sensör sistemleri, yapay zeka tabanlı çözümler ve otomasyon sistemleri de destek kapsamına alındı.

Enerji alanında yenilenebilir kaynakların kullanımı teşvik edilirken, tasarruflu sulama sistemleri için de 10 milyon TL'ye kadar hibe desteği sağlanacağı belirtildi.

Kadın ve Aile İşletmelerine Kontenjan

Program kapsamında bütçenin en az yüzde 20'sinin kadın ve genç girişimcilere, en az yüzde 30'unun ise aile işletmelerine ayrıldığı açıklandı.

Başvuruların, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden yapılabileceği bildirildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2026
18:52
Belediye`den Hülakü`ye Sert Yanıt:
Belediye'den Hülakü'ye Sert Yanıt: 'Olayı ortaya çıkaran da gereğini yapan da biziz'
Plaka ihalesi sonrası münferit yapılan usulsüzlükle ilgili soruşturma ve yargı sürecini başlatan Bingöl Belediyesi, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Hülakü'nün 'Ticari Plaka Usulsüzlüğü İçin Meclis Araştırması' açıklamalarına tepki gösterdi; 'Olayın gerçekliğini bilmelerine rağmen tek amaçları siyaset devşirmek ve bu konu üzerinden yıpratma politikası geliştirmek. Usulsüzlüğü tespit eden de, idari süreci başlatan da, ilgili personeli görevden alan da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan da bizzat Bingöl Belediyesi'dir. Soruşturmanın neticesi de şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşılacaktır.'
29.04.2026
18:30
Hülakü`den Ticari Plakalar İçin Meclis Araştırması Talebi
Hülakü'den Ticari Plakalar İçin Meclis Araştırması Talebi
Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Belediyesi'nde ticari plaka tahsislerine ilişkin iddiaların araştırılması için TBMM'ye araştırma komisyonu kurulması talebinde bulundu.
29.04.2026
12:18
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
29.04.2026
11:35
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte ödemelerin bir kısmı ya da tamamı, bankalar ile Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren finansal kuruluşlar tarafından oluşturulan 'güvenli ödeme sistemi' üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulama 1 Temmuz 2026'dan itibaren zorunlu olacak.
29.04.2026
11:19
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Kaymakam Hüseyin Çamkerten, din görevlileriyle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi, başarılı personele belge takdim etti.
28.04.2026
20:05
Ayan`dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Ayan'dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Öğrenci Koçu Hamza Ayan, YKS ve LGS'ye iki aydan daha az zaman kala sürecin 'bilgi öğrenme değil performans artırma dönemi' olduğunu belirterek, deneme sınavları, analiz ve motivasyonun başarıda belirleyici olduğuna dikkat çekti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın