KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Dilsiz dostlar emin ellerde

Bingöl Belediyesi'nce geçen yıl kurulan Geçici Hayvan Bakımevi, sokak hayvanları için adeta otel hizmeti sunuyor. Her türlü veterinerlik hizmetinin verildiği tesiste şimdiye kadar 738 hayvana hizmet verildi.

Dilsiz dostlar emin ellerde
20 HAZİRAN 2018 ÇARŞAMBA 21:23
4
1833
1
AA aa

Orman ve Su İçleri Bakanlığının katkılarıyla Bingöl Belediyesi tarafından Aftor bölgesinde yaptırılan Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, sokak hayvanlarına ev sahipliği yapıyor.

16 bin metrekarelik alana inşa edilen, karantina bölümü, yavrulu anne bölümü, hasta bakım bölümü, hayvan müşahede bölümü, muayene odası, mutfak bölümü, banyo, veteriner hekim odası, idare oda ve yeşil alanlardan oluşan bakımevi, sahipsiz hayvanların evi haline geldi.

718 dosta hizmet verildi

Sokakta yaşayan hasta, yaralı, bakıma muhtaç ve küpeli olmayan kontrolsüz sokak hayvanlarını tespit eden belediye ekipleri, barınağa getirilen hayvanların tedavilerini gerçekleştiriyor.

Ön muayeneleri yapılarak kayıt altına alınan hayvanlar, daha sonra bakım ve tedavi altına alınıyor. Uzman personelce sağlık taramasından geçirilen hayvanlar, gerekli tedavilerin ardından koruma altına alınıyor.

Yaklaşık bir yıldır hizmete sunulan bakımevinde, şimdiye kadar 503 köpek ve köpeğin bakım ve tedavisi gerçekleştirilirken, 140 hayvan da sahiplendirildi. Doğada, yaralı veya bitkin halde bulunarak barınağa getirilen 35 yabani hayvanın tedavisi yapılırken, 40 hayvana da kısırlaştırma işlemi yapıldı.

Ziyaretçilere kapı açık

Bakım ve korumaya muhtaç hayvanlara her türlü hizmetin verildiği barınak, ziyaretçilerine de kapılarını açıyor.

Bakımevini ziyaret eden vatandaşlar, görevli personellerce gezdirilerek, barınak ve burada yapılan işlemler hakkında bilgilendiriliyor.

Eğitim öğretim dönemlerinde özellikle ilkokul ve anasınıfı çağındaki öğrencilerle gerçekleştirilen ziyaretler sayesinde çocuklara hayvan sevgisi ve doğa bilinci aşılanıyor.

24 Saat Hizmet

Bingöl Belediyesi, sahipsiz hayvanların sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri ve hayvanların sokaklarda vatandaşlar için tehlike unsuru olmalarının önüne geçilmesi için hizmet veren barınak, 24 saat hizmet veriyor.

Vatandaşlarca barınağa getirilen veya yapılan ihbar üzerine ekiplerce alınarak barınağa getirilen hayvanlar, kayıt altına alınarak sağlık taramasından geçiriliyor.

Cins ve yaşına göre ayrılan hayvanlar, bakımevinde tüm tedavileri gerçekleştirilerek koruma altına alınıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29025)
20 Haziran 2018 Çarşamba 23:25
Biz de ziyarete gidiyoruz. Görevlilerin izni dahilinde hayvanlara birşeyler yediriyoruz.
Gerçekten de barınak iyi çalışıyor. İnşallah daha da iyi olur.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın