KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2024 Salı
4 °C Yağmur

Yeni rekor geliyor... Para yağacak!

KOBİ'lere bu yıl Türk Eximbank kredileri ve diğer destek mekanizmalarıyla sağlanacak imkanlar, ihracatta yeni rekorların kapısını aralayacak. Türk Eximbank kanalıyla bu yıl 29,4 milyar doları kredi, 19 milyar doları sigorta olmak üzere 48,4 milyar dolarlık finansman desteği verilecek.

Yeni rekor geliyor... Para yağacak!
24 OCAK 2019 PERŞEMBE 02:27
1
1743
0
AA aa

Geçen yıl 27,3 milyar doları  kredi, 16,9 milyar doları sigorta olmak üzere toplam 44,2 milyar dolar finansman  desteği sunan Türk Eximbankın, bu yıl 29,4 milyar doları kredi, 19 milyar doları  sigorta olmak üzere toplam 48,4 milyar dolar destek sağlaması planlanıyor.

Yıl sonuna kadar 8 yeni şube daha açılarak toplam 20 şubeye ulaşılması  ve 4 yeni irtibat bürosu açılışıyla 19 irtibat bürosuyla hizmet verilmeye  başlanması da bankanın amaçları arasında yer alıyor.

Kuruluşun kredi olanaklarından faydalanmak isteyen firmalar öncelikle  Türk Eximbank şubeleri ya da irtibat bürolarıyla temas kuruyor.

Faaliyet yapılarına ve finansman ihtiyaçlarına uygun kredi programı  belirlendikten sonra analiz çalışması için gerekli evrak listesi firmayla  paylaşılıyor.

Firmaların gerekli evrakı hazırlayarak şubelere teslim etmesinden  sonra analiz çalışması gerçekleştiriliyor ve oluşturulan rapor sonucunda Banka,  kredilendirme koşullarına uyan firmalara limit tahsis ediyor.

Firmaların kendilerinden talep edilen teminatları iletmelerinin  ardından kaynak uygunluğuna göre kredi kullandırımı gerçekleştiriliyor.

Ayrıca firmalar, finans kuruluşlarıyla yapılan anlaşmalar neticesinde,  ticari ve katılım bankaları ile faktoring kuruluşlarından da Bankanın sunduğu  uygun faiz oranlarıyla finansman sağlayabiliyor.

ALACAK SİGORTASI BAŞVURULARI

Türk Eximbank alacak sigortası programlarına başvurularda ise banka  şubeleri ya da irtibat bürolarıyla görüşen firmalar sigorta programları, hak ve  yükümlülükleri ve poliçe gerekliliklerine ilişkin kapsamlı bilgi alıyor.

Poliçe için gerekli olan evrak listesini edinen firmaların bunları  şubelere teslim etmesinden sonra iki nüsha poliçe hazırlanıp taraflarca  imzalanıyor.

Eş zamanlı olarak firmaya internet şubesi hesabı açılırken, sigortalı  firma mevcut müşterileri için e-şubeden alıcı limiti başvurusu yapıyor. Daha  sonra alıcı limitleri tahsis edilerek firmaya tebliğ ediliyor.

Firma, poliçe başlangıç tarihinden itibaren gerçekleştirdiği tüm  ihracatlar hakkında aylık bazda e-şube aracılığıyla Türk Eximbank'a beyanda  bulunuyor. Limit dahilindeki sevkiyatlar sigorta kapsamına alınıyor.

Alıcı firmanın, ticari ve politik nedenlerle ödeme yapmaması halinde  sigortalı sevkiyatlar için e-şube üzerinden vadesi geçmiş alacak bildirimi  yapılıyor. Zararın kesinleşmesi halinde limit dahilindeki zarar yüzde 90 firmaya  ödeniyor.

TURQUALİTY DESTEKLERİ

İhracatçılara yönelik önemli programlardan Turquality kapsamında  ihracatçı birlikleri, üretici dernekleri ve birliklerinin, kendi sektörlerinin  yurt dışında tanıtımı amacıyla gerçekleştirecekleri harcamalara ilişkin giderlere  destek veriliyor.

Ayrıca, Türkiye'de ticari veya sınai faaliyette bulunan şirketlerin  ürünlerinin markalaşması amacıyla gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin  giderlerle ihracatçı birliklerinin Turquality kapsamında firmalara yurt içinde ve  dışında markalaşma sürecinde verdiği desteklere ilişkin harcamalar da program  kapsamında destekleniyor.

Türk markalarının pazara giriş ve tutunmalarına yönelik  gerçekleştirdiği her türlü faaliyet ve organizasyonlara ilişkin giderlerle olumlu  Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesi için yurt içinde ve dışında  gerçekleştirdiği her türlü harcama Turquality kapsamında desteklenen faaliyetler  arasında yer alıyor.

Turquality Programı kapsamında patent, faydalı model ve endüstriyel  tasarım tescili, marka tescil/yenileme/koruma, tanıtım harcamaları için limitsiz  destek verilirken, ofis, depo, gösteri alanı, satış sonrası servis,  reyon/raf/dekorasyonlu köşe temel kurulum/dekorasyon/konsept mimari giderleri,  pazara giriş belgeleri, sertifikasyon, ruhsatlandırma, test/klinik test,  franchise dekorasyon/kurulum/konsept mimari giderleri gibi harcamalar için 577  bin lira ile 2,9 milyon lira arasında değişen tutarlarda destek sağlanıyor. Söz  konusu destekler hedef pazar başına 5 yıl süreyle uygulanıyor.

MARKALAŞMA İÇİN DESTEK

Markalaşma faaliyetleri çerçevesinde de firmalara yıllık 289 bin lira  ile 3,5 milyon lira arasında destek sağlanıyor.

Turquality Programı'na başvuracak markanın öncelikle Türkiye'de  tescilinin yapılmış olması, yurt dışında da ibraz edeceği iş planında  belirtilecek hedef pazarlarının en az birinde tescil edilmiş olması gerekiyor.

"Firma Ön Değerlendirme Seti"ni doldurarak, çıkan puan sayfasını  kaydeden kuruluşlar daha sonra yeni kullanıcı talebinde bulunuyor.

Turquality Otomasyon Sistemi üzerinden başvuru formunu dolduran ve  istenen belgeleri "ekli belgeler" alanına yükleyerek başvurusunu ileten  firmaların, sisteme ekledikleri tüm belgelerin orijinalini veya noter onaylı  nüshalarını Türkiye İhracatçılar Meclisi Turquality Sekretaryası'na iletmeleri  gerekiyor.

Ön değerlendirme çalışması sonrası, uygun bulunan firmalara marka veya  Turquality Programı'na kabul edildiğine dair bildirim yapılıyor.

Bunların yanı sıra Türkiye'de tasarım ve inovasyon kültürünün  oluşturulması ve yaygınlaştırılması amacıyla tasarımcı şirketleri, tasarım  ofisleri, iş birliği kuruluşları ve şirketler tarafından gerçekleştirilen  tanıtım, reklam, pazarlama, istihdam, danışmanlık harcamaları, yurt dışında  açılan birimlere ilişkin giderlerle şirketlerin yurt dışı pazarlara yönelik  yüksek katma değerli ürün geliştirmek amacıyla yürüttükleri tasarım ve ürün  geliştirme projelerine ilişkin giderler de destekleniyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2024
01:18
Vali Usta şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi
Vali Usta şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi
Bingöl'de şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bu toprakları vatan yapmak için sizler en değerli varlıklarınızı; çocuklarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, kısacası en sevdiklerinizi bu millet için feda ettiniz. Sizler için ne yaparsak yapalım hakkınızı hiçbir şekilde ödeyemeyiz' dedi.
19.03.2024
01:17
'Şehit aileleri başımızın tacı, gazilerimiz onurumuzdur'
Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar programında konuşan Genç Kaymakamı Güzel; 'Şehitlerimizin emaneti olan sizlere ve gazilerimize sahip çıkabilmek bizim için en kutsal görevdir. Her zaman yanınızda olacağız' dedi.
19.03.2024
01:15
Bingöl`de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü
Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü
Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.
19.03.2024
01:15
'Çanakkale insanlığın savaşı yendiği yerdir!'
Kebude; '1915 Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözüdür ve Çanakkale insanlığın savaşı yendiği yerdir!'
19.03.2024
01:13
AFDK Yozgat Bozokspor`a ceza yağdırdı!
AFDK Yozgat Bozokspor'a ceza yağdırdı!
Bingöl'de oynanan ve bir dizi gerilimlere sahne olan Yeni Genç Muratspor - Yozgat Bozokspor maçında sportmenliğe aykırı hareket eden 3 Bozoksporlu futbolcu ve kulüp antrenörüne ceza verildi. Kulübe de ayrıca para cezası kararı çıktı!
19.03.2024
01:12
12 yıllık aranın ardından dönüşü muhteşem oldu!
12 yıllık aranın ardından dönüşü muhteşem oldu!
Bir dönemin güldüren ve düşündüren adamı Yusuf Buyankara, 12 yıl aradan sonra sahneye döndü ve gösterisinde izleyenleri kahkahalara boğdu!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın