KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

İşsizliği girişimcilik ruhuyla aşabiliriz

Vali Ekinci; Kaderlerimizi değiştirebiliriz. Ülkemizde bir işsizlik gerçeği var, bunu aşmanın yollarından biri de girişimcilik ruhudur. İş, sadece masa başında olan değildir. Değerli gençler, hayallerinizi geniş tutun ve hayallerinizi gerçekleştirmekten de asla vazgeçmeyin.

İşsizliği girişimcilik ruhuyla aşabiliriz
06 ARALIK 2018 PERŞEMBE 18:54
1
1524
5
AA aa

Bingöl'de  iş arayışında olan gençler ve kendi işini kurmak isteyenler için “Bingöl Kariyer ve Girişimcilik Etkinlikleri” düzenlendi. 

Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonunda düzenlenen programda iş dünyasından önemli isimler, öğrencilere ve salonu dolduran katılımcılara kendilerini başarıya götüren hayat hikâyelerinden kesitler anlatarak, başarının sırlarını aktardılar.

Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Alacakaya Mermer ve Ar Alçı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü aynı zamanda Elazığ Ticaret Odası Başkanı Asilhan Arslan, Beta Çay Gıda ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Uğur, Webhelp Bingöl Çağrı Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Levent Yalçın katıldı. Konuşmacılar, iş hayatındaki zorluklar, fırsatlar ve girişimcilikle ilgili iş tecrübelerini paylaştılar.

Programın başında bir selamlama konuşması yapan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, ‘Kariyer ve Girişimcilik Günü' etkinliklerinin özellikle gençler için önemli bir program olduğunu belirtti.

Katılımcılar arasında genç yoğunluğu görmekten ziyadesiyle memnun olduğunu ifade eden Vali Ekinci, “Değerli gençlerimiz için, ülkemiz ekonomisinin bugünleri ve yarınları için girişimcilik konusu son derece önemlidir. Sosyal ve kültürel yapımızın bir sonucu olarak ve özellikle de üniversite gençliğinde girişimciliği öteleyen, erteleyen bir yapımız var maalesef. Oysa batı ülkelerinde gençlerde girişimcilik tecrübeleri erken yaşlarda başlıyor. Ancak bizde hala devlet üzerinden iş sahibi olma alışkanlığı devam ediyor. Sosyal yapımız ve aile kurumunun böylesine güçlü olması elbette güzel ve takdire şayandır. Ama bunun bir de handikabı vardır ki, o da gençleri kendi ayakları üzerinde durma konusunda geciktirmesidir” dedi.

KADERİN GAYRETE ÂŞIK OLDUĞUNU BİLEREK YAŞAMALIYIZ

Yunus Emre'nin, ‘Kaderin gayrete âşık olduğunu' sözlerini hatırlatan Vali Ekinci, “Bunu bilerek yaşamak durumundayız. Kaderlerimizi değiştirebiliriz. Ülkemizde bir işsizlik gerçeği var,  bunu aşmanın yollarından biri de girişimcilik ruhudur.  İş, sadece masa başında olan değildir. Değerli gençler, hayallerinizi geniş tutun ve hayallerinizi gerçekleştirmekten de asla vazgeçmeyin. Ben üniversiteli yıllarımda farklı girişimcilik tecrübelerimle kendi harçlığımı kendim karşıladım. Arkadaşlar, risk almaktan lütfen kaçınmayın. Hayatta bir defa yaşayacaksınız. Tek çıkış kapısı olarak devlet memurluğunu düşünmeyin. Hayalleriniz olsun ve bunların peşinden koşun. Zarar edin, iflas edin ama bilin ki gayretlerinizin karşılığını öyle ya da böyle alacaksınız. Yüce rabbimiz hiç kimseyi rızıksız bırakmaz. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın.  Rabbim yolunuzu açık etsin. Her şey gönlünüzce olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Tecrübelerini gençlerimizle paylaşmak üzere ilimize teşrif eden iş adamlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 ‘KARİYER EĞİTİM MERKEZİ' KURULACAK

"Bingöl Kariyer Ve Girişimcilik" etkinliklerinde konuşan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ise, Bingöl Üniversitesi bünyesinde ‘'Kariyer Eğitim Merkezi'' kurulacağını açıkladı.

Kariyerin sadece üniversite öğrencilerini değil, herkesi ilgilendirdiğini söyleyen Prof. Dr. Çapak, “Bu yüzden sadece üniversiteden mezun oldukları alanlardan değil aynı zamanda alanları dışında da iş dünyasında yer edinmelerini sağlamak gerekir. Sadece ders notlarıyla mezun olunmamalı. Yoksa mezun olduktan sonra işsizlik ordusuna katılacağımız kaçınılmaz bir son olur” şeklinde konuştu.

İş hayatında tevazu, ahlak ve güven yoksa tutunmanın da çok zor olduğunu dile getiren Prof. Dr. Çapak, “Gençlerimizin sürekli kendilerini yenilemeleri gerekiyor. Başarılı olmak istiyorlarsa sadece kendilerine verilenle yetinmemelidirler.  Araştırmalılar ve kendilerine sürekli bir şeyler katmalılar. Çünkü gençlerimiz bizim için çok değerlidir” şeklinde konuştu.

Selamlama konuşmalarının ardından zamanda Elazığ Ticaret Odası Başkanı Asilhan Arslan, Beta Çay Gıda ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Uğur ve Webhelp Bingöl Çağrı Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Levent Yalçın, girişimcilik, kariyer, iş hayatındaki zorluklar ve fırsatlar ile ilgili iş tecrübelerini paylaştılar. Hayatlarından örnekler vererek öğrenciler ve işverenlere başarıya giden yolun istemek ve ısrarla çalışmaktan geçtiğini belirten konuşmacılar, öğrencilere yenilikçi olmaları konusunda da tavsiyelerde bulundular.

Program, katılımcılara plaket takdimi ile sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34570)
08 Aralık 2018 Cumartesi 12:14
Ya Allah askina bu memleketin insanlari ac yoksul perisan evine ekmek götüremiyor
Bumu sizin din insanlik anlayisiniz
Gencler Üniversite mezunu Ama perisan hepsi
Memleketin 4 bir yeri torpil cikar menfaat bu insanlik nasil Bir Hayir beklesin
Örnekmi ufak Bir bingöl ili cevdet yilmaz berdibek coskun bütün il bunlarin ve yandaslarinin elinde
Simdi Siz söyleyin sayin valim Allah askina bu garip Millet ne yapsin
Tek care var fransayi gördünüz ne Hale geldi millet artik yeter dedi
Oy vermeyin. Hic kimse sandiga gitmeyecek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34521)
08 Aralık 2018 Cumartesi 00:30
Sayın valim işsizliği Çevreyolu'nda yapılan imarla aşabilirdik ne yazık ki sizide yanlış bilgilendirerek bu yatırıma engel oldular
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34384)
07 Aralık 2018 Cuma 08:34
Biz de sistem yanlış işliyor, Bingölde ciddi anlamda teknoloji okulları yok, bir insan neredeyse 20 yaşına kadar henüz hayatın ne olduğunu bilmiyor. Lisede hangi bölüm okuduğunun, kendisine uygun mesleğin ne olduğunu ancak 20 yaştan sonra öğrenebiliyor.Bunun sebepleri tartışılmalıdır, ayrıca avrupada mesleki okullar var, bu okullarda okuyan öğrenciler bir taraftan okula giderken diğer taraftan da okuduğu bölümle alakalı ilgili şirketlerde çalışıp para kazanabiliyorlar. teorik ve uygulamalı eğitimler bir arada gerçekleşiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34354)
07 Aralık 2018 Cuma 00:12
avrupada erken yasta girisimcilik devlet olmadan olmaz avrupada hayelerin pesinden kosarken zarar et iflas et yok garanti devlet desteyi var avrupada gencler okudumu is garanti
türkiyede plaket alanlar belli dimi dimi deyilmi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34342)
06 Aralık 2018 Perşembe 23:15
Kurum amirleri veya amirler memurları veya emri altindakilerin hayatlarını veya şevklerini gasp ediyor.
Aileler çocuklarının hayatlarını ve geleceklerini gasp ediyor.
Rüşvetler veya rüşvetciler girişimcilerin hayallerini veya şevklerini kırıyor.
Hocalar veya öğretmenler öğrencilerin ufuklarını karartıyor.
Siyasiler dürüst insanlarin şevklerini kırıyor.
Allah-u Teala başta mağdur, mazlum ve caresiz insanlara yardım eylesin.
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın