KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

'Başbakan 5 yılda 15 yıl yaşlandı'

Bakan Çelik: "Gece saat 01:30'da telefon çaldı. 'Hayırdır kim acaba' diye söylendim. 'Ben Tayyip' dedi. Bana 'Sen yatıyormusun? yoksa' diye sorunca, 'geceler yatmak için efendim' dedim"

  `Başbakan 5 yılda 15 yıl yaşlandı`
21 MART 2009 CUMARTESİ 06:56
0
1428
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Deniz Baykal Antalya'da kulaç atarken, Oran'da yürüyüş yaparken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşın dertleriyle dertlendiğini, 5 yılda 15 yıl yaşlandığını söyledi.

Çukurova Vanlılar Derneği'nin Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıya katılan Hüseyin Çelik, AK Parti'nin güçlenmesinin vatandaşın güçlenmesi anlamına geldiğini savundu. Başbakan Erdoğan'ın gece gündüz çalıştığına dikkat çeken Çelik, konuşmasında bir anısını aktardı. Hüseyin Çelik, "Başbakanımız bir gece saat 01:30'da beni aradı. Gecenin bir yarısı 'hayırdır kim acaba?' diye söylendim. 'Ben Tayyip' dedi. Bana 'Sen yatıyor musun? yoksa' diye sorunca, 'geceler yatmak için efendim' dedim. "Van'ın Özalp ilçesinin Çamurlu köyünde vatandaşlar su sıkıntısı çekiyormuş" diyerek benim ilgilenmemi istedi. Van'ın bir köyündeki vatandaşın sıkıntısıyla ilgilenen bir Başbakan Türkiye için bir şanstır. Eski liderler Ankara'da kuluçkaya yatardı. Biz şimdiye kadar vatandaşa afra-tafra yapmadık. Ülkemizi genelgeyle yönetmedik. Ülkemizi karış karış gezerek sıkıntıları yerinde gördük." dedi.
Vatandaşın kendi derdiyle dertlenenlere itimat ettiğine dikkat çeken Çelik, "Vatandaş çetelerin avukatlığını yapanlara itimat etmiyor." diye konuştu.
Türkiye genelinde 133 bin derslik yaptıklarını anlatan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Her 3 derslikten biri bizim dönemimizde yapıldı. Her 3 öğretmenden birinin atamasını biz yaptık. 750 bin bilgisayar dağıttık. Okulların yüzde 95'inde internet var. 500 orta öğretim yurdu inşa ettik. Adana'ya 21 adaet yeni lise yaptık. 3 bin 780 derslik yaptık. Toplam 8 anadolu lisesi vardı. 13 adet daha yaptık şu an 21 tane oldu. Sadece metropol şehirlere yaptığımız Sosyal Bilimler Lisesi'ni Adana'da hizmete açtık." dedi.

Programda konuşan AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik ise Aytaç Durak'ı eleştirdi. 'Sen belediye başkanı mısın Van Gölü canavarı mısın?' diye tepki gösteren Çelik, Aytaç Durak'ın seçim afişlerinde 'Biz bir aileyiz' diye yazdığını, ancak 'Ailenin hayırsız evladı' olduğunu iddia etti. Bu seçimin Durak ve Bilici arasında geçmeyeceğini anlatan Çelik, "Bu seçim yalan siyaseti ile dürüst siyaset arasında geçeceektir." ifadelerini kullandı.

Toplantıya AK Parti Adana miletvekillerinden Vahit Kirişçi, Necdet Ünüvar, Ömer Çelik, Dengir Mir Mehmet Fırat, İl Başkanı Mehmet Sağlam Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici, Çukurova adayı Nevzat Ardıç, Yüreğir adayı Mahmut Çelikcan ve çok sayıda Vanlı katıldı.

CİHAN
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın