KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

'AKP, yolsuzluğun da odağı'

Şaban Dişli ile ilgili rüşvet iddiaları hakkında Baykal da konuştu: "Fotoğraf net"

 `AKP, yolsuzluğun da odağı`
19 AĞUSTOS 2008 SALI 11:23
0
1328
0
AA aa
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Yolsuzluk olayının odağında artık AKP vardır” dedi.

CHP Lideri Baykal, yaptığı yazılı açıklamada, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin adının karıştığı rüşvet tartışmasıyla ilgili olarak rüşvet olayının artık bir Şaban Dişli olayı olmadığını, bir AKP olayı haline geldiğini söyledi. Baykal, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla, ‘laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiği' tescillenen AKP'nin, bu rüşvet olayıyla da yolsuzluğun odağı haline geldiğini belirtti.

Açıklamasında, “Rüşvet olayı artık bir Şaban Dişli olayı değildir, bir AKP olayıdır” diyen Baykal, “AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin iş takipçiliği yaparak bir milyon dolar alması somut ve belgeli bir rüşvet olayıdır. Ancak bu olay artık bir Dişli Olayı değildir” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dişli'nin CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun belgelere dayalı açıklamalarından 6 gün sonra gazetecilerin önüne çıktığını hatırlatan Baykal, Dişli'yle beraber AKP Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ'ında bulunduğuna dikkat çekti. AKP Grup Başkanvekili Bozdağ'ın “büyük bir pişkinlikle milletin gözünün içine baka baka” Dişli'nin aldığı belirtilen rüşveti savunduğunu ifade eden Baykal'ın açıklaması şöyle:

“İş takipçiliği karşılığı 1 milyon dolar aldığı kayıtlara geçen Dişli ile Bozdağ AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın vekili ve yardımcısıdırlar. Dişli Erdoğan'ın Genel Başkan Yardımcısı, Bozdağ Grup Başkanvekilidir. Yani rüşvet olayı artık bir Şaban Dişli olayı değildir, bir AKP olayıdır. Yolsuzluk olayının odağında artık AKP vardır. Çünkü, AKP üst yönetimi kendisini bu belgeli rüşvet olayından ayrıştırmamıştır. Tam tersi Başbakan'ın Grup'taki yardımcısı Bozdağ, rüşvetçi diye kayıtlara geçen AKP'deki yardımcısı Dişli'nin savunuculuğunu üstlenmiştir. Fotoğraf çok açıktır, çok nettir. Ortada iş takipçiliği karşılığı alınan bir milyon dolar vardır. Belgeye göre rüşveti alan AKP'nin Genel Başkan Yardımcısıdır. Bu Genel Başkan Yardımcısını savunan ise, AKP Genel Başkanı'nın Meclis'teki Vekilidir.

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiği tescillenen AKP, bu rüşvet olayıyla da yolsuzluğun odağına oturmuştur. Yapılması gereken Şaban Dişli'yi kenara çekmek, ondan uzak durmak değildir, yapılması gereken Dişli'nin dokunulmazlığını kaldırmak, bağımsız yargıya göndermek ve Şaban Dişli'den dişlerine takılan 1 milyon doların hesabını sormaktır. Ancak, AKP her zaman olduğu gibi bu yola gitmeyecek, bu dokunulmazlığı kaldırırsak, sıra diğerlerine de gelecek diye, belgelere göre rüşvetçi olduğu kayıtlara geçen Dişli'nin dokunulmazlığını kaldırmayacaktır. Ama nasıl ki, Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesinden 10'unun ‘Laiklik Karşıtı eylemlerin odağı olmuştur' demesine rağmen AKP'nin kapatılmamış olması, o partinin odak olduğu gerçeğinin değiştirmemişse, Dişli'nin dokunulmazlığının kaldırılıp yargıya teslim edilmemesi de AKP'nin yolsuzluğun odağı olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir.”

ANKA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın