KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
17 °C Kısmen güneşli

Karlıova Yüksek Okul İstiyor

Karlıova'da vatandaşlar, siyasi partiler ve STK'lar tek ses oldu. İlçede yüksek okul olmadığından dert yanan yöre sakinleri, yüksek okul yapılması için imza kampanya başlattı.

Karlıova Yüksek Okul İstiyor
16 NİSAN 2018 PAZARTESİ 00:44
0
4581
2
AA aa

Birçok kez nüfus yetersizliğinden dolayı yüksek okul yapılmadığını belirten vatandaşlar, nüfus engelinin ortadan kalktığını belirtti.

Karlıova'nın 12 bin 229 nüfusa sahip olduğunu aktaran vatandaşlar, taleplerine yanıt verilmesini istedi.

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, AK Parti İlçe Başkanı İlyas Bingöl, CHP İlçe Başkanı Sıdık Bingöl ile HDP İlçe eş Başkanı Yakup Baran ve vatandaşlar, yüksek okul talebinin dikkate alınması için açıklama yaparken, STK'lar ve ilçeye bağlı 47 köyün ve ilçe merkezindeki 6 mahalle muhtarı imza kampanyası başlattı.

Nüfus yetersizliğinin bahane edildiğini iddia eden vatandaşlar; “Hemen yanı başımızdaki 9 bin 800 nüfuslu Varto ilçesine geçtiğimiz aylarda Muş Alparslan üniversitesi yüksek okul kurulacağı müjdesini verirken, yine Tunceli'ye bağlı 6200 nüfuslu Pertek ilçesine Sakine Genç Meslek Okulu kurulmuş ve yine Tunceli'ye bağlı 2 bin 975 nüfuslu Çemişgezek ilçesine 2012 yılında yüksek okulun kurulduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bölgemizde verdiğimiz bu örnekler gibi ülkemizde de bu ilçeler gibi nüfusu düşük onlarca ilçede yüksek okullar kurulmuştur.  Verilen bu örnekler dışında ilçemizde son iki yıldır kalabalıklaşan nüfusumuzla birlikte geçmişte bahane edilen nüfus yetersizliği engeli de kalktı. Yüksek okul İlçedeki kültürel ve ekonomik gelişmeyi yükseltecek” diye konuştular.

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl; “İlçede yüksek okulun açılmasına hiçbir engel yoktur”

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, ilçede kurulacak olan meslek yüksekokulunun ilçeye değer katacağını ifade ederek, bu konunun peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Başkan Bingöl, Karlıova'dan çok daha küçük ilçelerde meslek yüksekokullarının bulunduğunu ifade ederek; “Karlıova'da belediye başkanlığı görevimize geldiğimiz ilk günden buyana bir yüksek okulun ilçemize gelmesini istiyoruz. Karlıova ilçemiz gerek nüfus olarak gerekse coğrafi konumu itibari ile önem arz ediyor. İlçemizin geleceğine olan bir yatırım olarak gördüğümüz yüksekokul açılması yönündeki çabalarımız oluyor. İlçemizdeki özellikle üniversite eğitimi noktasında ciddi eksikliğimiz var. Burada lise eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz, mecburen ilçe dışında eğitim görüyor. Çoğu öğrenci de yeterli imkânı olmadığı için eğitimini yarım bırakmak zorunda kalıyor ve liseden sonra üniversite eğitimi alamıyor. İlçemize yüksekokul açıldığı takdirde bu olumsuzluk giderilecek, bölge insanının eğitim seviyesi yükselecek, hem de gençlerimiz alacakları eğitimle iş imkânı noktasında hissedilir bir rahatlığa kavuşacaklar” diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı İlyas Bingöl; “Girişimlerimiz Devam Ediyor”

AK Parti Karlıova ilçe Başkanı İlyas Bingöl, gerek Ankara'da gerekse Bingöl'de büyük bir gayretle çalışma yürüttüklerini söyledi.

Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın büyük destekleri olduğunu ifade eden Bingöl; “Söz konusu meslek yüksekokullarının ilçelere birçok katkısı olacak. Elbette ki ekonomik anlamda katkıları olacak, çünkü buralara atanacak müdür, müdür yardımcıları, akademik personel, idari personelle birlikte buralarda önemli bir personel istihdamı söz konusu olacak. Aynı şekilde buraya gelecek öğrencilerle şehrin, ilçenin ekonomisine bir katkı sağlanacak, çünkü burada bölümler açıldıkça öğrenci sayısının artması da söz konusu olacak. Ama benim açımdan en önemli kazanım bölge gençlerine sahip çıkılmasıdır, bölgenin gençlerinin boş hevesler uğrunda, gel geç hevesler uğurunda ömürlerini tüketmelerini istemiyoruz. Bölge gençlerinin kahve köşelerinde, batı illerinde ailelerinden ayrı olarak çalışmalarını ve işsiz kaldıkça elde edilen kötü alışkanlıkları biz istemiyoruz. Gençlerin akademik ortamlarda, entelektüel ortamlarda, bilimin ışığında geleceklerine güven duyarak, istikballerini belki de kendi emekleri ile kendi özel gayretleri ile oluşturacakları ortamlarda onları kazanmak istiyoruz. Biz bunun daha büyük bir kazanç olduğunu ilçemiz için düşünüyorum” diye konuştu.  Bingöl Yüksek okulun kurulması için bütün kriterlerin yerine getirildiğini sözlerine ekleyerek “İlçede yurt sorunumuz yoktur. İş sahasına uyumlu bölümler açılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Eğitim Bir-Sen Karlıova Şubesi Başkanı Abdullah Sevim; “Yüksek Okulun Olmaması Büyük Bir Eksikliktir”

Eğitim Bir-Sen Karlıova temsilcisi Abdullah Sevim ise, Karlıova'da yüksek okul ihtiyacının acil çözülmesi gerektiğini belirterek; “Bir Eğitimci olarak bir ilçede Meslek Yüksekokulu kurulması, olmazsa olmaz ihtiyaçlardandır. Bir ilçenin kalkınması, bilimsel anlamda üretkenliğin artması, eğitim noktasında kaliteli bir ekibin ilçe eğitimcileri için önemi, gerçekten oldukça büyük. Gençlerimize örneklik teşkil edecek üniversite neslinin ilçedeki konumu ve durumu ilçemizde, okumaya teşviki artıracak, daha üretken bir ilçe olmayı sağlayacaktır. Eğitim Bir Sen olarak ilgili yönetici ve yetkililerimizden, ilçe halkına ve gençlerimize müjdeli bir haberin verilmesini, kısacası Karlıova Meslek Yüksekokulunun kurulmasını, bir an önce bekliyoruz” dedi.

Karlıova Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Haluk Değirmenci; “Yüksek Okul İlçemizin Gelişmesini Sağlayacaktır”

Karlıova Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Haluk Değirmenci, yüksek okulun ilçeye açılması durumunda, ekonomiden sosyal faaliyete kadar gelişimin olacağını ifade ederek; “Karlıova'nın gelişmesi için yüksek okulun bir an önce kurulması gerekmektedir. Yüksek okullar ilçeye her alanda gelişime katkısı olacaktır. Yüksek okulun ilçenin gelişmesinde büyük katkılar sağlayacaktır.  İlçemizin ekonomik, sosyal ve eğitim alanında bir sıçrama yaşayabilmesi için yüksek okul gibi çok önemli bir kurumun ilçemizde açılmasını yetkililerden bekliyoruz. Bu konuda tüm ilçe halkı olarak kenetlenip ilçemizde yüksek okulun açılması için tek vücut olarak sesimizi yükselteceğiz” diye konuştu.

Karlıova Şehit ve Gazi Aileleri dernek Başkanı Tanju Bingöl; “Beraber sesimizi yükseltmemiz gerekiyor”

Karlıova Şehit ve Gazi Aileleri dernek Başkanı Tanju Bingöl ise son olarak şunları söyledi: “Esnaflarımız kendi ekseni etrafında hep zararla ve işsizlikle dönmektedir. İlçe halkı kan ağlıyor, ilçemiz her geçen gün nüfus kaybediyor. Bu bir gerçek ve bunu engellemek için de hiçbir gelişme sağlanmıyor. İlçemizin gelişmesini sağlayacak, aynı zamanda ilçemizin eğitim seviyesini yükseltecek olan bir meslek yüksekokuluna ihtiyacımız var. Nasıl ki bir bireyin okuma hakkı temel bir haksa, Karlıovalılar olarak bizlerin de yüksekokul istememiz o kadar haklı bir hak ve taleptir. Bugün, birden fazla yüksekokulun olması gereken Karlıova'da, Sudan bahanelerle konuyu geçiştirmenin zamanı değildir. Tüm ilçe halkı ve özellikle akademisyen hemşerilerimizin meseleye sahiplenmesi, her platformda konuyu gündeme getirerek, çaba harcaması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24715)
17 Nisan 2018 Salı 01:09
Karlıova yillardir kendi kaderine Terk edilmis
Bir yüksek okulu Reva görmeyelim
Oy zamani gelince verilen vaadler nerede kaldi diye sormak gerek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24704)
16 Nisan 2018 Pazartesi 12:20
bir gençli olarak karlıovaya yüksek okulu canı gönülden destekliyorum.
17.04.2024
16:26
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirler alınacağını açıkladı. Bakan Koca, 'Randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler için aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacak. Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 günlük zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz. Uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz' dedi.
17.04.2024
14:29
Bingöl`de çekilen video izlenme rekorları kırdı
Bingöl'de çekilen video izlenme rekorları kırdı
Motoruyla il il gezerek Türkiye'nin doğal güzelliklerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Saliha Özkan'ın Bingöl'den çekip paylaştığı video, sosyal medyada milyonlarca izlenmeye ulaştı. Sempatik tavırları ile büyük beğeni toplayan Bingöllü Ali Tuçdan, 'Video sayesinde meşhur olduk' dedi.
16.04.2024
14:49
Hedef, Bingöl`ü sosyal hizmet şehri yapmak
Hedef, Bingöl'ü sosyal hizmet şehri yapmak
Birçok birimi farklı noktalarda hizmet veren ve müdürlük binası bulunmayan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yatırım programına alınan projelerinde bu yıl kazma vurmayı hedefliyor. Proje kapsamında müdürlük binası, gündüz bakım evi, kadın konuk evi ve sosyal hizmet merkezi ile konferans salonu inşa edilecek.
16.04.2024
14:46
Bingöl`de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl'de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl Devlet Hastanesi, 15 Nisan'da MRHS üzerinden randevu alan 219 hastanın randevularına gelmediğini bildirdi. Randevulara gelmeyen hastaların, iptal başvurusunda bulunmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığı aktarıldı.
16.04.2024
13:11
Bingöl`de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de 1-14 Nisan tarihleri arasında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 19 kişi yakalanarak tutuklandı.
16.04.2024
13:10
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın