KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Çapak'a Altın Kalem

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Kitap, kültür, sanat gazetesi Book Culture Art Time's tarafından mantık araştırma dalında Ana Hatlarıyla Mantık adlı kitabı ile Altın Kalem Ödülü'ne layık görüldü.

Çapak`a Altın Kalem
16 MAYIS 2018 ÇARŞAMBA 01:15
0
1642
0
AA aa

Kitap, kültür, sanat gazetesi Book Culture Art Time's tarafından bu yıl ilki düzenlenen Altın Kalem Ödülleri, 14 Mayıs Pazartesi akşamı İstanbul'da sahiplerini buldu. Popülist kültürün dışında gözden kaçan değerli kalemleri Altın Kalem Ödülleri ile taçlandırıp onları edebiyatseverlerle buluşturmayı hedefleyen Book Culture Art Time's, 14 Mayıs Pazartesi akşamı, Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Altın Kalem Ödülleri'ni sahipleri ile buluşturdu. Saat 19.00a kokteyl ile başlayan gecede ödüller saat 20.00'den itibaren açıklanarak sahiplerine verildi. Törende hem farklı coğrafyalarda yaşayan Türk yazarlara hem de yabancı yazarlara ayrı kategorilerde ödül verildi. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın mantık araştırma dalında “Ana Hatlarıyla Mantık” kitabı ile ödüle layık görüldüğü gecede; Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, Cemalnur Sargut, Seda Küçük, Cahit Zarifoğlu'nun kızları Betül Zarifoğlu, CRT Group Başkanı İsmet Cerit, Nihal Olçok, Ayfer Yüksel, Hak- İş İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, Prof. Dr. Bahattin Türetken, AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, gazeteci Salih Uçar, gibi isimler farklı alanlarda verdikleri eserleriyle ödül aldı. Roman yazarı Mustafa Sefa Güvenir ve dünyaca ünlü yazarların ödüllü eserlerini Farsça'ya çeviren Behruz Dijurian da Farsça, İngilizce ve Fransızca şiir okuyarak geceye renk kattı.

Düzenlenen gece ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bizleri bu güzel ödüle layık gören Book Culture Art Time's'a şükranlarımı sunuyorum. Düzenlenen güzel bu güzel organizasyonda emeği geçenleri ve ödül alan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Birçok yazar, şair ve dostlarının buluştuğu Altın Kalem Ödülleri'ne öncülük yapan yazar Serra Erdoğan, özellikle okur sayısının artırılması adına sadece fuarların yeterli olmayacağını, bunun için bireylerin üzerlerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Daha fazla yazarın ve farklı çeşitlilikte eserlerinin tanıtımına katkı sağlama hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Erdoğan, "Popülist kültürün zaman içinde, edebiyat alanına da yerleşmesi, maalesef ülkemizde olumsuz bir gerçek. Maddesel kaygılar nedeniyle kartelleşmiş yayın sistemi 'eser ne olursa olsun önce isim' ilkesiyle hareket ettiğinden, onca gerçek edebiyat eseri hak ettiği değeri bulamamakta ve okuyucusuyla buluşamamaktadır. Bu yüzden, kıymetli kalemlerin ve verdikleri eserlerin vurgulanmaları adına Altın Kalem Ödülleri'nin verileceği bu geceyi düzenledik" diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın