KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2024 Salı
9 °C Açık

REVİZE EDİLECEK!

Karayolları 8'inci Bölge Müdürü Ahmet Gülşen; Sitemleri dikkate alıyoruz ancak amacımız güzergâh şu veya bu köyden geçsin değil. Nihayetinde bu çalışmalar teknik esaslara dayandırılır. Yüksek eğimlerden kaçınacağız. Bu kapsamda revize yapılacak dedi. Gülşen, Çapakçur aydınlatma çalışmasının da haftaya başlayacağını belirtti.

REVİZE EDİLECEK!
10 NİSAN 2018 SALI 23:33
3
3026
8
AA aa

Bingöl Valiliği'nde 2. Dönem İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıya Vali Ali Mantı, Vali Yardımcısı Tunahan Çil, Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, bölge müdürleri ve kurum amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mantı, kurumların anlayışlı ve öz verili bir şekilde çalıştığını aktardı.

Vali Mantı; “Biz buradaki alınan kararları belirli bir süre içerisinde kurumlarımız uyguluyor. Destek gereken durumlar varsa birbirleriyle istişare ediyorlar. Değerlendirme yapıyorlar. Şuana kadar yaptığımız koordinasyonlarda dile getirilen hususlarda herhangi bir sıkıntımız olmuyor. Kurumlarımız gayet anlayışlı bir şekilde taahhüt ettiği hizmetleri yerine getiriyor. Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok” dedi.

Karayolları 8'inci Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, Bingöl-Sancak yolunun yapım işinin kamuoyunda çıkan değerlendirmelere binaen, gazetemiz Bingöl Online'ye yapmış olduğu yazılı açıklamayı 2. Dönem İl Koordinasyon Toplantısı'nda yineleyerek, şunları söyledi;

“Yüksek Planlama Kurulunun 06.09.2017 tarih ve 2017/27 sayılı Kararına istinaden Karayolları Genel Müdürlüğü 2017 Yılı Yatırım Programında yer alan “Öncelikli Projeler (GAP) (DAP)” kapsamına 1. Sınıf Devlet Yolu statüsünde alınmıştır. Projenin statüsünde gerçekleşen değişiklik sonrasında; mevcut onaylı projenin uygulanabilirliği incelenmiş ve pek çok kesimde güzergâhı terk etme zorunluluğu olacağı görülmüştür. Karayolları Geometrik Standartlarına göre 1. Sınıf Devlet Yolu standardındaki bir yolun sahip olması gereken 12 m platform genişliği ve 100 km/s maksimum proje hızı gibi özellikler dikkate alınarak mevcut projede iyileştirme sağlanacaktır. Ancak, bu kriterlere göre şerit genişletmesi ile yol standardı düzelmeyeceğinden, güzergâhta kısmi değişiklik yapılarak projenin revize edilmesi gerekmektedir. Ayrıca, mevcut onaylı projede yer alan Bingöl Üniversitesi yerleşkesi kampüs alanından geçen kesim de trafik güvenliği göz önünde bulundurularak revize edilecektir.”

Zemin yapısı, heyelan durumu ve proje standartlarıyla birlikte değerlendirmelerin devam ettiğine işaret eden Gülşen; “Bizim çalışmalarımız ve amacımız şu veya bu köyden geçsin değil. Açıkçası doğru arazide standarttı yakalamak amacıyla bizim çalışmalarımız yapılır. Vatandaşlarımız bazen sitem eder ama biz sitemlerini de dikkate alıyoruz. Nihayetinde bu çalışmalar teknik esaslara dayandırılır. Aynı zamanda yüksek eğimlerden kaçınacağız” diye konuştu.

Bingöl-Sancak yolunun özel bir nedenden dolayı 1. Sınıf Devlet Yolu statüsüne alındığını aktaran Gülşen, projede revize çalışmasının olacağını anımsattı.

ÇAPAKÇUR AYDINLANIYOR

Öte yandan yapımı tamamlanan Çapakçur Köprüsü'nün ışıklandırma çalışmalarının önümüzdeki hafta başlayacağını aktaran Gülşen, Ramazan Bayramı'na kadar aydınlatma çalışmasının tamamlanacağını söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24647)
12 Nisan 2018 Perşembe 12:53
Kartal yolunda değişim yoksa , bu proje yüz de yüz değişikliğe uğramış demektir. ilk etüt olan kartal köyünün güneyi çiçekdere köyü bölgesinden geçmeli. bu cephe buzda tutmuyor, eğimi de az....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24640)
11 Nisan 2018 Çarşamba 21:02
_ Neden Solhan yolunu standartlara göre yapmıyorsunuz.
_Yollar zikzaklı. Bir yol düz olur.
_ Daha önce Kuzey ilçeleri üvey evlattı şimdi Solhan üvey evlat oldu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24639)
11 Nisan 2018 Çarşamba 20:47
_ Teknik standartlara göre yapilmasi.
_Egim ve Meyilden olabildiğince kaçınılması.
_ Virajlardan kaçınmak.
_ Bingöl'ün gelmiş geçmiş en güzel projesi. Çapakçur Köprüsü, Devlet Hastanesi ve Bingöl Üniversitesi'dir. Doğru yolda ve helal çerçevesinde emeği geçenlerden Allah-u Teala razı olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24633)
11 Nisan 2018 Çarşamba 16:59
Halkın sesi halkın tepkisi ses getirdi emeği geçen herkese tesekur ediyorum inşallah güzel şeyler olacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24620)
11 Nisan 2018 Çarşamba 09:53
Kesinlikle teknik sartlar ile yapılmalı özel kriter değil genel fayda esas alınmalı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24618)
11 Nisan 2018 Çarşamba 09:44
inşallah yılardır ihmal edilen kuzey ilçeleri hakettiği hizmeti alır. Şu anki yol ve güzergahı tam bir facia insanların gidip gelmekten nefret ettiği bir yol.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24616)
11 Nisan 2018 Çarşamba 02:06
Eğimlerin revize edilmesi sevindirici(kurtarın bizi kartal tepesinden ordan aşağı inerken yuvarlanacam diye hep selavatla geçiyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24648)
12 Nisan 2018 Perşembe 12:54
@Misafir Kullanıcı YÜZDE YÜZ HAKLISIN...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24615)
11 Nisan 2018 Çarşamba 01:57
Yüksek eğimlerden kaçınılması güvenliğimiz açısından önemli,eğimlerden dolayı yakınlarımızı kaybettik ne yazıkki
15.04.2024
16:35
Bingöl`de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Bingöl'de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Ayrıca uygulamalar kapsamında 31 Bin 813 araç denetlendi, 2 Bin 458 araca cezai işlem uygulandı, 121 araç trafikten men edildi. Vali Usta; 'Bayram'da çalışmalarına ara vermeden devam eden Jandarma ve Emniyet personeline teşekkür ediyorum' dedi.
15.04.2024
15:26
Ahşap kursu gençler için `Terapi` Atölyesi Oldu
Ahşap kursu gençler için 'Terapi' Atölyesi Oldu
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde açılan ahşap üretim kursu, eğitim alan gençler için 'terapi' atölyesi oldu. Kursa gelen gençler, boş vakitlerini burada değerlendirerek ahşap oyma-yakma, maket yapımı, su kabağı işlemeciliğini öğrenerek günün stresini atıyor.
14.04.2024
20:26
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile, bayram tatili dönüşü Ankara'ya giderken Malatya'nın Darende ilçesinde kaza yaptı. İki otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi olay yerinde, 2 kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralı diğer 5 kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.
14.04.2024
20:25
Bingöl`de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de minibüs ve hafif ticari araç çarpıştı, kazada 15 kişi yaralandı. Vali Usta: 'Tüm uyarı ve tedbirlerimize rağmen maalesef trafik kazaları bayramda da devam etti' dedi.
14.04.2024
20:24
Çapak:
Çapak: 'Bittiğinde komşu illere de hizmet verebileceğiz'
Bingöl Üniversitesi Diş Fakültesi ve beraberinde inşası süren diş hastanesinin yakın zamanda tamamlanacağını belirten Rektör Çapak; '102 ünitelik hastanemizle sadece Bingöl'e değil komşu illere de hizmet verebileceğiz' dedi.
14.04.2024
20:23
DAP`ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
DAP'ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
Kapsama alanında Bingöl'ün de bulunduğu DAP Bölge Kalkınma İdaresi, 2024-2028 dönemini kapsayan Stratejik Planını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın