KÄ°M KÄ°MDÄ°R FÄ°RMA REHBERÄ° Hemen Ãœye Ol Ãœye GirÅŸi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Ãœye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Dönüşüm başlıyor!

İhale süreci tamamlanan Kentsel Dönüşüm projesindeki iki etapla ilgili bayramdan sonra yapım çalışmalarının başlayacağını belirten Başkan Barakazi, kamuoyunun yakından takip ettiği diğer projeler hakkında da etraflıca bilgi verdi. Barakazi, yurtdışına çıkışıyla ilgili oluşturulmak istenen algıya da değindi...

Dönüşüm başlıyor!
10 AÄžUSTOS 2018 CUMA 20:57
41
4583
17
AA aa

Bingöl Belediye BaÅŸkanı Yücel Barakazi, BaÅŸkan Barakazi, BaÅŸkan Yardımcıları Ahmet Korkutata, Veysel Koç ve Orhan Bozgan'ın katılımıyla kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

“Dört önemli görev yürütüyorum”

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Barakazi, yurtdışı temaslarına iliÅŸkin bilinçli yürütülen olumsuz algılara deÄŸindi.

Bu temasların bir keyfiyet deÄŸil, görev sebebiyle gerçekleÅŸtiÄŸini anımsatan BaÅŸkan Barakazi, Türkiye'de sayılı belediye baÅŸkanlarının yürüttüÄŸü dört önemli görev üstlendiÄŸini söyledi.

Bu görevlerden dolayı yerel bazda zaman zaman eleÅŸtirilere maruz kaldığını belirten Barakazi, “Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi ÜyeliÄŸi, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler BirliÄŸi  (CEMR) Siyasi Komitesi ÜyeliÄŸi, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler BirliÄŸi  (CEMR) Ä°zleme Komitesi ÜyeliÄŸi ve TBB Encümeni ÜyeliÄŸi görevlerinde bulunuyorum. ÜstlendiÄŸim görevler münasebetiyle belirli periyotlarda gerek il dışında gerekse yurtdışında düzenlenen toplantılara katılarak ülkemizi ve ilimizi temsil ediyorum. Bu görevlerim dolayısıyla yılda 3 aya yakın bir süre burada olmama durumum var. Ülke genelindeki 16 heyetin içinde benden Bingöl'ü temsilen bulunuyorum. Bingöl'ün hem ülke de hem de Avrupa'daki temsilcisi olmak sayıları belediyeler arasında olmak, Bingöl imajı açısından ciddi bir avantajdır” dedi.

- Belediye borcu

Belediyenin mali durumu hakkında gazetecilere bilgi veren Barakazi, 162 milyon 519 TL borçla görevi devraldığını söyledi.

Barakazi, “2014–2015 yılları arasında ihalesi gerçekleÅŸtirilen üstyapının tamamlanması için 30 milyon 402 TL daha borç alındı. Göreve geldiÄŸimizde toplam borcumuz 192 milyon 921 TL'ye çıktı. Bu borcumuzdan 63 milyonunun geri ödedik. Åžuanda 129 milyon 921 TL borcumuz bulunuyor. Bizim borcumuz yapılandırılmış borçtur, bu borçla ilgili Allah'a ÅŸükür ödeme sorunumuz da yoktur. Ä°ller Bankası payından borcumuz kesiliyor. Her ay ortalama yapılandırılmış borçlarımıza karşılık kaynağımızdan 1,5 milyon TL'ye yakın bir rakam kesiliyor” dedi.

Yıllara göre bütçe gerçekleÅŸme oranlarına iliÅŸkin de bilgi veren Barakazi, “2014 yılında bütçemizin gerçekleÅŸme oranı yüzde 60.33 olarak görünüyor. Malum iÅŸçilerimizin 6 maaşı içerdeydi, esnafa borcumuz vardı yine tedarikçilerimizin büyük bir kısmı bizi haczetti. Ondan dolayı da ciddi bir borç birikmiÅŸti. O yüzden giderimiz çoktu, gelirimiz yoktu. Biz baÅŸladığımız zaman borçları ödeyerek alacakları tahsil ettik. Mali disiplin uyguladık ve bütçemize çeki düzen verdik. Bütçe gerçekleÅŸme oranımız 2015'te yüzde 93.90, 2016'da yüzde 99.94, 2017'de yüzde 96.94 olarak gerçekleÅŸti. Bu yılın ilk 7 ayında gerçekleÅŸme oranı ise yüzde 57.66. yılsonuna kadar hedefimizi tutturmuÅŸ olacağız” diye konuÅŸtu.

- Kentsel DönüÅŸüm ve GeliÅŸim Projesi

Kültür Mahallesi'nde uygulanan 2'inci etap Kentsel DönüÅŸüm ve GeliÅŸim Projesi'ne iliÅŸkin bilgi veren Barakazi, Kurban Bayram'ından sonra temel atılacağını müjdeledi.

Barakazi, “Kentsel dönüÅŸüm projesinin ilk 3 etabı 12-13 Haziran'da ihale edilmiÅŸti. Birinci etap için en uygun fiyatı veren firma, güvenlik soruÅŸturmasından geçmedi. Bu etap tekrar EKAP'a yüklendi. Yeniden ihale edilecek. DiÄŸer iki etapla ilgili herhangi bir problem yok. Önümüzdeki hafta ilgili firmalarla sözleÅŸme imzalanacak ve akabinde yer teslimi yapılacak. Allah nasip ederse bu iki etap için Kurban Bayram'ından sonra ilk kazmayı vuracağız. 4'üncü ve 5'inci etaplarda önümüzdeki süreçte ihale edilecek. 4'üncü etapta rezidanslar, 5'inci etapta ise sosyal donatı alanları yer alıyor. Ä°lk önceliÄŸimiz 4'üncü etabı ihale etmektir. OHAL kalktığı için güvenlik soruÅŸturması çok daha hızlı bir ÅŸekilde tamamlanacak. Kentsel DönüÅŸüm alanındaki yatırım tutarı 400 milyon TL'yi aşıyor” ifadelerini kullandı.

“Kira yardımları devam ediyor” 

Proje kapsamında Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı desteÄŸiyle saÄŸlanan kira yardımlarının devam ettiÄŸini belirten Barakazi, “Proje tamamlanıncaya kadar kira yardımları devam edecek. Burada birden fazla hak sahibi durumu var. Bir yapıda birden fazla hak sahibi varsa bunlardan birinin kira desteÄŸini Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı veriyor. Ä°ki veya daha fazla hak sahibi varsa onlara kira desteÄŸini biz vereceÄŸiz. Taahhüt ettiÄŸimiz gibi konutların satışları yapıldıktan sonra elde edilen gelirden kira yardımları yapılacak. DiÄŸer taraftan kira yardımlarına iliÅŸkin bir artış oldu ama Bingöl'deki rakam deÄŸiÅŸmedi Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı'na aradaki farkın ödenmesi için de baÅŸvuru yaptık” diye konuÅŸtu.

- Yeni belediye hizmet binası

Milli Savunma Bakanlığı'nca belediyeye devri yapılan 35 bin metrekarelik alan üzerinde inÅŸa edilecek yeni belediye binasına iliÅŸkin bilgi veren Barakazi, ihale sürecinin sorunsuz bir ÅŸekilde tamamlandığını belirtti.

Barakazi, “Belediye hizmet binasının ihale süreci tamamladı. Belediye binamızın yapılacağı alanda ÅŸuanda askeriyeye ait prefabrik yapılar var. Daha önce keÅŸfi yapılan alanda bu prefabrik yapılar yapılacak. Alan tamamen hazır hale getirildikten sonra ilgili firmaya yer teslimi yapıp yeni belediye binamızın temelini atacağız” dedi.

- Kent Meydanı Projesi

Mevcut Hükümet Konağı ve Özel Ä°dare hizmet binası alanında uygulanacak olan projeler hakkında bilgi veren Barakazi, “Yeni Hükümet Konağı'nın yapım ihalesi yapıldı. 1 Nolu SaÄŸlık Ocağı alanında yapılacak yeni hükümet konağının ardından kent meydanı projesini hayata geçireceÄŸiz. Alt kısmı otopark, üst kısmı da yeÅŸil alan olarak düzenlenecek. Burayla birlikte Ä°l Özel Ä°daresi binası alanını da devralacağız. Burayla ilgili de protokol hazır, yakın zamanda imzalayacağız. Buranın da altını otopark üstünü de yeÅŸil alan olacak ÅŸekilde düzenleyeceÄŸiz. Çarşı merkezinde büyük bir alan yeÅŸil alan olarak düzenlenecek” diye konuÅŸtu.

- Beşyol Katlı Otopark Projesi

BeÅŸyol'da bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait köy garajı ile ön kısımdaki ticari alanları kapsayacak ÅŸekilde bir proje hazırlandığını belirten Barakazi; “Alt kısmı otopark üst kısmı ise han ÅŸeklinde bir proje uygulanacak. Buradaki ticari alanların boÅŸaltılması için ihtarname yazıldı. Bu projemizle ilgili otopark hesabımızda para birikmiÅŸ. Buraya mahsus bir kaynağımız da var. Ä°nönü Caddesi ve Gültepe Sokağı kısmına giden yollarda kaldırım geniÅŸletme çalışması yapıyoruz. Bu alanda yapılacak iÅŸyerlerinin de cephesi dışarı yani anayola bakmayacak. Bir han gibi yapılacak bu alan bu sayede o alanda araç ve yaya yolu da rahatlayacak” ifadelerini kullandı.

- DSİ Parkı'nın devralınması

DSÄ° parkının devralınmasına iliÅŸkin protokol imzaladığını belirten Barakazi, “DSÄ° Bölge MüdürlüÄŸü de imzaladıktan sonra devri gerçekleÅŸecek. Bu parkımızda bu sene ciddi bir yatırım yapma imkânımız olmayacak ama biraz iyileÅŸtirme yapacağız. Ä°leri zamanlarda da orayı mesire alanı olarak düzenleyecek ÅŸekilde vatandaÅŸlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

-  Gülbahar Barajı Mesire Alanı Projesi

Gülbahar Barajı çevresinde bulunan alanları deÄŸerlendirmek için proje hazırlığı içerisinde olduklarını vurgulayan Barakazi, “Önümüzdeki günlerde en fazla yoÄŸunlaÅŸacağımız projelerden birisi olacak. Baraj kenarında Özel Ä°dare tasarrufunda bulunan bir alan var, önümüzdeki süreçte o alan belediyemize devredilecek. Biz bununla sınırlı kalmayacağız, diÄŸer parsellerin de mülkiyetine bakarak mümkünse barajın etrafındaki çevrenin tümünün düzenleyecek ÅŸekilde bir proje hayata geçirmek istiyoruz. Bu projeyi hayata geçirmeyi baÅŸarabilirsek, bölgenin en büyük mesire alanına sahip olacağız. Türkiye'de de sayılı mesire alanları içerisinde yer alacak” diye konuÅŸtu.

Barakazi, yapımı tamamlanan ve devam eden projeler ile planlanan projeler hakkında etraflıca bilgi verdikten sonra gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30690)
13 AÄŸustos 2018 Pazartesi 09:28
başkan sizi destekliyoruz lakin kazılan yerler yıkanmakla geçmez toprağı ne kadar yıksan okadar toprak çıkar asvaltı geçtik parke yapın kazılan yerlere öyle bırakıp gitmesin doğalgaz firması halk artık eskisi gibi değil eften püften sebeplerden bahene arar olduk eskiden kırık otobüsler değisen diyorduk şimd klimanınn derecesini konuışuyoruz daha öncek belediye yönetiminin hatalarının sizin yüzünüze vurulduğunu da biliyoruz, siz sertsiniz diye biraz tepki alıyorsunuz herkesin yapısı farklıdır askeriye prtookolunu imzalaıp duvarı yıktıracaksınız o kazanılan alan bingöl halkımıza yeter
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30684)
13 AÄŸustos 2018 Pazartesi 08:27
vallahi başkan maşallah bingölle her geldiğimizde aşiret reisleri yanında biran önce sen kurtulalım ağalık devir bitsin yandaki Ragıp bey ne iş yapar çok merak ediyorum tahsil ne
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30682)
12 AÄŸustos 2018 Pazar 23:34
Saygı değer hemşerilerim Yücel barakazinin bingöl belediyesine ihtiyacı yok ama bizim böyle bir dürüst adama ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Kişisel menfaatlerimizi bir köşeye bırakalım memleket için elini taşın altına koyan doğru bildiği yoldan Allah'ın rızanı gözeterek yürüyen kimseye eyvallahı olmayan başkan seni yanlız bırakmıyacaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30681)
12 AÄŸustos 2018 Pazar 21:17
Adam hikaye masal anlatıyor.insanlarla dalga geçiyor.....hergün demeç veriyor.laf çok icraat yok.Gelen gideni aratıyor.velhasıl memleketimizde adam gibi adam gelmedi bu gidişle de gelmeyecek.çünkü bu memlekette hiçbir göreve 'bu işi en iyi bu şahıs yapar 'diye kimse göreve getirilmiyor.yani iş ehline işi en iyi bilene, yapana verilmiyor. bir de halk da ... olunca kimin getirildiğine de bakılmıyor ve önemli de değil.adam istihbaratçı belediye başkanı olmuş.nasılsak öyle yönetiliriz.yani sıkıntı yok durmak yok yolmaya devam.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30677)
12 AÄŸustos 2018 Pazar 17:31
Paranız 20 kişiye yetmiş anlaşılan.Yorumlara beğenmedim yapınca herşey düzeliyormu .Bu yorumları beğenmeyenler çıkıp senin muhteşem icraatlarını yazsalarya buraya.Biz de bilelim ne yaptığını.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30699)
13 AÄŸustos 2018 Pazartesi 20:03
@Misafir Kullanıcı Begenenler niye az ozaman madem begenmeyenler fake. Biz ne yazık ki inanmak istediğimiz şeylere inanıyoruz çok komiğiz :))))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30695)
13 AÄŸustos 2018 Pazartesi 14:26
@Misafir Kullanıcı İcraat değil bikere hizmet... Sen ve senin gibi düşünenler gösteriş bekliyorsunuz.. Önce bu kafaların değişmesi lazım!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30672)
12 AÄŸustos 2018 Pazar 11:47
Bingöl halkına senin gibi başkan layık.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30666)
12 AÄŸustos 2018 Pazar 09:16
Başkan sabırla umutla desteklemeye devam ediyoruz.
Sizi eleştirenlerin taş üstüne taş koymayan boş konuşan yada sırf şahsi işi olmamış diye elestirdiklerini biliyorum. Burası bingöl cahil ama herşeyin uzmanı insanlarla dolu bir şehir. Allah yardımcınız olsun. Belediyenin borcunu azaltmanız ,aylarca ücret alamayan personelin maaşlarını ödemeniz gelmez boş insanların aklına çünkü onların menfaatleri değil ki.
Allah yardımcınız olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30693)
13 AÄŸustos 2018 Pazartesi 12:00
@Misafir Kullanıcı Çalışanın maaşını ödesin,belediyenin borcunu azaltsın diye mi seçildi başkan?Bana ne belediyenin borcundan.Elazığ Türkiyenin en borçlu belediyelerinden ama yaptıkları hizmetlere bak.Tembellik ve iş bilmezliğinize kılıf uydurmayın.Para topla,Hizmet yapma sonra borç azaltıyoruz.Harcamazsan tabiki borç azalır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30665)
12 AÄŸustos 2018 Pazar 08:52
Başkan için yapılan eleştirilerdeki beğenmedim yorumları ne hikmetse bir anda patlamış.Bu işlere kafa yoracağına keşke işine kafa yorsaydın.O zaman kimse hakkında böyle kötü konuşmazdı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30696)
13 AÄŸustos 2018 Pazartesi 14:28
@Misafir Kullanıcı Bingöle ne yapılırsa yapılsın yine konuşacaksınız. Bu ne yazıkki bizim lanet olası genlerimizde var ve ben bu durumdan çok rahatsızım.......
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30663)
11 AÄŸustos 2018 Cumartesi 22:34
Laf çok icraat yok.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30659)
11 AÄŸustos 2018 Cumartesi 20:45
Sayın başkan çapakçur vadisi projen ne oldu anlaşılan daha 10 yıl buraya hiçbir hizmet yok. Halkın temiz hava alması gereken çok güzel bir vadimiz var Allah Teala her şehre öyle bir nimet vermemiş ama maalesef sizler bu güzelim yeri çevreye pis kokular yayan hayvan hanları ile doldurmuşsunuz. Millet evinin balkonunda oturamıyor, penceresini açamıyor bu pis koku nedeniyle. Sen niye bu kadar pasifsin hizmetlerin niye bu kadar ağır anlamak mümkün değil.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın