KÄ°M KÄ°MDÄ°R FÄ°RMA REHBERÄ° Hemen Ãœye Ol Ãœye GirÅŸi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Ãœye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 PerÅŸembe
°C

Ekonomik istikrarın temeli siyasi istikrardır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ekonomik istikrarın temeli siyasi istikrardır. Siyasi istikrarımız bozulmadığı sürece, güçlü neferliğimiz zayıflatılmadığı sürece Türkiye ekonomide de diğer bütün alanlarda da atılım yapmaya devam edecektir dedi.

Ekonomik istikrarın temeli siyasi istikrardır
20 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:40
8
1852
8
AA aa

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Elazığ'da yaÅŸayan Bingöllüler ile bir araya geldi. 31 Mart'taki seçime yaklaÅŸtıklarını ifade eden AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Artık 10 gün civarında bir süremiz kaldı. Bu seçim gerçekten çok kıymetli bütün seçimler önemli ama bu seçimin ayrı bir önemi var. 2023 yılından önceki son durak bu seçimdir. Bu seçimden sonra 2023 yılının Haziran ayına kadar artık ne bir genel seçim ne bir yerel seçim nede CumhurbaÅŸkanlığı seçimi var. 4,5 yıl seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bu dönemin kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Bu bir fırsat penceresidir. Bu seçimsiz dönem Türkiye, Elazığ ve bölgemiz için bir fırsat penceresidir. Son 5-6 yılda çok önemli hadiseler yaÅŸadık. Gezi hadiselerinden çukur hadiselerine 17- 25 Aralıktan 15 Temmuz'a çok önemli hadiseler yaÅŸadık. Büyük saldırılarla karşı karşıya kaldık. Terör örgütlerinin eÅŸ zamanlı saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Ä°nanın bir baÅŸka ülkeye bu saldırıla olsaydı veya Türkiye'nin başında Recep Tayyip ErdoÄŸan gibi güçlü bir lider bulunmasaydı bugün ülkemiz çok farkı bir durumdaydı. Çok ÅŸükür bütün bu saldırıları bertaraf ettik ve yolumuza devam ediyoruz. Bu saldırılar elbette belli oranda etki yaptı. Åžuanda ekonomimize dönük saldırılar nedeniyle bazı sıkıntılar yaşıyoruz ama onlarla ilgili de hükümetimiz gerekli tedbirleri aldı ve inÅŸallah bu seçimsiz dönemde yeni reform, atılım projelerle yolumuza devam edeceÄŸiz” dedi.

"Türkiye atılım yapmaya devam edecektir"

Ekonomik istikrarın temelinin siyasi istikrardan geçtiÄŸine deÄŸinen Yılmaz, “Siyasi istikrarımız bozulmadığı, güçlü neferliÄŸimiz zayıflatılmadığı sürece Türkiye ekonomide de diÄŸer bütün alanlarda da atılım yapmaya devam edecektir. Son 16 yılda demokrasiden ekonomiye sosyal politikalardan dış iliÅŸkiye her alanda sıçrama yaptık. Demokraside inanç özgürlükleri noktasında çok önemli atılımlar yaptık. Artık başı açık başı örtülü hem üniversitelerde hem kamu kurumlarında rahatça çalışabiliyor. Okullarda Kur'an-ı Kerim siyeri nebi seçmeli ders olarak okutabiliyor. Ä°mam Hatiplilerin artık kat sayı problemi yok. Bütün bunlar çok ÅŸükür geride kaldı. GeçmiÅŸin anlamsız yasakları ortadan kaldırıldı. Bugün devletin resmi televizyonu, üniversitesi okullarında seçmeli ders olmak suretiyle deÄŸiÅŸik ÅŸekillerde basın yayınlarında bütün yasaklar ortadan kaldırılmış durumda. Demokraside attığımız adımlar gibi ekonomide de ülkemizin ekonomisini 3-4 kat büyüttük. Bugün Türkiye dünyanın 20 büyük ekonomisinden biri olarak önemli bir ağırlığa sahip" ifadelerini kullandı.

"Ä°stikrar içinde büyümeye devam edeceÄŸiz"

Türkiye'nin tam anlamıyla sosyal restorasyon yaÅŸadığını da dile getiren Yılmaz, "AK Parti gibi bir hükümet olmasaydı ekonomiyi büyütmesiydi büyüyen ekonominin nimetlerini topluma bu güçlü sosyal politikalarla yaymasaydı bugünkü toplumumuz ne halde olurdu sizin takdirinize bırakıyorum. Türkiye büyümüÅŸtür büyümenin nimetlerini de adaletle topluma dağıtmıştır. Aynı anlayışı gelecekte de devam ettireceÄŸiz. 31 Mart'tan sonra istikrar içerisinde büyümeye devam edeceÄŸiz. Büyümenin nimetlerini de toplumumuzla paylaÅŸmaya devam edeceÄŸiz. Hiçbir hükümet Cumhuriyet tarihi boyunca DoÄŸu'ya AK Parti kadar yatırım yapmamıştır. Duble yollardan, üniversitelere , hastanelerden okullara ÅŸehrin alt yapılarından kırsal alanlara varıncaya kadar bu dönemde çok sayıda hizmet ve yatırımla halkımız tanışmıştır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"Bir birine benzemeyen partiler bir araya geldi"

Birbirine benzemeyen partilerin bir araya geldiÄŸini ve Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı ve AK Partiyi zayıflatmaya çalıştıklarının altını çizen Yılmaz, “Bunların derdi 31 Mart'ta AK Parti'nin oyu aÅŸağı düÅŸerse, Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın oyu aÅŸağı düÅŸerse hemen ertesi gün istikrarımıza saldırmaya baÅŸlayacaklar. Psikolojik ortamı çok farklı bir ortama doÄŸru götürmeye baÅŸlayacaklar. 15 Temmuz bir milattır. 15 Temmuz'dan önce ki siyaset ayrı bir dönem, 15 Temmuz'dan sonraki ayrı bir siyaset dönemi adeta siyasi pozisyonlar yeniden tarif edilmiÅŸtir. 15 Temmuz sonrası dönem de bir taraftan Cumhur ittifakıyla diÄŸer taraftan AK Partiyle yolumuza devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçlerde Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada daha iyi bir noktaya taşıyacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Programa Yılmaz'ın yanı sıra , AK Parti Bingöl Milletvekili Fevzi Berdibek, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü DemirbaÄŸ, Belediye BaÅŸkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Ä°l BaÅŸkanı Ramazan Görgüze, belde belediye baÅŸkanları, baÅŸkan adayları, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41775)
22 Mart 2019 Cuma 11:43
neden bahs ediyor bingöl e 16 yılda bir üniversite birde havaalanı açtınız bunlar mı ekonomik istikrar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41758)
21 Mart 2019 PerÅŸembe 21:34
sayın bakanım şahsınız hem siyasi istikrar için hemde ekonomik istikrar için engeldir artık bırakın bingöllülerin yakasını
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41740)
21 Mart 2019 PerÅŸembe 11:02
millet size niye oy versin artık herkes açlık sınırında esnaf süftahsız kapatıyor bingöl yönetimi berbat bi durumda bu kez inanmıyorum bakan bey kaybetti akp bunu göreceksiniz feyzi bey ve il başkanın kimse yüzünü görmek istemiyor yeni encümenleriniz şaka gibi olumlu hiçbirşey yok malesef kaybedeceksiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41724)
21 Mart 2019 PerÅŸembe 08:42
17 yıldır aynı lafla insanları oyaladınız istikrar istikrar diyerek ne varsa sattınız, iyi hizmet yaptınız ancak o hizmeti betona döktünüz, Türkiyeyi üretmeyen dışardan ithal eden bir ülke haline getirdiniz, Bingöl deki Ak Parti yönetiminin boğazına kadar yanlışa bulaştığı söyleniyor. Sayın Cumhur başkanımızı sürekli yanıltınız, PKK sempatizanlarını bingölde iş başına getirdiniz, kısacası Ak Partiyi bitirdiniz. Acaba yarın hangi parti güçlenecek bir an önce oraya geçelim planlarını mı yapıyorsunuz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41714)
21 Mart 2019 PerÅŸembe 07:47
Bugüne kadar tek başınıza iktidardınız bundan daha iyi siyasi istikrar mı olur? Ama iş ekonomiye gelince hep çöktünüz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41708)
21 Mart 2019 PerÅŸembe 04:58
Şovmenler artık maskeniz düştü
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41700)
20 Mart 2019 Çarşamba 23:07
Belediye halk otobüsü istiyoruz millet olarak bel3diye kazansın millette hizmet olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41689)
20 Mart 2019 Çarşamba 20:23
Bingöl olarak buraya ait bir istikrar goremedim..
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın