KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
4 °C Kısmen güneşli

İpe un sermeye meyilli bir yapı cirit atıyor

Kava; Danıştay bünyesinde toplumu germeye, vesayetle malul Eski Türkiye'yi geri getirmeye, hak ve özgürlük temelli hukuk anlayışının hâkim olması noktasında ipe un sermeye meyilli bir yapı cirit atıyor.

İpe un sermeye meyilli bir yapı cirit atıyor
06 ARALIK 2018 PERŞEMBE 19:04
10
2666
17
AA aa

Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, başörtüsü yasayı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi tarafından başörtüsüyle ilgili Danıştay'a dava açıldığını anımsatan Kava; “Türkiye'nin son on beş yıllık süreçte gerçekleştirdiği, yönünü ve içeriğini de bizzat milletin belirlediği “Öze Dönme”, “Özgürleşme”, “Sivilleşme” ve “Demokratikleşme” ve nihayet “Yeni Türkiye” hedefli değişim ve dönüşümlerin hem her birini hem de bütününü kabul etmekte ve sindirmekte zorlananlar; daha geçen ay Türkiye'nin hem gündemini sarsan hem de dümenini eskiye doğru kırmaya ayarlı “Öğrenci Andı” kararına mevzi yapılan Danıştay üzerinden yeni bir hamleye girişmişler. Silahlı Kuvvetler bünyesinde görev yapan kadın personelden isteyenlerin “başını örterek görev yapma hakkından” yararlanmasını sağlayan yönetmelik değişikliğinin iptali istemiyle Halkın Kurtuluş Partisi adlı parti tarafından Danıştay'da dava açılmış, Danıştay Savcısı tarafından da hem milletin değerleriyle hem Türkiye'nin gerçekleriyle hem de demokrasinin, insan haklarının ve insan onurunun gerekleriyle bağdaşmayan içerikte mütalaa yazılmıştır. Açılan dava ve yazılan mütalaa, “millet iradesine vesayet” ve “milletin inanç ve değerlerine esaret” hedefleyenlerin pusuda olduğunu ve boş durmadığını belgeliyor. Kamuda görev yapan kadın personelden isteyenlerin başı örtülü olarak görev yapmasına engel olan vesayet dönemi artığı kılık ve kıyafet yasaklarını yeniden hayata döndürmek için süfli teneffüs yapmaya kalkışmışlar. Senaryo gayet net: Dava açılacak, mütalaa yazılacak ve başarılabilirse karar çıkarılacak, başarılamazsa, dikkate alınmayan mütalaa üzerinden gündem oluşturulacak. Görünen ve anlaşılması gereken odur ki, Danıştay bünyesinde toplumu germeye, vesayetle malul ‘Eski Türkiye'yi geri getirmeye, hak ve özgürlük temelli hukuk anlayışının hâkim olması noktasında ipe un sermeye meyilli bir yapı cirit atıyor” ifadelerine yer verdi.

“İKLİME DE İRADEYE DE İZİN VERMEYİZ, VERMEYECEĞİZ”

Kava açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Milletin değerlerini, egemenliğini, iradesini kabullenmekte isteksiz davrananları, özgür iradesiyle ve inancı gereğiyle başı örten ve bu şekilde kamu hizmeti sunma sorumluluğunu yerine getiren kadın kamu görevlileri gerçeğini tahammülde zorlananları, vesayeti yeniden hortlatma hayali kuranları bir kez daha uyarıyoruz: Artık millete rağmen ele geçireceğiniz mevziniz de milleti yok sayarak varacağınız menziliniz de kalmadı ve hiçbir zaman olmayacak. Ya milletle birlikte yolculuğuna ortak alacaksınız ya da millet iradesinin ve egemenliğinin sarsılmaz gücü ve yenilmez cüssesi karşısında ortalıktan kaybolup yok olacaksınız. Başörtüsüne özgürlük için milletin feraset kalemiyle attığı 12 milyon 300 bin imzanın toplanmasına, milletin egemenliğinin aşırıldığı vesayetin puslu havasının dağıtılmasına, kamu görevlilerinin hakkının ve hukukunun korunmasına hem öncülük eden hem de sözcülük yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak söz veriyoruz. TSK dâhil milletin hiçbir kurumunda, kuruluşunda, Türkiye'mizin tek bir karışında, bugününde ve yarınında başörtüsü yasağına da başı örtülü olarak görev yapma istek ve iradesine sahip olan kadınların ve kızlarımızın inanç ve değerlerini yok sayacak bir yasanın yapılmasına da yargı kararının ve mütalaanın yazılmasına zemin oluşturacak bir iklime de iradeye de izin vermeyiz, vermeyeceğiz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34575)
08 Aralık 2018 Cumartesi 12:36
Topladığınız paraları Antalya da yiyin. Etliye sütlüye karışmayın, danıştaya atıp tutun. Göreviniz bu mu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34462)
07 Aralık 2018 Cuma 19:07
Bu kadar olmaz. Sırf pirim yapmak için konuşuyorsun. Biraz memurları düşünün. Bayat yemek mide yakar kava bu işler artık bayatladı. Pirim yapmak için başka taraflara yönel. İşiniz hak yemek, işiniz kendi çıkarlarınız için başkalarını mağdur etmek. Kimse yutmuyor artık.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34418)
07 Aralık 2018 Cuma 14:12
Hem hak yiyin herkesi mağdur edin. Hem de şimdi hak savunuyor görünün. Sizin yatacak yeriniz yok.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34398)
07 Aralık 2018 Cuma 11:47
Memur maaşları o kadar erimiş, alım gücü düşmüş, 3600 ek gösterge hayal olmuş. Sözde yetkili sendika başkanı çıkmış mahkemenin reddettiği meseleyle ilgili basın açıklaması yapıyor. Yazık çok yazık. Memurlar size bu yetkiyi verdiği gibi almasını da bilir. Niye maaşlarla ilgili tek kelime konuşmuyorsunuz. Yukarıya şirin gözükmek bu kadar mı sizler için önemli. Bilinçli memurlar sizin bu tür davranışlarınıza gereken cevabı çok güzel verecektir. Artık üyelerin sırtından geçinemeyeceksiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34396)
07 Aralık 2018 Cuma 11:13
Çok komik bu sendika eğitim adına ses yok maaş adına tık yok memur adına hak yok bakın yıllardır sendikacılık yapıyorlar siyasi açıklamalar hariç memur hakkı ekonomi eğitim adına kaç tane açıklamaları var :) % 5 i geçmez o da yine eğitim de benzer konulardır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34394)
07 Aralık 2018 Cuma 10:47
bu ülkede herkes her şeyi biliyor... kendi işi hariç... yunus abem bir islam alimi gibi dini konuşur.. yunus abem derin devlet gibi devletin işleyişinden haberdar.. yunus abem o ki açılıştır orda... yunus abem siyaseti bilir aday oldu ama vermediler... yunus abem tek iki şey bilmez bir eğitim çünkü hiç öğretmen olmadan sendika köşelerinde maaş alır iki sendikacılık bilmez çünkü enflasyon çok yüksek yunus abe ne yapsın.. Allah sizi ölünceye kadar bu istikamette yürütsün tövbe aklınıza gelmesin.. ortalık alev yeri.. o kadar adam işten atıldı birgün birşey dedin mi?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34390)
07 Aralık 2018 Cuma 09:41
Allah sizi ıslah etsin..Üye paralarıyla dolgun maaş al 5 yıldızlı otellerde güya seminer diye tatil yap.hakkım z...... olsun..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34377)
07 Aralık 2018 Cuma 08:16
Hocam güzel yazıp çiziyorsun da, birazda memurla ilgilenseniz enflasyonu konuşsanız yerinde ve isabetli olacaktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34374)
07 Aralık 2018 Cuma 07:49
Bırak bu oyunları.Sen siyaset yapmak istiyorsan istifa et git,istediğini söyle,bana eflasyondan söz et,asgari ücret ne olacak ondan haber ver,memur maaşlarına yapılacak enflasyon zamının önünü kesmek için Kasım ayında enflasyonun nasıl ve neden düşürüldüğünü soruştur,milyonlarca issizin bulunduğu ülkede issizliğe çare olacak yol ve yöntemlerin neler olması gerektiğine dair sendika olarak ne yapılabileceği üzerine kafa yor! Ehliyet ve liyakatten yoksun insanlarla doldurduğunuz Milli Eğitimin bu.......arındırılması için ne yapmak gerektiğini anlat bize sayın başkan!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34371)
07 Aralık 2018 Cuma 07:44
bence zaten eğitim bir sen öğretmenlere yönelik bizim memurlar boşuna kuyruk olmuşlar
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın