KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Türkiye'de 71, Karlıova'da 19'uncu ölüm

Kot taşlama veya kot kumlama nedeniyle Silikozis hastalığına yakalan Karlıova Taşlıçay köyünde ikamet eden Ramazan Aydar, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Aydar ile birlikte Türkiye'de Silikozis nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 71 olurken, bu sayı Karlıova'da 19'a ulaştı.

Türkiye`de 71, Karlıova`da 19`uncu ölüm
27 EYLÜL 2018 PERŞEMBE 18:29
6
4308
5
AA aa

Kot taşlama veya kot kumlama nedeniyle ‘Silikozis' hastası Türkiye genelinde en çok Bingöl'ün Karlıova İlçesine bağlı Taşlıçay köyünde bulunuyor.

Silikozis hastalarından biri olan ve uzun yıllardır tedavi gören Karlıova'nın Taşlıçay köyünde ikamet eden 6 çocuk babası Ramazan Aydar, hayatını kaybetti.

Daha önce açıklamalarda bulunan Aydar, 11 yıl önce bu hastalığa yakalandığını belirtmiş ve yetkililerden yardım istemişti.

İşte Aydar'ın o açıklaması:

“4 yıldır yatağa mahkûm kaldım, oksijen cihazına bağlıyım. Köyümüzde yüzden fazla bu hastalıkla mücadele eden var. Devletimizden, yetkililerimizden ricamız bize yardım eli uzatmalarını istiyoruz.”

Aydar'ın ardından yazılı bir açıklama yapan ve yıllardır bu hastalar için mücadele veren emekli öğretmen Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaaslan, bu hastalara hak tanınmasını talep etti.

Karaaslan, “Günlerce Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi gören, doktorların tüm çabalarına rağmen yakalandığı silikozis illetiyle mücadele eden ve 4 kardeşten biri olan, 3 kız, 3 erkek 6 çocuk babası silikozis hastamız Ramazan Aydar Elazığ Medical Park' da vefat etti. Cenazesi Taşlıçay da defnedilecek. Acımız büyük. 6 çocuk boynu bükük, babasız kaldı. Yetkililerden her zaman tekrar ettiğimiz ve bir kez daha yineleyeceğimiz bir talebimiz var. 2011'de çıkarılan torba yasadan ellerinde raporları olduğu halde yararlanamayan hastalarımıza bir hak daha tanınması. Bu evlatlarımız denetimsiz, ruhsatsız ve de sigortasız çalıştıkları iş yerlerinde ölüme kucak açtıklarını bilmediler. Kotlar beyazladı, onların hayatı karardı. Sayıları parmakla sayılacak kadar olan bu canlara kucak açmalarını bekliyoruz. Sevgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan” diye çağrıda bulundu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31535)
29 Eylül 2018 Cumartesi 01:27
Hala böyle işyerleri ne gidip çalışanlar varmı acaba neden gidiyorlar ekmek parası demeyin bana temizlik şirketleri nda çalışıp az para kazanmak daha iyidir böyle bir işyerinde şirketler sayısız robot çıkartıp is yaptiriyorlar çalışmayın allah aşkına böyle bir isyerinde bile bile intihardir burada çalışmak haramdır çünkü öleceğini biliyorsun yapmayın çalışmayın kimse kot giymesin allah aşkına bari bu yazıyı okuyanlar engwl olun tanıdığınız varsa
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31531)
28 Eylül 2018 Cuma 19:00
ALLAH RAHMET EYLESİN KEDERLİ AİLESİNE SABIRLAR VERSİN ALLAHIM SEN YARDIM ET HİÇ KİMSEYİ BAŞKASINA MAHCUP ETME YARABİM
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31501)
27 Eylül 2018 Perşembe 23:31
Bu çocuklar ne yer ne içer. Yetim bunlar. Parça parçayım. Lütfen eşinin telefon numarasını adını adresini bir haberle yayınlayın. Neye inanıyorsanız onun hakkı için rica ediyorum. Devletin umurunda degil. Cagri yapmakla, kararan bu alti hayatı aydınlatamazsınız. Lütfen yalvarıyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31500)
27 Eylül 2018 Perşembe 23:29
Bana ailesini bulabilir misiniz?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60377)
20 Temmuz 2020 Pazartesi 21:16
@Misafir Kullanıcı 0534 513 9418
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın