KÄ°M KÄ°MDÄ°R FÄ°RMA REHBERÄ° Hemen Ãœye Ol Ãœye GirÅŸi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Ãœye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Sosyal Belediyeciliğe Önem Veriyorum

AK Parti Bingöl Belediye Başkan Aday Adayı Alican Bayram; Başkanlık görevi bana nasip olmasa bile hazırladığım projeleri uygun görülen başkana seve seve veririm. Sosyal belediyeciliğe her zaman daha çok önem veririm ve projelerimi bu şekilde hazırlandım dedi.

Sosyal Belediyeciliğe Önem Veriyorum
15 KASIM 2018 PERÅžEMBE 17:37
58
5241
32
AA aa

Bingöl'de faaliyet gösteren yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen Alican Bayram, adaylık baÅŸvurusu ve projelerini anlattı.

Projelerinin asla kendine ait olmadığının altını çizen Bayram, “Ben seçilirim veya seçilmem mühim deÄŸil. Önemli olan fikirlerimin toplumda kabul görmesi, insanların zihninde yer edinmesidir. Seçilmesem dahi, seçilecek olan her kim olursa projelerimi ona vereceÄŸim. Bu projeleri kendim için deÄŸil bu ÅŸehir için hazırladım. Onun için seçilecek kiÅŸi fark etmeksizin projeler Bingöl'ün ve Bingöl halkınındır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“BELEDÄ°YECÄ°LÄ°K VE PARKLAR ÜZERÄ°NE TEZ YAZDIM”

Yüksek lisans tezini Belediyecilik ve Parklar üzerine yapan Bayram, akademik olarak bu alanda yaptığı çalışmaların ATRAX 2018 Fuarı'nda “Belediye Parklarının İşlevselleştirilmesi ve İyileştirilmesi Ä°çin Sahip Olması Gereken Özellikler”
projesiyle ödül aldığını söyledi.

 “ASKERÄ° ALANDA KENT MEYDANI OLACAK”

Belediye'ye devredilen askeri alanda Belediye binasının ön tarafında Genç Caddesine bakan kısımda ticari alanlara ayrılan yerde bir kent meydanı projesi yapmayı planladığını ifade eden Bayram, “Ticari alanda dükkanlar yine olacak. Ahlat taşından yaparak estetik görünüme sahip 2 katlı geniÅŸ ticari iÅŸletmelerin yer alacağı projede, konservatuar, ÅŸehir kütüphanesi ve sosyal etkinliklerin yapılacağı bir Kent Meydanı projemiz var.  Meydanın altı otopark olacak. Burada bir su deÄŸirmenimiz ve yaÄŸmur suyunu depolayıp sulama ve temizlik için kullanmamızı saÄŸlayacak depolarımız olacak. Meydanda bulunacak güneÅŸ enerjisi panelleriyle meydan kendi elektriÄŸini üretecek.” dedi.

ALÄ°CAN BAYRAM KÄ°MDÄ°R?

16 Åžubat 1988'de Bingöl Merkezde doÄŸdu. Lise eÄŸitimini Bingöl Lisesinde tamamladı. 2012 yılında Sakarya Üniversitesi Rekreasyon Bölümünden mezun oldu. Lisans eÄŸitiminin 1 yılını öÄŸrenci deÄŸiÅŸimi programından yararlanarak, Polonya Rzeszow ÅŸehri ve ÅŸehir ile aynı adı taşıyan Üniversitesinde okudu. Lisans eÄŸitimi sonrasında 6 ay kadar Amerika Cape May' de iÅŸ ve yaÅŸam tecrübesinden sonra eÄŸitim amaçlı Ä°ngiltere Londra'ya yerleÅŸti. 2 yıl Londra'da çalışıp Türkiye'ye 2014 yılında dönüÅŸ yaptı. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Rekreasyon Bölümünde “Belediye Parkları” üzerine yüksek lisansını tamamladı. Aynı üniversitede doktora eÄŸitimine devam eden Alican Bayram 2015 yılından beri aynı üniversitenin akademik kadrosunda görev yapmaktadır.

Bayram projelerini ÅŸu ÅŸekilde açıkladı;

Kent Estetik Komisyonu

“Kent Estetik Komisyonu” Ä°mar Kanunu çerçevesinde yerleÅŸime açılacak ve hali hazırda yerleÅŸik alanlardaki mevcut veya yeni yapılar için peyzaj mimarlığı, mimarlık, ÅŸehircilik ve kentsel tasarım çerçevesinde estetik çözümlere yönelik onay mercisi konumunda olacaktır. Kent Estetik Komisyonu'ndan oy çokluÄŸu ile geçmeyen yapılar onaylanmayacaktır. Böylelikle ÅŸehrin estetik yapısı korunacak ve kangrenleÅŸen imar sorunlarının benzerinin yaÅŸanmasının önüne geçilecektir.

Kent Konseyi

Parklar ve Bingöl

“Åžehrimizde bulunan bütün park alanları yeniden revize edilecek. Bununla ilgili mahallelerin demografik yapıları ortaya çıkarılacak ve halka görüÅŸmeler saÄŸlanarak parklardan beklentileri bilgi havuzunda toplanacaktır. Bir mahallede yer alan parklar birbirinin aynısı olmayacak ve mahallede farklı aktivite imkanlarına cevap verecek ÅŸekilde dizayn edilecektir.”

Rekreasyon ve Bingöl

“Uzmanlık ve çalışma alanımız olan “Yerel Yönetimlerde Rekreasyon” alanı ile ÅŸehrimize birçok fayda saÄŸlamayı hedeflemekteyiz. Yerel yönetimler rekreasyonunu, toplumun zamanını faydalı kullanması için oluÅŸturulacak aktivite çeÅŸitliliÄŸi olarak ifade edebiliriz. Kahvehanelerimizin dolu olmasını ve ÅŸehirde yaÅŸadığımız birçok sıkıntıyı, ilimizdeki sosyal aktivite olanağının eksikliÄŸine baÄŸlamak mümkün. Bu doÄŸrultuda, Valilik, belediye, üniversite, ilgili il müdürlükleri, Kent Konseyi ve ÅŸehrin spor, sanat ve kültür alanında seçilmiÅŸ önde gelen temsilcilerinin oluÅŸturacağı bir ön komisyon oluÅŸturulacaktır. Bu komisyon ÅŸehrin “Rekreatif Aktivite Haritası”nı çıkaracak ve olanakların deÄŸerlendirilmesi hususunu uzman görüÅŸüne sunacaktır.”

Tarım ve Bingöl

Yerli Tohum Merkezi

Fide Üretimi

Yazılım Kulübü

“Bu kulübün temel amacı, özellikle çocuklarımızı potansiyel kahvehane müdavimi olmaktan ve kötü alışkanlıklardan uzaklaÅŸtırmaktır. GeliÅŸen dünyada üretimin temel taÅŸlarını teknoloji oluÅŸturmaktadır. Teknolojiye ve bilgiye sahip olanlar dünyayı yönetmektedir. Bu bilgiye Bingöllü çocuklar neden ortak olmaya baÅŸlamasın?”

Kültür - Sanat ve Bingöl

Bingöl Belediyesi Konservatuarı

“OluÅŸturulacak birim için belediye bünyesinde ilk etapta konservatuar mezunu 2 tiyatro sanatçısı ve 2 müzisyenin (Piyano, saz ve keman öncelikli tercih olarak hedeflenmektedir) istihdamı saÄŸlanacaktır. Yerelde tiyatro ve müzikle ilgilenen alaylılarında istihdamı ile aÅŸağıdaki alanlarda genç nesil yetiÅŸtirilecektir.”

Yaratıcı Yazarlık Kursları

Spor ve Bingöl

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33318)
22 Kasım 2018 Perşembe 16:47
Projeleriniz çok güzel. Kentin ve halkın gelişimi için gerçekten güzel fikirleriniz var ve böyle fikirlere sahip tek aday sizsiniz. İnşallah başarılı olursunuz ve halkımızı ileriye götürürsünüz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33160)
19 Kasım 2018 Pazartesi 11:50
Helal olsun çocuğa güzel fikirler ve projeler. Ama ne yazıkki böyle düşünen insanları birileri yemek için yapmaz birileride geleceği düşünüp bu arkadaş gibi bakmaz olaya. Kalkıp 'iş yok iş yemek yok' derler. Memleketin düzelmesi için böyle düşünen insanların artması ve siyasetçilerimizi bunlardan seçmemiz gerekir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33005)
17 Kasım 2018 Cumartesi 19:25
Bingöl de belediye başkanı seçilirse anadolu belediye başkanıyım dese şaşmam bu memleket bunu hak etmiyor yaziklar olsun bingölün havası suyu sana hasap sormuyorsa allah sorsun ne diyeyim bingölün herşeyden evel başkana değil bir hizmetkâr ihtiyacı var.bana diploma değil insan lazim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32944)
17 Kasım 2018 Cumartesi 09:11
bir memleketin bu kadarda ayağa düşeceğini tahmin etmemiştim..düşürenler utansın..klavuzu karga olanın burnu .... çıkmazmış...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32937)
17 Kasım 2018 Cumartesi 07:38
Anadolu universitesi akademik kadrosunda oldugunu soyluyor. Bingöl universitesi arastirma gorevlisi kadrosunda, universite bunu anadolu universitesine doktora yapmaya gonderiyor ama ilimizin universitesini agzina bile almiyor. Gecen bi sunumunda da yine anadolu uni. adina konusuyordu Bingol universitesi personeliyim diyemiyor, kendince anadolu daha bi karizmatik. Ben Rektorun yerinde olsam bir dakika durmadan gorevlendirmesini iptal ederdim. Ağzina dahi almadigi universitenin bulundugu sehire ne katacak bu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32986)
17 Kasım 2018 Cumartesi 16:06
@Misafir Kullanıcı Rektör bey sen kurs işlettin diye sana karışsın bir önce de sonra konuş sen orada..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32905)
16 Kasım 2018 Cuma 13:56
Seninde çapakçur vadisi projen yokmu?her gelen onunla kandırıyor bizi birazda sen dene
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32904)
16 Kasım 2018 Cuma 13:45
Yazılım kulübü mü? biri bu arkadaşa burası bingöl seni anlamazlar desin:)
KeÅŸke olsan vallahi heveslendirdin beni
bu tarz adamlar akpden çıkmaz bizden çıkar normalde ama hayırlısı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32902)
16 Kasım 2018 Cuma 10:58
etkilendim.İşi sana bıraksalar inanıyorum ki başarılı olacaksın...Ancak zannetmiyorum..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32899)
16 Kasım 2018 Cuma 10:36
memlekete bir Ali Bayram yeter eyer sende onlardansan bırakın artık bu şehrin yakasını
Dertli adam (@Misafir_32896)
16 Kasım 2018 Cuma 09:28
Yazık, tam dört yıldır parti devamlı belediyeye muhalif başka parti gibi davranıp yıprattı ve sahipsiz koydu
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın