KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

1. gıda tarım ve hayvancılık zirvesi başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde organize edilen ‘Sürdürülebilir Bölgesel Kalkınmada Sürdürülebilir Gıda, Tarım ve Hayvancılık’ ana temalı Doğu Anadolu 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Elâzığ’da başladı.

1. gıda tarım ve hayvancılık zirvesi başladı
28 TEMMUZ 2017 CUMA 01:25
0
2496
0
AA aa

Gıda, tarım ve hayvancılığın Doğu Anadolu bölgesinde geliştirilmesi amacıyla düzenlenen program, çeşitli organizasyonlarla devam edecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Türkiye'de faaliyet alanı olan bakanlık olduğunu dile getiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, "Yaklaşık bin 600 civarında faaliyet alanımızla birinci sıradayız. Tarım alanlarını yönetirken 80 milyon tüketicinin ihtiyaçlarını dikkate alarak tarımsal üretimi planlamak gibi bir mecburiyetin içindeyiz. Milli Tarım projesi ve havza bazlı desteklenmesiyle tarımı düzgün bir şekilde planlayıp en iyi şekilde yönetmek gibi bir noktada çalışmalarımız devam ediyor. Tarımsal faaliyetler yaparken birincisi altyapı hizmetleri, ikincisi bitkisel üretim, üçüncüsü hayvansal üretim, dördüncüsü de kırsal kalkınma desteklerimiz olarak birkaç alana bölmek istiyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 14 milyon dekar alanda toplulaştırma yapmak suretiyle parçalı arazileri yeniden bütünleştirmenin çalışmalarını yaptıklarını aktaran Tunç, “Şuana kadar 5 milyon hektar alanda arazi toplulaştırması tamamlandı. 2 milyon hektarda çalışmalarımız devam ediyor. 14 milyon hektarı, 2023 yılına kadar tamamlayacağız. Biz tarımsal üretim itibariyle Avrupa'nın birinci, dünyanın yedinci sırasında yer alan büyük bir tarımsal ülkesiyiz. Tarımsal arazi büyüklüğü itibariyle dünyanın 21'inci büyük ülkesi olmamıza rağmen tarımsal üretim açısından dünyanın 7'inci büyük ülkesi konumundayız. Sahip olduğumuz kaynakları en iyi şekilde yöneten ve üreten bir ülke konumundayız" şeklinde konuştu.

Doğu Anadolu 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan ise, "Düzenlediğimiz bu zirvede tüm paydaşların ortaya koyacağı bilgi birikimi, tecrübe paylaşımı ve önerileri doğrultusunda sadece ilimiz için değil bölge illerimiz ve ülke tarımı için bundan sonraki süreçte oluşturulacak eylem planlarında bir rehber niteliğinde olacaktır. Çünkü bu zirvenin sonunda ortaya konulan bütün çalışmalarla ilgili bir sonuç raporu hazırlanacak ve bütün paydaşlara gönderilecektir” diye kaydetti.

Programa, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Mashar Ayas, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkan Yardımcısı Yıldıray Gencer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın