KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

SÜTAŞ, Bingöl'e seviye atlatacaktır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 23 süper proje için 135 milyar TL nitelikli yatırım yapılacak. Cari açık azalacak, teknolojik üretim ve ihracat artacak, bölgeler arası gelir dağılımı iyileşecek. Bu projelerden biri de Bingöl'de SÜTAŞ yatırımı. Beş yıldır hazırlıkları süren projede çok şükür güzel gelişmeler oldu. Bingöl'e seviye atlatacak proje hayırlı olsun.

SÜTAŞ, Bingöl`e seviye atlatacaktır
09 NİSAN 2018 PAZARTESİ 22:52
2
5820
6
AA aa

Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin tanıtımı ve teşvik belgesi dağıtım töreni, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle açıklandı.

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında desteklenecek 135 Milyar TL tutarındaki 23 proje ile yaklaşık 35 bin kişiye doğrudan istihdam yaratılması öngörülüyor. Söz konusu projeler ile yaratılacak dolaylı istihdamın ise 134 bin kişinin üzerinde olması bekleniyor. Yatırımların hayata geçirilmesiyle cari açık üzerinde yıllık 19 milyar dolar olumlu etki yaratacağı tahmin ediliyor.

“SÜTAŞ, BİNGÖL MERKEZLİ BÖLGESEL BİR PROJEDİR”

Tören sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ile birlikte SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve ekibiyle bir araya geldi.

SÜTAŞ'ın Bingöl yatırımına dair fikir alışverişlerinin yapıldığı görüşme sonrası Bingöl Online Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 5 yıldır altyapısı hazırlanan projenin önünde engel kalmadığını söyledi.

SÜTAŞ yatırımın Bingöl merkezli bölgesel bir proje olduğunu ve kentteki iş kültürüne çok önemli katkılar sunacağını kaydeden Yılmaz: “Bingöl'ün gerek ekonomik, gerek sosyal, gerekse iş dünyasındaki kültürüne çok önemli katkıları olacak bir proje. Bu tür büyük ölçekli projeler, yan sanayinin de gelişmesine katkı sunacaktır. Doğruda istihdama katkıda bulunacağı gibi üretim kültürünü de geliştirecek. Hayvancılık alanındaki katkılarını uygulama aşamasında göreceğiz zaten. Beş yıldır hazırlıkları süren projede çok şükür güzel gelişmeler oldu. Bingöl'e seviye atlatacak bu projenin hayata geçirilmesindeki ilgi ve desteğinden ötürü Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Yatırımın Bingöl'de hayata geçirilmesi kararından ötürü SÜTAŞ Yönetim Kurulu başkanı Sayın Muharrem Yılmaz Bey'e, bu çalışmalardaki yoğun emek ve gayretlerinden ötürü SÜTAŞ'ın yöneticilerinden hemşehrimiz Çetin Atala Bey ve ekip arkadaşlarına, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILACAK

‘Yatırım çalışmalarına ne zaman başlanacak?' sorusuna “En yakın zamanda ilgili firma çalışmalarına başlayacak” yanıtını veren Yılmaz: “Önümüzde herhangi bir engel kalmadı. Firma tarafından çalışmalar hızlandırılıyor. Salı günü SÜTAŞ Genel Müdürü ile detayları konuşacağız. Çalışmaların seyrine göre en yakın zamanda Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Bey'in de programına uygun bir tarihte Bingöl'de temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Henüz net bir takvim yok ancak kısa zamanda temel atma töreninin yapılacağını düşünüyoruz. Tabi ki bu esnada firma çalışmalarını sürdürecek. Bir kez daha Bingöl'ümüze, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun. İlimiz için katkı sağlayacak projeler için çabamızı sürdüreceğiz” dedi.

TEŞVİK BELGESİ ALMAYA HAK KAZANAN FİRMALAR ŞUNLAR:

Alvimedica, Assan, Atayurt, BMC (4 adet proje), CFS, Dow Aksa, Ekore, Ersan, SASA (2 adet proje), İpek Mobilya, Most Makine, Siirt Bakır, Metcap Enerji, TUSAŞ, Oyak Renault, Yıldız Metalurji, Vestel, Sütaş, Tosyalı.

DESTEKLENECEK YATIRIM KONULARI;

Teşvik belgesi almaya hak kazanan firmaların aşağıda belirtilen üretim konuları stratejik nitelikleri ve teknolojik özellikleri nedeniyle proje bazlı olarak desteklenecek yatırımlar arasında yer alıyor.

• Yenilenebilir Enerji Teknolojileri (Ingot ve hücre üretimi ile entegre güneş paneli üretimi)

• Metalürji Yatırımları (Alüminyum yassı mamul, entegre madencilik, külçe çinko, külçe kurşun, izabe ve katot bakır üretimi vb.)

• Ham Petrol İşleme Rafinerisi

• Petrokimya Ürünleri (Polietilen, Polipropilen, Polimer-Çips, PTA-MEG vb.)

• Karbon Elyaf ve Kompozit Malzeme

• Tıbbi Cihazlar ve Sağlık Teknolojileri (Kateter, stent, kalp kapakçığı üretimi)

• Raylı Sistem Araçları (Hızlı tren, metro vb.)

• Savunma Sanayi Teknolojileri (Muhtelif zırhlı araçlar, muharebe uçağı)

• Motorlu Taşıtlar-Elektronik (Hibrit motor, dizel motor ve batarya üretimi)

• Tarım Teknolojileri Yatırımları (Entegre teknik hayvancılık)

PROJE BAZLI TEŞVİK SİSTEMİ NEDİR?

Proje Bazlı Teşvik Sistemi, 7 Eylül 2016 tarihli ve 29824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6745 Sayılı “Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 80 inci maddesi ile “Proje Bazlı Teşvik Sistemi” ne ilişkin usul ve esasları belirleyen 2016/9495 Sayılı “Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Karar” kapsamında uygulanmaktadır.

Söz konusu destek sistemi ile kalkınma planları ve yıllık programlarda öngörülen hedefler doğrultusunda, asgari 100 milyon $ tutarındaki, ülkemizin mevcut veya gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyaçlarını karşılayacak, arz güvenliğini sağlayacak, dışa bağımlılığı azaltacak, teknolojik dönüşümünü sağlayacak, yenilikçi, Ar-Ge yoğun ve katma değeri yüksek yatırımlar proje bazlı olarak desteklenmektedir.

PROJE BAZLI TEŞVİK SİSTEMİ KAPSAMINDA SAĞLANAN DESTEKLER

Yukarıda belirtilen amaçlara uygun olduğu tespit edilen ve proje bazlı olarak desteklenmesine karar verilen yatırım projelerine nitelik ve ihtiyaçları doğrultusunda çok çeşitli destek alternatifleri sunuluyor. Bu kapsamda yatırımcılar;

• Vergisel Destekler ( Gümrük Vergisi Muafiyeti, KDV İstisnası, Bina inşaat harcamaları için KDV İadesi, Yatırım tutarının 2 katına kadar Kurumlar Vergisi İndirimi veya 10 yıla kadar Kurumlar Vergisi İstisnası,)

• İstihdam Destekleri (10 yıla kadar Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, 10 yıl süreyle Gelir Vergisi Stopajı Desteği, Nitelikli Personel Desteği)

• Finansal Destekler (Yatırımın finansmanında kullanılan yatırım kredisi için 10 yıla kadar Faiz veya Kâr Payı Desteği, Sermaye Katkısı, 10 yıla kadar Enerji Desteği)

• Yatırım Yeri ile ilgili Destekler (Yatırım Yeri Tahsisi ve belirli şartlarda söz konusu taşınmazın bedelsiz olarak yatırımcıya devredilmesi, Altyapı Desteği)

• Diğer Destekler (Kamu Alım Garantisi ve ile İzin, Ruhsat, Tahsis, Lisans ve Tescillerde Kolaylık Getirilmesi) desteklerinden bir veya birden fazlasından yararlanabilecekler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24632)
11 Nisan 2018 Çarşamba 16:48
2009-2018 BERİ GÜNDEMDE 9 YIL ETTİ.. .BU KADAR BASİRETSİZLİK VE PASİFLİK OLMAZ....ELAZIĞ VE MALATYAYI HER YÖNDEN KIYASLARSAK 20 YIL GERİDEYİZ ÇOK YAZIK...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24625)
11 Nisan 2018 Çarşamba 12:01
niye başlamıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24604)
10 Nisan 2018 Salı 16:22
İNŞAALLAH SİYASİLER BU SÜTAŞÇILARI CANINDAN BEZDİRİP,TIRTIKLAMAZLAR..!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24597)
10 Nisan 2018 Salı 13:14
Memleketimize Hayırlı Olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24596)
10 Nisan 2018 Salı 12:31
haftada 1 sütaş için haber yapıyoruzsunuz, yıllar oldu projede kagıt üstündeki değişikliklerden başka ilerleme var mı?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24593)
10 Nisan 2018 Salı 12:09
Orta sahada top çevirmeyin artık icraat gerekli icraat. Adam eninde sonunda maliyeti devlete yükledi ya.artık harekete geçin bu ne ya kaç yıldır.
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın