KÄ°M KÄ°MDÄ°R FÄ°RMA REHBERÄ° Hemen Ãœye Ol Ãœye GirÅŸi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Ãœye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 PerÅŸembe
13 °C Parçalı bulutlu

Soylu açıkladı! Kesinlikle bitireceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik kazalarının terör kadar can sıktığını belirterek, Her vatandaşımızın emniyet kemeri takmasını kesinlikle ve kesinlikle temin edeceğiz. Direksiyon başında cep telefonu kullanımını kesinlikle ve kesinlikle bitireceğiz dedi.

Soylu açıkladı! Kesinlikle bitireceğiz
08 EYLÃœL 2018 CUMARTESÄ° 02:20
0
2091
0
AA aa

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı tarafından 'Bu yolda hep birlikteyiz' sloganı ile trafikte yeni bir proje baÅŸlatıldı. Projenin tanıtım programı, Ankara'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire BaÅŸkanlığı Konferans Salonunda yapıldı. Programa, Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ile jandarma ve polisler katıldı.

Programda konuÅŸan Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik kazaları konusunda farkındalığı arttırmak, kararlılığı bir üst noktaya taşımak ve milletin desteÄŸine baÅŸvurmak üzere 'Bu yolda hep birlikteyiz' adıyla bir proje düzenlediklerini söyledi. 

'MAKET TRAFÄ°K ARAÇLARI Ä°LE KAZA ORANLARI AZALDI'

Alınan trafik tedbirleri hakkında bilgi veren Bakan Soylu, 2018 yılı içinde 4-17 yaÅŸ aralığındaki 774 bin 212 çocuÄŸa yönelik trafik eÄŸitimi verildiÄŸini belirterek, ÅŸunları söyledi:

"Bütün bunların yanında strateji ve mevzuat adımlarımız oldu. Yasal düzenlemeler yaptık. Hem 'tuzak radar uygulamasının kaldırılması', 'trafik polislerinin görünürlüÄŸünün arttırılması' gibi tedbirleri hem de stratejik adımlarımızı içeren 'trafik uygulama politika belgesi'ni oluÅŸturduk ve uygulamaya koyduk. Keza trafikte aldığımız, nokta atışlı, somut tedbirler de çok olumlu sonuçlar vermiÅŸtir. En çok kazanın yaÅŸandığı 20 kaza kara noktasını tespit ettik ve bunlara özel önlemler aldık. Aldığımız bu önlemler neticesinde geçtiÄŸimiz Kurban Bayramı bu noktalarda sadece 1 ölümlü trafik kazası meydana gelmiÅŸtir. Aynı ÅŸekilde maket trafik aracı uygulaması kapsamında 582 adet maket trafik polisi aracı yerleÅŸtirdik ve yerleÅŸtirildiÄŸi bölgelerde trafik kazalarında yüzde 17,5 oranında azalış elde ettik. Yine bir kazanım, özellikle tuzak radar uygulamasından vazgeçip ortalama hız koridoru uygulamasına geçmemizin sonrasında,  2018'in ilk 8 ayında otoyollardaki can kayıplarında yüzde 30 azalma meydana gelmiÅŸtir."

'TRAFÄ°K KAZALARI DA TERÖR GÄ°BÄ° CANIMIZI SIKIYOR'

Trafikte ciddi adımlar attıklarını ve ciddi sonuçlar aldıklarını ancak iÅŸin içinde insan hayatı olduÄŸu için gelinen noktayı yeterli görmediklerini ifade eden Bakan Soylu, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Sinevizyonda izledik, bir yılda bir ilçe nüfusu kadar kaybımız oldu. Can kayıplarının yanı sıra yaralanmalar ve sakat kalmalar, baÅŸlı başına bir trajedidir. Bu azımsanacak bir iÅŸ deÄŸildir. Ä°yileÅŸmeler olmasına raÄŸmen, mevcut haliyle bu tablo bizi  çok rahatsız etmektedir. Terör ne kadar canımızı sıkıyorsa, trafik kazaları da aynı derecede canımızı sıkmaktadır. Bu konuya gerçekten çok kafa yoruyoruz. Çok analizler, çok araÅŸtırmalar yapıyoruz. Ancak, yaptığımız analizlerde üzülerek gördüÄŸümüz bir gerçek var. Biz aslında, tırnak içinde söylüyorum, 'tek hareketle önlenebilir kayıplar'ın üzüntüsünü yaşıyoruz. Tek hareketle emniyet kemeri takmak, tek hareketle ayağımızı gazdan çekmek, tek hareketle cep telefonumuzu kapatmak. Kazaya sebebiyet veren iki büyük hatamız, aşırı hız ve cep telefonu. Meydana gelmiÅŸ bir kazada sevdiklerimizi kaybetmemizin en büyük sebebi ise emniyet kemeri takmamak. Sadece geçtiÄŸimiz kurban bayramında, trafik kazalarında araç içinde hayatını kaybedenlerin yaklaşık yüzde 80'ninin emniyet kemerlerinin takılı olmadığını tespit ettik."

'DİREKSİYON BAŞINDA TELEFONU KESİNLİKLE BİTİRECEĞİZ'

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı olarak trafik tedbirleri konusunda ısrarcı ve kararlı olduklarını ifade eden Soylu, ÅŸunları söyledi: 

"Araç içinde bulunan her vatandaşımızın emniyet kemeri takmasını kesinlikle ve kesinlikle temin edeceÄŸiz. Direksiyon başında cep telefonu kullanımını kesinlikle ve kesinlikle bitireceÄŸiz. Bu konuda sadece emniyet ve jandarmanın trafik personelinden deÄŸil, bütün personel kapasitesinden maksimum ölçüde istifade etmeye kararlıyız. Bu noktadan hareketle, bugün 'Bu yolda hep birlikteyiz' sloganıyla yeni bir süreç baÅŸlatıyoruz. Bakanlığımızca 2018 yılı Eylül-Ekim-Kasım aylarını kapsayan 100 günlük eylem planı kapsamında, emniyet kemeri kullanımının yaygınlaÅŸtırılması, seyir halinde cep telefonu kullanımı, aşırı hıza iliÅŸkin yapılacak iÅŸ ve iÅŸlemlerle trafik kazalarını önleme planı hazırlanmasına iliÅŸkin talimatlar il valiliklerine gönderilmiÅŸtir. 22 bin 490 trafik personeline ek olarak 230 bin emniyet ve 100 bin jandarma personelinin belirtilen kampanyada denetim faaliyetlerinde görev alması için 81 il valiliÄŸine talimat gönderilmiÅŸ, bu kampanyada görev alacak yaklaşık 350 bin kolluk personeline konunun tebliÄŸ edilerek aktif olarak görev almalarının saÄŸlanması istenmiÅŸtir." 

ARACA BÄ°NÄ°P EMNÄ°YET KEMERÄ°NÄ° BAÄžLADI

Bakan Soylu, konuÅŸmanın ardından, üzerinde 'Hatalı sürücülere kırmızı düdük' yazan çocuklarla düdük çalarak fotoÄŸraf çekindi. Daha sonra salondan ayrılan Bakan Soylu, makam aracının arka koltuÄŸuna oturarak emniyet kemerini baÄŸladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın