KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
23 °C Kısmen güneşli

İmzalar atıldı! PTT dağıtacak

PTT AŞ, Türk Kızılay ile imzalanan protokol kapsamında 1912'den Kurtuluş Savaşı sonuna kadar yaşanan süreçte esirlerin ve yakınlarının yazdıkları mektupları aile fertlerine teslim edecek.

İmzalar atıldı! PTT dağıtacak
15 MART 2019 CUMA 04:02
2
1826
0
AA aa

PTT ve Türk Kızılay arasında PTT Pul Müzesi'nde iş birliği protokolü imzalandı. 

PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, imza törenindeki konuşmasında, iki kurumun yapacağı iş birliğinin imzalanan protokolle kayıt altına alınacağını söyledi.

PTT AŞ ve Türk Kızılay'ın savaşta, barışta, afette ayrım gözetmeksizin memleket için iş birliği yaptıklarını belirten Bozgeyik, "Bu iş birliklerimizi daha da ileri taşımak ve faydalı hale getirmek için protokole dönüştürdük." dedi.

Bozgeyik, bu yılın emisyon programına Türk Kızılay'ın da alındığını ifade ederek, bu kapsamda anma pulu basılmasının yanı sıra sergi düzenleyeceklerini, eğitim konusunda da iş birliği yapılacağını bildirdi.

Türk Kızılay arşivlerindeki esirlerin ve ailelerinin mektuplarının, PTT AŞ aracılığıyla aile fertlerine ulaştırılacağını anlatan Bozgeyik, "PTT AŞ ile Türk Kızılay arasında imzalanan protokol kapsamında, 1912'den Kurtuluş Savaşı sonuna kadarki süreçte esir düşenlerin ve ailelerinin yazdıkları 30 bin mektup, PTT tarafından ailerine ulaştırılacak. Böylece sosyal sorumlulukprojelerinde de bir araya gelmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Bozgeyik, 2011'den bu yana 30 bin PTT çalışanının Türk Kızılay'a kan bağışında bulunduğunu dile getirerek, bağışların süreceğini kaydetti. 

- "Şefkat pulları serisine PTT destek verecek"

Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan da kurum olarak 150 yıldır faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, "2011'den bu yana var olan protokolümüzle PTT çalışanlarının kanı ülkemizin her tarafına ulaştırılmakta. PTT çalışanlarının verdiği kanları belli bir sayıya ulaştığında altın madalyayı PTT'ye takdim edeceğiz." diye konuştu.

Türk Kızılay'daki 309 bin esir mektubundan ellerinde kalan 30 bin mektubun, PTT aracılığıyla teslim edileceğini anlatan Altan, ülkede tarih bilincinin artmasına ve ailelerin kökleriyle irtibat kurmasına katkı sağlayacak bu hizmetinden dolayı PTT'ye teşekkür etti.

Altan, protokol kapsamında Türk Kızılay'ın kuruluşunun 150. yılı nedeniyle basılacak şefkat pulları serisine PTT'nin destek vereceğini de sözlerine ekledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın