KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
11 °C Çok bulutlu

Güler: Başarısız olursam bırakırım!

AK Parti İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Bingöllü İş adamı Mehmet Hanifi Güler, göreve gelmesi durumunda başarısız bir tablo ortaya çıkması durumunda; 'Ben başarısız bir il başkanlığı yaptığım zaman hiç kimsenin beni değiştirmesine de müsaade etmem, kendim bırakırım

Güler: Başarısız olursam bırakırım!
12 ARALIK 2017 SALI 00:52
7
7729
12
AA aa

Uzun yıllardır özellikle Arap ülkelerinde birçok yatırıma imza atan Bingöllü iş adamı Mehmet Hanifi Güler, AK Parti İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Av. Yılmaz Seven'in istifasının alınmasının ardından start verilen AK Parti İl Başkanlığı yarışında kimin il başkanı olacağı merakı kamuoyunda her geçen gün artarken, adaylar da belirlenmeye başladı.

AK Parti İl Başkanlığına adaylığını gazetecilerle düzenlediği basın toplantısında açıklayan iş adamı Güler, net konuştu.

“AK PARTİ TÜRKİYE'Yİ HİZMET AĞIYLA ÖRDÜ”

Geçmiş yıllarda birçok Arap yatırımcıyı Bingöl'e getirdiğini ancak arazi bulamadıkları için yatırım yapılmadığını kaydeden Güler; “Arap işadamlarını Bingöl'e yatırım yapmak için buraya getirdik ancak arazi bulamıyoruz. Geçen yıl Suudi Arabistan'dan güçlü bir firmanın, yaklaşık 3 bin-4 bin çalışanı olan bir firmanın yönetim kurulu başkan yardımcısını Bingöl'e getirdim. 3 gün burada misafirim oldu. Devletten arazi talebinde bulunduk, arazi olmadığı için reddedildik. Arazi konusunda sıkıntı olunca kimseyi çağırıp yatırım da yapma şansımız yok. AK Parti Türkiye'yi hizmet ağıyla ördü. Bu hizmetlerden Bingöl'de nasibini aldı. Taşra ile merkez arasındaki kopukluğu gidermek için Bingöl halkıyla beraber çalışacağım. Şeffaf, dürüst, objektif bir şekilde. Ben iki şekilde sorumluyum. Bir ilime karşı sorumluyum, iki ülkeme karşı sorumluyum. Ülkeye karşı sorumluyum çünkü bu küresel savaşların yegane hedefi Türkiye'dir, Türkiye'yi Suriyeleştirmektir, Libyalaştırmak, Iraklaştırmaktır. İkincisi ilime karşı sorumluyum, Bingöl milliyetçisiyim. Gurbette çok yaşadım, Bingöl'ün ezikliğini çok yaşadım. Bingöl'ün lobisi yok dışarıda, medya gücü, iş adamı gücü yok, siyasetçi, politikacı gücü yok dışarıda. Garibanız, mağduruz, küçük bir iliz. Bu nedenle bende bu iktidardaki serüvene katkı sunmak için, ilimize hizmetlerin daha iyi yapılabilmesi için, onurlu, haysiyetli, şerefli bir şekilde ilimdeki hiyerarşik yapıya, siyasi dengelere önem vererek, hizmetleri önceleyerek bu ile hizmet etmek istiyorum” dedi.

“KENDİM BIRAKIRIM!”

Bingöllü halkın siyasilere olan bakışının negatif bir hal aldığını ve göreve geldiği takdirde başarısız bir tablo ortaya çıkması durumunda istifa edeceğini net bir şekilde vurgulayan Güler; “Millet siyasetçileri pek tutmuyor, sevmiyor. Niye? Siyasetçilerin bir cennet vaad etmedikleri kalıyor. Siyasi zamanlarda herkes konuşuyor, seçim bittikten sonra milletin beklentileri yüksek olunca ve beklentiler gerçekleşmeyince millet başlıyor eleştiri yapmaya. Aslında demokrasinin en güzel taraflarından bir tanesi de budur, eleştirebilme, zamanı geldiğinde de değiştirebilme. Ben başarısız bir il başkanlığı yaptığım zaman hiç kimsenin beni değiştirmesine de müsaade etmem, kendim bırakırım. Ben diyorum ki, Bingöl'de bir ilki gerçekleştirelim. Yeni bir ahlak, yeni bir düzen, yeni bir hizmet, yeni bir kucaklama ile Kuzey-Güney ayrımını ortadan kaldıralım. Zaza-Kürt ayrımını ortadan kaldıralım. Hepimiz Bingöllüyüz. Nasıl ümmet kimliği bizim için bir çatıdır, ümmet kimliği altında birleşiyorsak, Bingöl kimliği altında birleşelim, Bingöl bizim hayalimiz olsun, hedefimiz olsun. Hepimiz Bingöllüysek Bingöl'ün mücadelesi bizim üst kimliğimiz olsun, ilimizin ileriye gitmesi için çabalayalım” diye konuştu.

“TEK KURTULUŞUMUZ İSTİHDAMDIR”

Çevre illerin kalkınma ve yatırımda çok iyi bir noktaya geldiğinin altını çizen Güler; “Elazığ yanı başımızda, Erzurum, Diyarbakır'a baktığımızda kıskanıyorum. Hem kıskanıyorum, hem imreniyorum. Niye benim ilimde şehirleşme düzeni güzel olmasın, niye benim ilimde yapılaşma güzel olmasın, niye benim ilim bir şehir görüntüsü içerisinde olmasın, niye benim ilimde yatırımlar olmasın. Ben işadamı kimliğimi kullanarak sanayi odasıyla, üniversiteyle, siyasetçilerle, işadamlarıyla, Bingöllü olup da dışarıda olan işadamlarımızla Bingöl için ne yapabilirizin mücadelesini yürüteceğim. Sermayeyi buraya çekeceğiz, devletin vermiş olduğu imkanlardan, teşviklerden işadamlarımıza fırsatlar tanıyacağım, istihdam sağlayacağız. Tek kurtuluşumuz istihdamdır. Devlet kapısına göz dikmiş Bingöllülerin bir umudu, bir kurtuluşu olmaz. Bingöl'de üretimi, istihdamı sağlamamız lazım. SÜTAŞ gerçekten Bingöl'e bir ivme kazandıracaktır. Bizler de SÜTAŞ etrafında kümelenip yatırım yapacağız, hayvan besleyeceğiz, sütçülük yapacağız, etçilik yapacağız. Bingöl şehri öyle bir şehir ki, bir zamanlar, Suudi Arabistan ve Kuveyt'in et ihtiyacını Bingöl karşılıyordu. Bugün biz Mersin'den, Maraş'tan keçi getirip burada yiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİNGÖL'ÜN KURTULUŞU HAYVANCILIKTADIR”

Bingöl'ün hayvan üreticiliği ile kalkınacağını belirten Güler; “İlimiz limanlara uzak bir şehirdir. Burada üretip limanlardan dünyaya satma şansımız biraz zayıftır. Bunun için de Bingöl'ün kurtuluşu hayvancılıktadır. Bingöl mera hayvanı sermayesizdir, maliyetsizdir. Bunu teşvik edeceğiz. SÜTAŞ ile birlikte bu teşvik biraz somutlaşacak. Şimdi insanlarımız cesaret edemiyor ama yarın SÜTAŞ burada bayrakları diktiği zaman, süt alımlarına başladığı zaman hepimiz teşvik edilmiş olacağız. AK Parti il başkanı görevinden istifa etti. Genel merkezin taktiridir. Süreç böyle işliyor. Şuanda süreç bu fırsatı getirmiş önümüze. Benim niyetim şimdiye kadar herkesin yaptığı gibi yapmak değildir. Sanayi odasıyla, STK'larla, partilerle, burada söz sahibi kim varsa onunla beraber yol yürümeye hazırım.  Ben hizipçilik yapmayacağım, adil davranacağım, adaletten sapmayacağım, Bingöllüler arasında nüfuzlu, nüfuzsuz ayrımı yapmayacağım. Ben sadece AK Parti il başkanı olayım, evrak geldi imzalayayım, havaalanından protokol alıp bırakayım, öyle yapmayacağım. Tüm ilçeleri, köyleri dolaşıp halkla buluşarak sorunları çözmeye çalışacağım” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20654)
15 Aralık 2017 Cuma 15:09
Mehmet Hanefi Güler Bey edebi, kültürü , insan ilişkileri ile il başkanlığına yeni bir vizyon ve yeni bir bakış açısı kazandıracaktır.
Editör Notu: Sayın İlgili, yorumunuz büyük harf iken küçük harf olarak düzenlenmiştir. Büyük harfle yazılan yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen sonraki yorumlarınızda küçük harfle yazınız. İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20528)
14 Aralık 2017 Perşembe 08:37
Bingöle hizmet edecek bir kişiliğe sahip Allah muvaffak etsin..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20525)
14 Aralık 2017 Perşembe 03:40
düşünce ve kararlılığı göz doldurucu böyle insanlara ihtiyacımız var umarım hak edip hakkını verirsiniz başarılar...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20468)
13 Aralık 2017 Çarşamba 01:51
Kışılığın ve dürüstlüğün konusunda hıç bir şüphemiz yok düzgün bir insan gayet iyi tanırım şahsen,
İnşallah güzel şeyler olur artık
Recep Sanır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20460)
12 Aralık 2017 Salı 22:15
Mermer bitti maden bitti siyaset kaldı günaydın uyanda balığa gidelim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20882)
21 Aralık 2017 Perşembe 03:23
@Misafir Kullanıcı ağzına sağlık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20444)
12 Aralık 2017 Salı 17:02
Allah yar ve yardımcınız olsun başkan.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20443)
12 Aralık 2017 Salı 16:54
Sizin adaletiniz o koltuklara oturuncaya kadardır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20438)
12 Aralık 2017 Salı 12:04
acıkmış yada iflas etmiş karın doyurmaya sende gel . bir sen eksiktin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20437)
12 Aralık 2017 Salı 11:23
Bingöl için bir şans, bir fırsat ve büyük bir kazaçtır
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın