KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
7 °C Çoğunlukla açık

Balımızın Barkodu Oluşturulacak

Bingöl Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi ile yapılan işbirliği protokolü derinleşiyor. İhtisaslaşma ve projelerinin hayata geçirilmesi için Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen programda konuşan her iki üniversitenin Rektörü, Bingöl Balı DNA'sının barkodunu oluşturacaklarını açıkladı.

Balımızın Barkodu Oluşturulacak
23 OCAK 2019 ÇARŞAMBA 20:28
1
2204
8
AA aa

Bingöl Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Gebze Ticaret Odası arasında işbirliğinin geliştirilmesi, ihtisaslaşma, kalkınma projelerinin yapılması, hayata geçirilmesi ve yatırım fırsatlarının görüşüldüğü bir program düzenlendi.

BİNTSO Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak,  Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Hasan Çiftci, Prof. Dr. Hakan Olgun ve Prof. Dr. Ramazan Solmaz; Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Bingöl Ticaret Odası Başkanı Mahmut Ayas,  Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ramazan Meral, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, Bingöl Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Nurullah Çiftçi, Gebze ve Bingöl Ticaret Odası Üyeleri katıldı.

Programda konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, amaçlarının bölgesel kalkınmayı sağlamak olduğunu belirterek, Bingöl balının markalaştırılması yolunda bal, bal ürünleri olan propolis, polen, arı sütü ve arı zehrinin üretimini arttırıp, bunların ekonomik değerini yükseltmek olduğunu söyledi.

Asıl Olan Bu Projelerimizin İlimize ve Bölgeye Katkısı

Pilot üniversite seçilmemizin aşağı yukarı iki yıl olduğunu ancak fiili olarak işe başlamamızın yaklaşık bir yıl olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çapak, “2017'nin son çeyreğinde bütçeler ayrıldığı için projeye başlama süremiz ondan sonra oldu. Fiili olarak projelerin araştırılması ve akabindeki değerlendirilmesi derken altı ay oldu bu işin içerisindeyiz. Bu altı ay içerisinde 48 proje bize geldi. Bunların panelistlerle değerlendirme süreci oldu. Bir kısmı belirlendi, bir kısmı revize edildi, bir kısmı da devam ediyor. İnşallah devam edenler de kısa sürede sonuçlanır. Yakın zamanda yeni bir ilana çıkacağız. Duyuruları yapıp projelerimize devam edeceğiz. Asıl olan şey, bu projelerimizin bölgeye katkısı. Amacımız burada bölgesel kalkınmaya sağlamak. Zaten beş üniversite Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilirken, asıl amaç buydu. Misyon farklılaşması ve bölgesel kalkınma. Biz bilgi üretiyoruz ve bu bilginin değere dönüşmesini arzuluyoruz. Birlikte çalıştığımız paydaş kurumlarımız var. Tabi ticaret odaları, sanayiciler, iş adamları ve bunlara benzer alanlarda faaliyet yürütenler de bu işin önemli unsurlarıdır. Onlarla sürekli işbirliği arzusu içerisindeyiz.  Onların balı, bal ürünleri dediğimiz propolis, polen, arı sütü ve arı zehrinin üretimini ve pazarlamasını arttırıp ekonomik değerini yükseltmelerini bekliyoruz. Projenin en önemli ayaklarından biri de sizler ve bal üreticilerimizdir. Zaten bal ve diğer arı ürünlerinin kalitesinin daha da yükseltilmesi, toplanması ve arttırılması, ekonomik değerinin yükseltilmesi, paketlenmesi, pazarlanması da bu işin önemli aşamalarıdır. Sizler bunları sağlamazsanız bizim yapacağımız çalışmalar akademik düzeyde kalır. Amacımız sadece akademik çalışma yapmak değil, bölgesel kalkınmayı da sağlamaktır. Arıcılarımızın ve iş insanlarımızın ekonomik anlamda güçlü olması Bingöl'ün ekonomik anlamda güçlü olmasıdır.

Bingöl Balının Kalitesi Endemik Bitkilerin Sonucudur

Gebze Teknik Üniversitesi'nin Türkiye'nin sanayisinin kalbinde olan bir üniversite olduğunu belirten Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, üniversitelerinin sanayiyle iç içe, sanayinin problemlerini gidermeye çalışan bir üniversite olduğunu ifade etti. Bingöl Üniversitesi ile birlikte çalışmayı çok önemsediklerini belirten Prof. Dr. Aslan, Bingöl balının DNA'sının barkodunu oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Bunun uzun çalışmalar sonucu olacak bir şey olduğunu söyleyen Prof. Dr. Aslan, “Hakikaten Bingöl'de çok farklı endemik bitkiler var. Bingöl balının kalitesi de bu endemik bitkilerin sonucudur. Dolayısıyla biz bunları belirleyeceğiz ve bunların barkodunu oluşturacağız. Dışarıdan biri rafta Bingöl balını gördüğü zaman onun gerçek Bingöl balı olup olmadığını o barkoda bakarak bilecek.  Buradan Bingöl Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak Hocamıza değerli çalışmaları ve üniversitemizle ortak çalışma gayreti için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Bingöl doğumlu olan ve 23 yıl Bingöl'de yaşayan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ise Bingöl'ün güzel değerleri olduğunu belirterek; “Bu değerleri ortaya çıkarmak lazım. Artık üniversiteler, şehirlerin dinamikleridir. Kurumlarla işbirliği yapan, şehirlerindeki kurumlara harekete geçiren kurumlar olmalılar” şeklinde konuştu. Doğup, büyüdüğü şehir olan Bingöl'de bulunmaktan son derece memnun olduğunu belirten Kaymakam Güler, bunda emeği geçenlere teşekkür etti.  

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de sözlerine Bingöl'ün geçmiş yıllardaki tarım ve hayvancılık potansiyeline değinerek başladı.  “Geçmişe baktığımızda Bingöl'de hayvancılığın çok daha iyi olduğunu öğrendim. Bunun daha iyiye gitmesi gerekirken griye gitmesi kabul edilemez olmalı” diyen Çiler, “Bingöl artık bizim kardeş şehrimiz. Odamızla kardeş oda protokolü imzalayacağız. Gebze Ticaret Odası olarak Bingöl'e her türlü katkı ve desteği vermeye varız. Bunun için üstümüze düşen her görevi yerine getirmeye hazırız. Buraya gelmemize vesile olan Prof. Dr. İbrahim Çapak'a teşekkür ederim” diye ifade etti.

Bingöl Ticaret Odası Başkanı Mahmut Ayas da çok önemli konuklara Bingöl'de ev sahipliği yapmanın kendilerini son derece menün ettiğini dile getirdi. Ticaret Odası'nın çalışmalar hakkında bir sunum yapan Ayas, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve üyelerinden Bingöl'e yatırım yapma talebinde bulundu.

Programda, Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ramazan Meral, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, Bingöl Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Nurullah Çiftçi de birer sunum yaptılar.

Ticaret Odası'ndaki toplantının ardından Bingöl Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonunda İş Birliği Protokolü çerçevesinde iki üniversite arasında yapılacak proje çalışmalarının değerlendirildiği özel grup toplantısı da gerçekleştirildi.

Gebze heyeti, Hesarek Kayak Merkezi'ni, ve Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerini de ziyaret etme fırsatı buldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37647)
25 Ocak 2019 Cuma 09:04
Sayın rektörüm bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim çok iyi bir çalışma olmuş bingöl ün bu tür organızasyon lara çok ihtiyacı var gerek balımız gerek kavurmamız ülke genelinde tanınması lazım tekrardan sayın rektörüm ve ekibine teşekkür ederim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37587)
24 Ocak 2019 Perşembe 16:28
Balın kilosunu arıcıdan 18 tlden alıyorsunuz sonra markalasma diyorsunuz bu fiyatla arıciligi bitirirsiniz Allah hakımızı sizden alsın bimde recelin kilosu nerdeyse 17 tlye dayandı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37556)
24 Ocak 2019 Perşembe 08:51
İyi ki var balımız. Olmasaydı napardık? Herkes tutturmuş bir şarkı balımız böyle balımız şöyle diye. Üniversitenin, OSB' nin, sanayi sitesinin hali içler acısı iken biz barkod oluşturalım muhteşem (!) balımıza. Ey rektör, üniversitene öğrenci gelmiyor öğrenci. Sanane baldan petekten.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37589)
24 Ocak 2019 Perşembe 17:17
@Misafir Kullanıcı Niçin rahatsız oluyoruz? Bu kompleks niye? Balımız tanınsa, üniversitemiz bal da dahil pilot üniversite seçildiği tarım havza alanında başarılı olursa inanın asıl o zaman akın akın öğrenci gelir. Yeter ki biz karamsar olmayalım, etrafımıza karamsarlık yaymayalım. Elimizden hiçbir şey gelmiyorsa hiç olmazsa takdir edelim, takdir..!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37588)
24 Ocak 2019 Perşembe 17:14
@Misafir Kullanıcı Değerli okurlar, Allah aşkına her şeyi böyle kötülemeyelim. Kendimizi, imsanımızı, üniversitemizi, balımızı velhasıl değerlerimizi küçümsemeyelim, hakaret etmeyelim. Balımız dünyada uluslararası yarışmalarda ya birinci ya ikinci oluyor. Bunu niçin hak ettiği yere taşımayalım? 'Üniversitenin bal ile ne alakası var?' deniyor. Üniversitenin alakası yoksa bu çalışmaları üniversite yapmayacaksa kim yapacak? Yapılsaydı Türkiye'de dünyada bir yerimiz olsaydı iyi mi olurdu, yoksa kötü mü olurdu? Şimdiye kadar yapılmadığına göre, üniversite balımıza ve insanımıza hizmet etse memnun olmamız gerekir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37553)
24 Ocak 2019 Perşembe 08:12
Üniversitemiz gerçekten bingöl için güzel şeylere imza atıyor. Helal olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37544)
23 Ocak 2019 Çarşamba 22:56
Bingöl balının kalitesi tartışılmaz bir gerçektir..Önemli olan bu noktada istihdam sağlayan fabrikalar ve ticari alanlar kurulması marka haline gelmesi.Halki bu yöne teşvik etmek ve çevrenin korunup arıların kalitesini ve sağlığını korumak olacaktır..Reklam güzel birşey ama yetersiz önemli olan girişimcilik ,Üretimcilik ,kalite ,istikrar ,ekonomiye veren canlılık ,bingölün marka olması.oldu bitti demek yetersiz.Ama bu noktada bir araya gelmenizde gurur veren birşey memleket adına..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37535)
23 Ocak 2019 Çarşamba 20:50
Mahmut ayas konuşabilmişmi acaba?
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın