KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Ekmeğe gramajlı zam!

Fiyat aynı kaldı ancak gramajı düşürüldü. ESOB Başkanı Bayram; Ülkemizin içinde bulunduğu durumu göz ardı ederek verilen bu zammı bir fırsatçılık olarak değerlendiriyoruz

Ekmeğe gramajlı zam!
13 AĞUSTOS 2018 PAZARTESİ 21:03
9
2787
7
AA aa

Ticaret ve Sanayi Odası'nın teklifi üzerine, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret İl Müdürlüğü, Belediye, Gıda Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, ekmek fiyatlarına zam uygulandı. Kararla birlikte eskiden 250 gr. ekmek 1 TL iken, 220 gr ekmek 1 TL olarak düzenlendi.

“Bu bir fırsatçılıktır”

Karara itiraz edip muhalefet şerhi koyduklarını bildiren Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, Türkiye'ye yönelik açılan döviz endeksli ekonomik savaşın her gün yeni bir boyuta ulaştığı bu ortamda böylesi bir talebin gündeme getirilmesini ‘fırsatçılık' olarak yorumladı.

Türkiye'nin hiçbir yerinde ekmek zammının uygulanmadığını ifade eden Bayram; “Önümüz bayram. Sektörel alanda bir takım zamlar yaşanmış olsa bile, ülkemizin durumu göz ardı edilmemeliydi. Tüm devlet erkânı ‘gün birlik günüdür' diyor ama burada, yangından mal kaçırırcasına zam uygulanıyor. Ve toplantıda herkes zam kararını imzaladı. Kararla birlikte eskiden 250 gr. ekmek 1 TL iken, 220 gr ekmek 1 TL olarak düzenlendi. Böyle bir tabloda böylesi bir kararın çıkmasını tamamen fırsatçılık olarak değerlendiriyoruz. Ülkemizin kritik bir süreçte geçtiğini göz ardı ederek gramajı düşürmek suretiyle bir zamma imza atmak kabul edilemez. Valilik ve Belediye Başkanlığı'nın buna itiraz etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Esnaflara çağrıda bulundu                                    

Döviz kuru bahanesiyle zamlı satışa yönelenlere fırsat verilmemesini isteyen Bayram, esnaflara da çağrıda bulundu; “Ülkemizi iflasa sürüklemek, elini kolunu bağlamak ve toplumu nefrete sürükleyip iç karışıklığı hesap edenlerin bu hesabına çanak tutulmamalı. Ekmek zammı ve benzeri durumları emsal kabul etmemek gerek. Bu tür durumları fırsata geçirip ticari kazanç elde edilmesini düşünmek bile düşüncelerin en kötüsüdür. Milli bir duruş sergilememiz gereken günlerden geçiyoruz. Lütfen fırsatçılığa yeltenilmesin, yeltenenlere de itibar edilmesin” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30920)
26 Ağustos 2018 Pazar 08:53
Zam yapıldı. mir de pide 2 lira olmuş istanbulu geçti.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30792)
15 Ağustos 2018 Çarşamba 14:53
herkes kendi cepesinden bakıyor fırıncılar niye zam vermedi diye kızıyordur ama kanunları araştırdım bir seferinde bizde de böyle bir durum yaşanmıştı bayramlardan 15 gün önce ve 15 gün sonra tarife verilemez fiyat artışı yapılamaz diye kanun var önce araştırıp sonra yorum yapmanızı tavsiye ederim ali başkan' ın illa vardır bir bildiği...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30784)
15 Ağustos 2018 Çarşamba 14:07
Undan, yağdan vb bir çok ürüne gelen zamlardan ziyadesi ile haberi var ali başkanın. Bugüne kadar sürekli zam talebinde bulunan ve esnafın ezildiğini söyleyen ali bayramdır.
Fakat anlamadığınız yahut anlamamakta ısrar ettiğiniz nokta ise bugün top yekün milletçe sıkıntıysa sıkıntı, kuru ekmekse kuru ekmek, parasızlıksa parasızlık çekerek ABD nin bir papaz için ülkemize açtığı savaşa karşı kenetlenmektir.
Bu şartlar altında zam yapmak ülkemizi düşürmek isteyen ABD ye destek olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30766)
15 Ağustos 2018 Çarşamba 07:05
Bu adamin un ve maya.ya tuz elektirige suya ve daha bir cok seye zam uygulandigini bilmiyor bence heyet toplanip imza atiyor diyor bu heyetin bence herseyden haberi var baskan ali bayramin hiç birşeyden haberi yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30764)
15 Ağustos 2018 Çarşamba 06:48
Epson başkanına sesleniyorum. Siz Un,yağ,kağıt,poşet,susam,çörek zamlarını bi dengeye alın fırıncılar ekmek zammı için almış olduğu karardan geri adım atsın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30736)
14 Ağustos 2018 Salı 17:16
Herkes birleşmeli
Birlik olup dimdik olmalıyız.
Zorluk çeken dedelerinin kuru ekmek yediğini haturlasin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30730)
14 Ağustos 2018 Salı 14:33
Başkanım haklısınız. Bu fırsatçıların kim olduğunu görüyoruz ve belediye ve valilikten derhal işlem yapılmasını bekliyoruz. Bir yıl 10 lira kar edeceklerine 3 lira kar etsinler ve devletlerine biraz katkıda bulunsunlar. Korkmasınlar zarar etmeyeceklerini kendileri de biliyor. Çünkü işçisine zam da yapmıyor.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın