KÄ°M KÄ°MDÄ°R FÄ°RMA REHBERÄ° Hemen Ãœye Ol Ãœye GirÅŸi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Ãœye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Mart 2024 Cumartesi
9 °C Yer yer bulutlu

Soylu açıkladı: Ölü ele geçirildiler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Maçka'da teröristleri ihbar eden ve çıkan çatışmada hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbülün katillerinin öldürüldüğünü açıkladı. Bunlardan biri Bingöllü.

Soylu açıkladı: Ölü ele geçirildiler
15 TEMMUZ 2018 PAZAR 19:39
4
3272
2
AA aa

Soylu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Eren Bülbül, ÅŸimdi rahat rahat ismini anabiliriz. O kalleÅŸler cehennemde sen cennettesin. Kahraman jandarmamızı kutluyorum. PKK'nın sözde Karadeniz lideri Zeynel kod adlı (Kırmızı liste) Mehmet Yakışır ile Sorej kod adlı Barış CoÅŸkun öldürüldü” ifadelerini kullandı.

Alınan bilgiye göre, gece GümüÅŸhane-Giresun hattı yaylalar bölgesinde Giresun ve GümüÅŸhane Ä°l Jandarma komutanlıklarınca süren operasyonlar esnasında güvenlik güçleri PKK'lı bir grup teröristler ile sıcak temas saÄŸladı. ÜçtaÅŸ Köyüne baÄŸlı SarıtaÅŸ yaylası kırsalında saÄŸlanan temas sonrası ‘Kobra' diye tabir edilen zırhlı araç ile açılan ilk ateÅŸ sonucu iki PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen PKK'ların sözde Karadeniz lideri Zeynel kodlu telsizi kullanan 'Cudi Zaza' kod adlı Bingöllü Mehmet Yakışır ile 'Rodi' kod adlı Levent Dayan olduÄŸu belirlendi. Terörist grubun geçtiÄŸimiz yıl AÄŸustos ayında Trabzon'un Maçka ilçesinde Astsubay Ferhat Gedik ile Eren Bülbül'ü ÅŸehit edilmesi olayının ve geçtiÄŸimiz günlerde son olarak Giresun'un Güce ilçesi AÄŸaçbaşı Yaylası Kavaklıbel mevkiinde Uzman ÇavuÅŸ Ali Cevizci'yi ÅŸehit eden grup olduÄŸu öÄŸrenildi.

SON 10 YILDAKÄ° EYLEMLERDE HEP ONUN PARMAÄžI VARDI

Etkisiz hale getirilen PKK'lılardan birinin bölge sorumlusu ve Ä°çiÅŸleri Bakanlığında aranan teröristler listesinde 1 milyon liralık ödül ile ‘Kırmızı' listede aranan ‘Zeynel' kodlu telsizi kullanan ‘Cudi Zaza' kod adlı Mehmet Yakışır olduÄŸu tespit edildi.

Bölgede geçen 10 yılda bölgede yaÅŸanan tüm eylemlerin emrini veren terörist olarak bilinen Yakışır, son olarak Giresun'un Güce ilçesi AÄŸaçbaşı Yaylası Kavaklıbel mevkiinde Uzman ÇavuÅŸ Ali Cevizci'yi ÅŸehit etmiÅŸti.

Uzman ÇavuÅŸ Ali Cevizci'nin ÅŸehit edilmesinin ardından bölgede sıklaÅŸtırılan operasyonlarda telsiz kestirmesi alınan PKK'lılar üstleri ile girdikleri muharebede, "Bizi buradan biran evvel çıkartın" diyerek yalvarmıştı. Giresun, sınırından GümüÅŸhane sınırına geçerek Tunceli'ye geçmek isteyen grup Kürtün ilçesine baÄŸlı ÜçtaÅŸ Köyü SarıtaÅŸ yaylası kırsalında ilk önce fotokapanlara yakalandı. Alınan görüntünün ardından bölgede baÅŸlatılan operasyonlar sonucu askerin titiz takibi ile gece saatlerinde sıcak temas saÄŸlandı. PKK'lılara karşı açılan ilk ateÅŸte iki terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede bulunması muhtemel diÄŸer örgüt üyelerine yönelik operasyonlar ise GümüÅŸhane-Giresun kırsalında geniÅŸletilerek devam ederken, bölgede yeni kan izlerine rastlandığı öÄŸrenildi.

“2009'DA 9 ASKERÄ° ÅžEHÄ°T ETMÄ°ÅžTÄ°”

PKK'nın sözde Botan Eyalet Sorumlusu 'Cudi Zaza' kod isimli Bingöllü Mehmet Yakışır. PKK'nın 12 kiÅŸilik Karadeniz Açılım Grubu'nda bulunuyordu. Eylem dosyası kabarık olan PKK'lı Yakışır, Diyarbakır-Bingöl yolunda yapılan eylemleri organize eden isim olarak istihbarat raporlarına yansıdı. Cudi, Cesur ve ya Zaza kod isimlerini kullanan Bingöl Nüfusuna kayıtlı olan Mehmet Yakışır ayrıca 2009 yılında Diyarbakır'ın Lice Ä°lçesi Abalı Köyü yakınlarında zırhlı askeri araca yönelik 100 kilo patlayıcı ile saldırı düzenleyip 9 askeri ÅŸehit eden PKK'lı teröristlerin başında olduÄŸu istihbarat raporlarına girmiÅŸti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30046)
17 Temmuz 2018 Salı 15:24
Bingolluleri hedefe mi koyuyorsunuz bakan bey! Nereli olursa olsun kime ne?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30023)
15 Temmuz 2018 Pazar 21:34
Çakkalın hükmü kurt ayağa kalkınca biter kolluk görevlilerimizin elleri dert görmesin
30.03.2024
01:29
Oy sayımında iftar molası verilecek mi?
Oy sayımında iftar molası verilecek mi?
Yüksek Seçim Kurulu, 'sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği' sorusuna yanıt verdi!
30.03.2024
01:28
Nüfus Müdürlüklerinde `Seçim` Mesaisi!
Nüfus Müdürlüklerinde 'Seçim' Mesaisi!
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi dolayısıyla il ve ilçe nüfus müdürlükleri hafta sonu da hizmet verecek...
30.03.2024
01:27
Babacan:
Babacan: 'Adayların en önemli projesi depremle ilgili olmalı'
Seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bingöl'ün deprem gerçeğine dikkat çekerek, belediye başkanlarının en önemli projesinin depremle alakalı olması gerektiğini vurguladı. Babacan, basın toplantısının ardından esnafı gezerek yerel seçimler için destek istedi.
30.03.2024
01:26
Bingöl`de koca yürekli miniklerin Gazze`ye destek yürüyüşü
Bingöl'de koca yürekli miniklerin Gazze'ye destek yürüyüşü
Bingöl'ün Solhan ilçesinde çocuklar Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe aileler de destek verdi.
30.03.2024
01:25
Bingöl`de 8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de 8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma tarafından icra edilen operasyonda, 8 kilo 750 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
30.03.2024
01:17
Otomobil yoldan çıkıp elektrik direğine çarptı: 5 yaralı
Otomobil yoldan çıkıp elektrik direğine çarptı: 5 yaralı
Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın