KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

İmarda Tarihi Barış

İmar Barışı Yasası'nın 2017'den önce yapılan tüm yapıları kapsadığını belirten Küçükler; Yapı kayıt belgesi alan kişi, daha önce binası hakkında yıkım kararı veya idari para cezaları bulunmuşsa hem yıkımdan hem de idari para cezalarından kurtulmuş olacak. Bir başka avantajı da, bu yapılarak elektrik, su, doğalgaz anında bağlanıyor.

İmarda Tarihi Barış
20 HAZİRAN 2018 ÇARŞAMBA 21:16
8
2686
3
AA aa

Bingöl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ‘İmar Barışı Yasası' ile ilgili muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Müşaviri Ahmet Küçükler, kurum müdürleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Arslanboğa'nın selamlama konuşmasının ardından bakanlık hukuk müşaviri Ahmet Küçükler, ‘İmar Barışı' uygulaması hakkında bilgi verdi.

“TARİHİN EN KAPSAMLI ÇALIŞMASI”

İmar konusunda şehirlerde ciddi sıkıntıların olduğunu belirten Küçükler; “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığım için yerel yönetimlerin ve vatandaşlarımızın bu konudaki sıkıntılarını biliyorum. Bir taraftan vatandaş binasını yapmış, çatı katında çocuğum evlendi ona da bir yer oluşsun diye yeni bir yer yapılmış. Ama bakıyorsunuz, belediye orayı yıkmak zorunda. Yıkması bir sıkıntı, yıkmaması yasalara aykırı bir durum oluşturması açısından ayrı bir sıkıntı. Şuan Türkiye'de 26 milyon bağımsız bölüm olduğunu düşünüyoruz, tespitlerimiz bu yönde. Bunların 13 milyona yakını ruhsatsız veya ruhsata aykırı durumda.  Şuan yürütülen bu uygulama, cumhuriyet tarihinden itibaren yapılmış en kapsamlı çalışmadır. Burada amaç, vatandaşın problemini çözmek, Sürekli Demokles'in Kılıcı gibi vatandaşın üzerinde ‘yıkalım, yıkacağım' problemi olmamasını sağlamaktır. Bu konuda Türkiye genelinde özellikle İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde, yüzde 80'lere varan aykırılar söz konusu. Dolayısıyla bu uygulamanın bir rahatlık getireceğini ümit ediyoruz” dedi.

SON BAŞVURU 31 EKİM'DE

İmar Barışı Yasası'nın 2017'den önce yapılan tüm yapıları kapsadığını belirten Küçükler; “Ruhsatı olmayan veya ruhsata aykırı olarak yapılan bütün yapıları kapsıyor. Vatandaşımız çok basit bir usulle kendi beyanı esas alınarak, hiçbir belgelendirme, vesikalandırma olmadan e-devlet şifresiyle internet ortamında 31 Ekim 2018 tarihine kadar müracaat etmesi halinde, kişiye yapı kayıt belgesi verilecek. Yapı kayıt belgesi alan kişi, daha önce binası hakkında yıkım kararı veya idari para cezaları bulunmuşsa hem yıkımdan hem de idari para cezalarından kurtulmuş olacak. Bir başka avantajı da, bu yapılarak elektrik, su, doğalgaz anında bağlanıyor. Eğer yapı hazinenin veya belediyenin arazisi üzerinde ise, bu arsayı belediyeden veya hazineden rayiç bedeli üzerinden satın alma imkânı getiriliyor. Hazine de, belediye de satmak zorunda. Yapıt kayıt belgesi alınan yapılarda kat mülkiyeti konulabilecek, cins değişikliği yapılabilecek. Bunlar inanılmaz önemli yararlar” diye konuştu.

“VATANDAŞ DA VARLIĞINI HUKUKİ HALE GETİRECEK”

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, “Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile inşallah çok önemli bir sorun alanı ülkemizin gündeminden kalkmış olacak. Bundan sonra dikkat edelim, bu tür sorunlar yaşamayalım. Bu kanunun yürürlüğe girmesiyle vatandaşımızın mağduriyetinin giderileceği gibi ekonomimiz de kazanacak, devletimiz de kazanacak. Bir taraftan kamu buradan bir gelir elde edecek, vatandaş da varlığını hukuki hale getirecek” dedi.

Bu düzenlemenin bir seferlik olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: “Belli bir tarihi var. Lütfen bu tarihi kaçırmayalım. Halka bu işi ey iyi anlatacak olan muhtarlardır. Vatandaşımızın bir kısmı nasıl müracaat edeceğini bilmeyebilir. Bunlar için mutlaka destek olmamız lazım. Bingöl'de de bu konuda çok sorunumuz var. Bu sorunların çözümü için yapılan bu düzenleme bir fırsattır, bunu mutlaka değerlendirelim.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29041)
21 Haziran 2018 Perşembe 10:10
kat mülkiyeti alabilecekmiyiz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29067)
21 Haziran 2018 Perşembe 19:10
@Misafir Kullanıcı kat mülkiyeti alabileceksin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29037)
21 Haziran 2018 Perşembe 09:27
Feyzi berdibek i göremiyorum aralarinda xerdir. Bir küs
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın